Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

O 10 ΕΤΩΝ ΧΑΪΡΕΤΙΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΒΙΔΑ ΑΡΜΑΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Βολή από άρμα μάχης σε συνοικία της Τζίζρε που δεν είχε ούτε χαντάκια, ούτε συγκρούσεις: Πέθανε ένα παιδί.
Άρματα μάχης έβαλλαν στην συνοικία Καλέ της πόλης Τζίζρε όπου δεν υπήρχαν ούτε συγκρούσεις, ούτε χαντάκια. Σε σπίτι που χτυπήθηκε από οβίδα άρματος, σκοτώθηκε ένα παιδί 10 ετών, και τραυματίστηκαν βαριά η μητέρα του και ο αδερφός του. Γείτονας που δήλωσε πως ¨είδαμε πως τα χαντάκια ήταν πρόφαση¨ συνελήφθη.
Κατά την 35η μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, του αποκλεισμού και των επιθέσεων στην Τζίζρε, άρματα μάχης που έκαναν από νωρίς το πρωί πυκνές βολές στις συνοικίες Τζούντι, Σουρ, Νουρ και Γιαφές, σήμερα στόχευσαν και την συνοικία Καλέ στην οποία δεν υπήρχαν ούτε συγκρούσεις ούτε χαντάκια.
Από μία οβίδα που πέτυχε σπίτι στην περιοχή του τζαμιού Σεϊχη Σεϊντά, τραυματίστηκαν βαριά μια γυναίκα και τα δύο παιδιά.
Από τα τραυματισμένα παιδιά , ο 10 ετών Χαϊρετίν Σινίκ, πέθανε την ώρα που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.
¨Είδαμε πως τα χαντάκια ήταν πρόφαση¨
Μετά από την έκρηξη στο σπίτι, κόσμος της συνοικίας συγκεντρώθηκε εκεί και αντέδρασε στην επίθεση. Ένας κάτοικος της συνοικίας είπε : : Να η απόδειξη πως το κράτος μιλά για χαντάκια και προβαίνει σε δολοφονίες. Εδώ ούτε χαντάκια υπήρχαν ούτε τίποτε άλλο. Φαίνεται λοιπόν πως τα χαντάκια είναι πρόφαση. Έβαλαν στόχο να μας εξαφανίσουν. Αλλά εμείς δεν πάμε πουθενά¨.

Όταν η αντίδραση του κόσμου μεγάλωσε, επενέβη η αστυνομία. Τέσσερεις από τους αντιδρώντες κατ5οίκους της συνοικίας, συνελήφθησαν από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

http://sendika8.org/2016/01/cizrede-hendeksiz-catismasiz-mahalleye-tank-atisi-bir-cocuk-oldu/
http://tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου