Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Intracom: Πιο «μέσα» στο Patriot, το 40% πάει σε συνεργάτες! KAI ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Μπορεί συνήθως να αναρτώνται συστηματικά τα Δελτία Τύπου που εκδίδει η ελληνική αμυντική βιομηχανία με σκοπό την ανάδειξη του έργου και των προσπαθειών τους να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον απαγορευτικό όσον αφορά στη στήριξη από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και παρόλα αυτά να εξάγουν υλικό ύψους 250 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, η σημερινή ενημέρωση της Intracom προσφέρεται για να εστιάσει κανείς σε κάτι διαφορετικό.
Λαμβάνοντας την ενημέρωση για τη νέα επιτυχία που αφορά στην υπογραφή νέας – μιας ακόμα – σύμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος του αντιαεροπορικού – αντιβαλλιστικού συστήματος Patriot, όχι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά διεθνώς, το ενδιαφέρον μας εστιάστηκε στο ακόλουθο:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της IDE, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε (5) ετών η IDE έχει αναθέσει περισσότερο από 40% των εργασιών των υπογεγραμμένων συμβάσεών της σε άλλες ελληνικές επιχειρήσεις».

Δε χρειάζεται καν να αναλυθεί πόσο σημαντική είναι η ενότητα των προσπαθειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και η στρατολόγηση του… ελληνικού επιχειρηματικού και ερευνητικού «δαιμονίου» για να επιπλεύσει στις δυσμενέστατες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, καθότι είναι αυτονόητο και αυταπόδεικτο.

Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να στηριχτούν και από το υπουργείο, κυρίως με ενέργειες υψηλής συμβολικής σημασίας, έστω κι αν δεν έχουν ως αποτέλεσμα διθυραμβικά Δελτία Τύπου προς πολιτική αξιοποίηση. Δεν είναι δυνατό να υπογράφονται, παρά την κρίση, συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων και η εγχώρια εμπλοκή να είναι ενίοτε και μηδενική.

Δεν είναι δυνατό η χώρα να πληρώνει σε προμηθευτές στο εξωτερικό εκατοντάδες εκατομμύρια και να μη στηρίζονται πρωτοβουλίες με αναλογικά γελοίο κόστος και να αντιμετωπίζονται οι αμυντικές βιομηχανίες με αδιαφορία, εάν δεν πρόκειται για «εμπνευσμένη πρωτοβουλία του μεγάλου μάγου της φυλής»…

Ελπίζουμε να μην απαιτηθεί να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, και παρά τις προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα στην καλή στο τέλος της ημέρας προαίρεση των ανθρώπων, των υπευθύνων και ιθυνόντων, παρότι το ιδιοτελές πολιτικό κίνητρο αποδεικνύεται στην Ελλάδα πανίσχυρο.

Για την… Ιστορία, το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε η IDE (INTRACOM Defense Electronics), από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής αμυντικών ηλεκτρονικών και επικοινωνιακών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι ύψους 63,4 εκατ. δολαρίων και επεκτείνει τη συνεργασία της εταιρίας με την RAYTHEON. Αγορά δε την κατασκευή υπομονάδων των συστημάτων αεράμυνας PATRIOT, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2018.

«Κατά την τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση συμβάλλουμε θετικά στη βιομηχανική παραγωγή και στην απασχόληση στη χώρα μας και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στον τομέα της άμυνας. Οι κατασκευαστικές δυνατότητες, η ανταγωνιστικότητα και τα υψηλά επίπεδα ποιότητας έχουν αναδείξει την IDE σε αξιόπιστο εταίρο στη μακρά και επιτυχημένη διεθνή πορεία του προγράμματος PATRIOT», ήταν η δήλωση με την ευκαιρία της υπογραφής, του Γιώργου Τρουλλινού, Διευθύνοντα Συμβούλου της IDΕ.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξεδόθη, υπενθυμίζεται, ότι «η IDE είναι εταιρία-ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

»Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

»Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο, Λουξεμβούργο (NSPA) και Σουηδία».

http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου