Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΛΗΨΗ ΣΕΙΡΑΣ ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ 16η ΜΕΡΑΡΧΙΑ-3η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι ο μοναδικός τρόπος που έχουν οι φαντάροι αλλά και το σύνολο του προσωπικού προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και να απαντήσουν στην αυθαιρεσία είναι η αμφισβήτηση, η δημοσιότητα των αδικιών, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Τη δημοσιότητα φοβούνται όλοι και για αυτό ορθώνουν στεγανά. Τη πίεση των κινημάτων υπολογίζουν, για αυτό αναδιπλώνονται και δίνουν λύσεις.
Άμεση, επαναλαμβανόμενη, πολυεπίπεδη και τελικά αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη μετά τις καταγγελίες της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Ιδιαίτερα στην 3η Ταξιαρχία ο Διοικητής έλαβε σειρά μέτρων προς την σωστή κατεύθυνση, μοιράζοντας καλύτερα και δικαιότερα τις υπηρεσίες, ανακουφίζοντας το σύνολο του προσωπικού, μόνιμου και έφεδρου.
Είναι κοινή αίσθηση στην πλειοψηφία όσων υπηρετούν στη μονάδα ότι ο Ταξίαρχος κινήθηκε στο μέτρο του δυνατού, καθώς αντιλαμβάνονται τα όρια που θέτουν οι επανδρώσεις των μονάδων. 
Επίσης, δικαιώνεται η αντίληψη ότι μόνο παλεύοντας και δημοσιοποιώντας τα κακώς κείμενα, τις αυθαιρεσίες και τις αδικίες, μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Αρωγός σε μόνιμη, καθημερινή βάση στέκεται το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, πρωταγωνιστώντας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. 
Στο χέρι πλέον του Ταξίαρχου είναι το αν θα γίνει αντιληπτή η παρουσία του ως ενός διοικητή που αφουγκράζεται τις ανησυχίες και επιδιώκει την λύση των όποιων προβλημάτων. Το αν θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προβλήματος ή συμμέτοχος στην απάντηση των ζητημάτων.
Τα υπόλοιπα είναι σκιαμαχία, κυνήγι μαγισσών, που περιπλέκουν τα πράγματα και διαιωνίζουν μια αρνητική κατάσταση που δεν βοηθά σε τίποτε.
Η δημοσιότητα ανέδειξε τα προβλήματα, επέφερε λύσεις, βελτίωσε την κατάσταση. 
Γιατί να μην αρκεστούμε "όλοι" σε αυτό;

  Θυμίζουμε την αρχική καταγγελία:  

Μεγάλες αδικίες μεταξύ των στελεχών της 16ης Μεραρχίας-Καθεστώς Ανισότητας!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες στελεχών που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Σε αυτές δεν γίνεται μόνο λόγος για τα ακραία οικονομικά προβλήματα, αλλά και για αδικίες στην καθημερινότητα των μονάδων.
Χαρακτηριστικά τα όσα καταγγέλλουν στελέχη που υπηρετούν στην 16η Μεραρχία, μια μονάδα που απασχόλησε πρόσφατα την κοινή γνώμη όταν μπήκε σε επιφυλακή από το Υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να συμβάλλει –αν κρινόταν σκόπιμο από το Πεντάγωνο-, στο μπλοκάρισμα των εκατοντάδων απελπισμένων προσφύγων που έρχονταν από την Αδριανούπολη.
Στον σχηματισμό λοιπόν γίνονται διακρίσεις μεταξύ των στελεχών. Ευνοιοκρατίας τυγχάνουν οι γυναίκες στελέχη, οι οποίες υπηρετούν στα Επιτελεία της 3ης Ταξιαρχίας και της 16ης Μεραρχίας. Οι συγκεκριμένες, τα 2-3 τελευταία χρόνια, δε μπαίνουν υπηρεσία τα Σαββατοκύριακα, τις Αργίες και τις Εορτές. Δίνουν 3 υπηρεσίες το μήνα και αυτές καθημερινές, τις περισσότερες φορές συγκεκριμένες ώρες: από τις 14.00-21.00 μ.μ. 
Μάλιστα, όχι μόνο απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης αλλά κερδίζουν και τις Απαλλαγές λόγω των νυχτερινών υπηρεσιών!
Στις καταγγελίες τονίζεται ότι οι γυναίκες στελέχη που κατονομάζονται βρίσκονται στις Επιτελικές αυτές θέσεις λόγω διαθέσεων από τις μονάδες τους και όχι με Μεταθέσεις.
Θα άξιζε επομένως το ΓΕΣ να ελέγξει για πως δικαιολογούνται οι μακρόχρονες αυτές υπηρεσίες.
Για ποιο λόγο λειτουργούν τα Επιτελεία με αυτό τον τρόπο; Έχουν οριστεί επιπλέον κοινωνικά κριτήρια, ακολουθούνται φωτογραφικές διατάξεις; Πότε και από ποιους θεσπίστηκαν; Στο πλαίσιο ποιων διαταγών; 
Απολαμβάνοντας την εύνοια των ανώτερων στελεχών και των διοικητών, παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες γυναίκες στελέχη –από Δεκανείς ΕΠ.ΟΠ έως Αρχιλοχίες-, μια ανεπίτρεπτη και επιθετική συμπεριφορά. 
Η αδικία και η αντισυναδελφική συμπεριφορά έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Τόσο από τα στελέχη, που έχοντας και αυτά τεράστιες οικογενειακές-προσωπικές υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, αισθάνονται το βάρος της αδικίας από την ανισότητα που βιώνουν. Αλλά και από τους συναδέλφους φαντάρους, οι οποίοι θα πληρώσουν το μάρμαρο τελικά, καθώς διατάζονται να εκτελέσουν υπηρεσία Υπασπιστή για να καλύψουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να δίνουν οι γυναίκες στελέχη. Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι να μην τους δίνουν έξοδο. 
Εμείς, αλλά πολύ περισσότερο τα μόνιμα στελέχη και οι συνάδελφοι φαντάροι περιμένουμε την παρέμβαση του ΓΕΣ και την απάντηση που απαιτείται να δώσουν τα κορυφαία στελέχη αυτών των σχηματισμών.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Σε κάθε περίπτωση, οι γυναίκες στελέχη λόγω του ιδιαίτερου ρόλου τους θα πρέπει να τυγχάνουν της υποστήριξης της υπηρεσίας και θα άξιζε αναγνώρισης ο διοικητής που κινείται με γνώμονα αυτό το κριτήριο.
Όμως οι καταγγελίες δεν αναφέρονται σε αυτό, αλλά περιγράφουν καθεστώς Ανισότητας. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

Σε τελική ανάλυση, ας μην κάνουμε την καθημερινότητα πιο δύσκολη και μίζερη. Ας αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με συναδελφικό πνεύμα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  
Τηλ. Επικ. 6932 955437  http://diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου