Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αυτή είναι η ιατρική φροντίδα του Στρατού στους τραυματίες φαντάρους: απανθρωπιά, αδιαφορία, ευθυνοφοβία και πάρε Αναβολή για να πας σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο να εγχειριστείς

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις την αντιμετώπιση των στρατιωτών από το Υγειονομικό και πιο συγκεκριμένα από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Με τα μελανότερα χρώματα αναφέρονται στην συμπεριφορά των στρατιωτικών γιατρών η οικογένεια και ο συνάδελφος σε επώνυμη καταγγελία τους.
Το παλικάρι παρουσιάστηκε υγιέστατο με την Σειρά Κατάταξης ΣΤ’ στο ΚΕΤΘ Αυλώνα. Εκεί και αφού προηγουμένως εξετάστηκε από τους γιατρούς η σωματική ικανότητα χαρακτηρίστηκε Ι1. Ο συνάδελφος ζήτησε να πάει ΕΛΔΥΚ αφενός μεν εξαιτίας των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύνολο του λαού μας, αφετέρου γιατί δελεάστηκε από το μπόνους των μορίων που εξασφαλίζει η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ για τις μελλοντικές προκηρύξεις διαγωνισμού του Δημοσίου. 
 Κατά τη διάρκεια όμως των οπλοασκήσεων, ο συνάδελφος τραυματίστηκε –του βγήκε η κλείδα- και αφού εξετάστηκε από τον στρατιωτικό γιατρό της μονάδας της ΕΛΔΥΚ, διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Κύπρου. Ο γιατρός που τον εξέτασε την επόμενη μέρα έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας του χρίζει άμεσης αντιμετώπισης. Δηλαδή ότι έπρεπε να εισαχθεί και να εγχειριστεί άμεσα. 
Ο 23χρονος στρατιώτης εκτίμησε ότι αφού  επιβάλλονταν να εγχειριστεί, θα ήταν καλύτερο να εισαχθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έχοντας και την στήριξη της οικογένειας του. Τα βάσανα του όμως αρχίζουν από την στιγμή που πέρασε την πύλη του 401 Σ.Ν. Την προηγούμενη Δευτέρα λοιπόν εξετάζεται από τον στρατιωτικό γιατρό στα επείγοντα και του κάνουν εισαγωγή. Όμως, για 5-6 μέρες οι γιατροί περνούν από το θάλαμο και Αρνούνται να τον Εξετάσουν, με τη δικαιολογία ότι «το τραύμα του είναι παλιό»!   
Το 23χρονο παλικάρι, που υφίσταται τρομερούς πόνους, αγανακτεί και διαμαρτύρεται. Μόνο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του, τον εξετάζουν και του γράφουν μαγνητική εξέταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από (3) μέρες και η διάγνωση την Πέμπτη 28/1!
Ο Συνταγματάρχης Σταμάτης, Υποδιευθυντής της Β’ Ορθοπεδικής τον ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτε. Απλώς θα τον βγάλει Ι4, ώστε να μην ταλαιπωρείται και για να τον προστατεύσει, για να μην ξαναχτυπήσει και έχει πρόβλημα…  Ο 23χρονος συνάδελφος διαμαρτύρεται έντονα λέγοντας ότι αρνείται το Ι4, θέλει να υπηρετήσει κανονικά και να επιστρέψει στη μονάδα του, απαιτώντας να τον εγχειρίσουν και να αποκαταστήσουν τη βλάβη  στην υγεία του που προκλήθηκε από ατύχημα εν ώρα ασκήσεων!
Ο στρατιωτικός γιατρός είναι αμετάπειστος και στις διαμαρτυρίες του συναδέλφου απαντά με απειλές «πρόσεξε πως μιλάς γιατί θα σε τιμωρήσω, μην ξεχνάς ότι είμαι Συνταγματάρχης»! Όταν ο συνάδελφος του επισημαίνει ότι ο χαρακτηρισμός Ι4 της σωματικής του ικανότητας θα έχει δυσμενείς συνέπειες στον επαγγελματικό του βίο, ο Συνταγματάρχης του προτείνει να πάρει Αναβολή, να εγχειριστεί με δικά του έξοδα για να αποκαταστήσει τη βλάβη που του προκάλεσε η στρατιωτική του θητεία και ακολούθως να του αλλάξουν το (Ι) σε Ι1.  
Ακόμη πιο σαφές δείγμα της νοοτροπίας των στρατιωτικών γιατρών προσφέρει η συνομιλία με άλλο γιατρό του 401 Σ.Ν.  Αφού αρχικά ασκεί κριτική στους συναδέλφους του στο ΚΕΤΘ Αυλώνα – αν ήμουν εκεί και σε εξέταζα δε θα σε έβγαζα Ι1. Απαντά στην απαίτηση του φαντάρου να εγχειριστεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και να αποκατασταθεί η υγεία του ώστε να μην έχει αρνητικές συνέπειες ούτε στη θητεία του, αλλά και να μπορέσει να συνεχίσει ανεμπόδιστα τον εργασιακό του βίο, λέγοντας:
«Δεν σε χειρουργούμε, γιατί να κάτι πάει στραβά, θα ζητήσεις Σύνταξη από τον Στρατό»!
Αν αυτό δεν είναι ευθυνοφοβία, τότε τι είναι; Αν αυτό δεν είναι άνιση αντιμετώπιση των φαντάρων –γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί γιατροί θα είχαν την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά και απέναντι σε έναν συνάδελφο τους στρατιωτικό-τότε τι είναι; Τέλος, αναρωτιόμαστε, αν ο 23χρονος συνάδελφος είχε εγχειριστεί στο Νοσοκομείο της Κύπρου, τότε δε θα είχαν τελειώσει όλα; Αλλά τότε βλέπεις η ευθύνη θα βάραινε τον γιατρό του πολιτικού νοσοκομείο της Κύπρου και όχι τους Έλληνες στρατιωτικούς γιατρούς!!!
Αναρωτιόμαστε, ο ΑΓΕΣ Τελλίδης έτσι εννοεί τη δέσμευση του για τον σεβασμό των δικαιωμάτων του φαντάρου; Αυτή είναι η περίθαλψη του Υγειονομικού για την οποία υπερηφανεύονται ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας; Τα ίδια θα συνέβαιναν αν στη θέση του 23χρονου συναδέλφου βρισκόταν ένα παιδί γνωστού επιχειρηματία, πολιτικού ή ανώτερου στρατιωτικού;
Λέμε τώρα… Εξάλλου, τι δουλεία έχουν όλοι αυτοί στην Κύπρο. Η ΕΛΔΥΚ εξαγοράζει μόνο τα παιδιά των οικογενειών που έχουν οδηγήσει στην κοινωνική καταστροφή με τα Μνημόνια και τις πολιτικές τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση εμείς απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΓΕΣ, την αποκατάσταση της υγείας του φαντάρου.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου