Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτες συνθήκες στο ΚΕΤΘ Αυλώνα: 30 Φαντάροι πήραν Αναβολή μετά από επικίνδυνο Καψόνι, ενώ την Πέμπτη το βράδυ τελείωσε το φαγητό και δεν έφαγαν όλοι οι στρατευμένοι!

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψεις την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Στρατό.
Την Πέμπτη το βράδυ, στην 1η Επιλαρχία, τελείωσε το φαγητό και το πιο φυσικό για τη διοίκηση της μονάδας ήταν να μείνουν νηστικοί οι συνάδελφοι που δεν πρόλαβαν!
Όμως δεν είναι μόνο ότι το φαγητό δεν φτάνει.
Οι συνθήκες στα μαγειρεία είναι άθλιες και για αυτό φταίνε ο Επόπτης και οι υπεύθυνοι στα μαγειρεία!
Επίσης, στη 2η Επιλαρχία, το ζεστό νερό δε φτάνει για να κάνουν μπάνιο όλοι οι φαντάροι.    
Μπορεί το φαγητό να μην φτάνει, οι συνθήκες να είναι άθλιες και επικίνδυνες, αλλά τα καψόνια κυριαρχούν! 
Ο γνωστός σε όλους Ανθυπίλαρχος Ζάχος έκρινε σκόπιμο να παραβιάσει για μια ακόμη φορά τον Νόμο και τον Στρατιωτικό Κανονισμό, να γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τον Ταξίαρχο  διοικητή του ΚΕΤΘ και το Επιτελείο του ΑΓΕΣ Τελλίδη, υποβάλλοντας τους νεοσύλλεκτους φαντάρους που είχαν επιστρέψει από το 401 Σ.Ν., μετά από εξετάσεις σε μαζικό καψόνι: είχε τους συναδέλφους τρεις (3) ώρες στον ήλιο, οκλαδόν  προχθές.
Ο ίδιος αξιωματικός όταν επέστρεφαν οι συνάδελφοι από το Πεδίο Βολής τους έκανε και πάλι μαζικά καψόνια: τους έβαζε ανά 5 λεπτά οκλαδόν σε όλη τη διαδρομή της επιστροφής.  Επιπλέον ειρωνεύονταν συνεχώς τους στρατιώτες λέγοντας τους ότι «δεν είναι άνδρες και κουράζονται»!
Μπορεί η παράνομη συμπεριφορά του συγκεκριμένου στελέχους, να προκαλεί περιστασιακά τις αντιδράσεις της διοίκησης της μονάδας, αλλά η επαναλαμβανόμενη επιθετική και χυδαία στάση του προκαλεί το συμπέρασμα όχι μόνο ότι  «βρίσκει και τα κάνει», αλλά και ότι τυγχάνει της Ανοχής της διοίκησης της μονάδας.
Σε αυτή τη διαπίστωση καταλήγουν φαντάροι και γονείς, καθώς πριν από λίγες μέρες και ενώ τα πάντα γύρω από τη μονάδα ήταν χιονισμένα, Ανθυπίλαρχος στην Α’ Επιλαρχία-Α’ Ίλη, έβγαλε σε νυχτερινή αναφορά νεοσύλλεκτους χωρίς τζάκετ και χιτώνια, φορώντας μόνο το μπλουζάκι!
Το αποτέλεσμα ήταν ότι περισσότεροι  από 30 νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι ζήτησαν και πήραν Αναβολή. Ο 8ος θάλαμος άδειασε, ενώ έφυγαν και αρκετοί συνάδελφοι από τον 7ο θάλαμο.  
Ποιος ξέρει, μπορεί η διοίκηση του ΚΕΤΘ να πιστεύει ότι λίγη ακόμη περισσότερη προσπάθεια των στελεχών που αυθαιρετούν και παρανομούν συστηματικά, οι Αναβολές να μειώσουν τόσο τον αριθμό των νεοσυλλέκτων, που να μπορούν πλέον να σιτίσουν!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι σε όλη την Ιεραρχία, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Καλούμε τους γονείς να σπάσουν τα τηλέφωνα του Ταξίαρχου και του ΓΕΣ.
Σε κάθε περίπτωση το Επιτελείο του ΑΓΕΣ Τελλίδη πρέπει να παρέμβει.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

28 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Εσύ είσαι ουγκ και γουστάρεις τέτοια, οι υπόλοιποι είμαστε απλοί πολίτες που έστειλαν οι πολιτικοί με το έτσι θέλω στρατό.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Η σοβαρότητα ενός καψονιού δεν καθορίζεται από το όριο αντοχής, αλλά από το όριο της Αξιοπρέπειας.

      Διαγραφή
    6. Συγχαρητήρια! Μπράβο! Σβήσατε τα σχόλιά μου και λύσατε το πρόβλημα. Αυτοί είστε . Δεν αντέχετε στον διάλογο. Κατά τα άλλα εσείς δεν είστε φασίστες ... οι άλλοι είναι ! Αν εγώ είμαι ουγκ εσείς είστε γκαγκάου ! Αν δεν πάει κανένας στον στρατό μπορείτε να φανταστείτε τις συνέπειες ; Όχι βέβαια δεν μπορείτε διότι για να το κάνετε χρειάζεται νιονιό και εσείς έχετε στέρηση ...

      Διαγραφή
  2. Καψώνια είναι αλλά είναι πολύ ελαφρά.Δεν είναι άξια αναφοράς.Όσο για την σίτιση ναι είναι πολύ σημαντικό παράπτωμα και πρέπει το ΓΕΣ να βρει άμεσα λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 331 σειρα ατο Κετθ το φαγητο το πεταγαν στα σκουπιδια.στην αρχη το φαγητο ηταν αθλιο αλλα μετα απο μια κοινοποιηση στον σπαρτακο εγινε καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραααααβο επιτελους δεν μπορει ενας τρελλος να κανει ανω κατω ενα στρατοπεδο!ειναι ολα αληυεια οσα αφορυν το Ζαχο και υπαρχουν και πολυ περισσοτερα .ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΑ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΑΑΑΑΑΑΒΟΟΟΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος ειναι τελικα αυτος ο Ζαχος???για να μας πειτε λεπτομερειες να μαθουμε κι εμεις που εγινε αιτια να φυγουν τοσα παιδια λιγες μερες πριν την ορκομωσια.ντροπη οποιος νομιζει οτι μεγαλωσαμε τα παλικαρια μας για να τα κανει αντρες κατι ζαχηδες κανει μεγαλο λαθος.αυτα να τα κανει στη οικογενεια του.ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΩΣΑΝ.μαθαμε οτι πηρε ποδι ελπιζουμε να παει πουθενα αλλου να καψει κι αλλα παιδακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελπιζουμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ εννουσα

      Διαγραφή
  6. Πέρασα και εγώ από την 1η επιλαρχια 1η ιλη του κετθ 2 σειρές πριν και θυμάμαι τον Ζαχο ως έναν κουραστικά τυπικό αλλά δίκαιο αξιωματικο. Όσοι κάναμε αγγαρείες το πρωι μπορούσαν να ξεκουράζονται από ασκήσεις το απόγευμα κλπ. Καψονια έκανε μόνο σαν μορφή τιμωρίας για κάποια χοντρή παράβαση και αυτά ποτέ δεν ήταν επικίνδυνα. Σεβόταν τους αρρώστους και σωματικά αδύναμους φαντάρους πάντοτε. Και αυτό για την αναφορα με τα μπλουζάκια μου φαίνεται ψέμα καθαρά και μόνο γιατί ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν τόσο τυπικός που αν σε έβλεπε με μη προβλεπόμενα ρούχα (κοντομάνικο το χειμωνα) σε οποιαδήποτε φάση, πόσο μάλλον στην αναφορά ετρωγες κατευθείαν φυλακές. Δεν τον θυμαμαι ευχάριστα και ξαφνιαζομαι που τον υπερασπιζομαι αλλα νομιζω οτι αυτα που γραφονται ειναι υπερβολικά. Το φαΐ στο κετθ παντως όντως είναι ανεπαρκές και οι υγειονομικες συνθήκες στα μαγειρια άθλιες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανως χειροτερεψε απο τοτε που τον θυμασαι..γιατι αυτη τη φορα ειχε ξεφυγει εντελως.και αυτα που εχουν γραφτει ειναι ελαχιστα μπροστα σε αυτα που εχουν συμβει.για το φαγητο ας πουμε οτι ειναι και υποκειμενικο αναλογα με το πως εχει μαθει ο καθενας να τρωει η να συμβιβαζετε αλλα οι προσωπικες επιθεσεις οι προσβολες και η συμπεριφορα που ουτε σε ζωα δεν αρμοζει ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.φανταροι ειναι και πηγαν να υπηρετησουν την πατριδα οχι την ματαιοδοξια του καθε ενος που θελει να νοιωσει για λιγα λεπτα δυνατος με ξενες πλατες.

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τα θέλεις και γράφεις εδώ ... πάρε ένα delete comment και εσύ για να μάθεις τι εστί αριστεροψευτοθολοκουλτουριάρης ...
      Αυτό το μήνυμα τι είχε ρε ηλίθιοι και το σβήσατε ; Σας χάλασε την προπαγάνδα ... παπάρες είστε , τζουτζέκια φραπεδοκαάφροι είστε ... το σχόλιο του enemytry : Ο ΖΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΝΑΥΣΟΣ 'Η ΑΣΕΒΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

      Διαγραφή
  8. Να κανει κάψιμο στους νέους ως ενα βαθμο να το καταλάβω αλλά στους γονεις που περιμένουν να τους παραλάβουν μετα την ορκομωσία και ενω έχει αδειάσει Ολος ο Αυλώνας και αγνοώντας τους πάντες και ειρωνευομενος τους πάντες σαν να είναι ανώτερος των πάντων αυτό δεν καταλαβαίνω.Ενα μεγαλο καθικι που πρεπει να τον πηδούσαν οι πάντες και βγάζει τα αποθημενα του σαν κομπλεξικος.θέλει να λέγετε και πατέρας ο μαλακας .Ας έχει το νου του οτι έλειπε σε πολλές υπηρεσίες !!!!!!!! ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α καλα ακομα συνεχιζει???απιστευτο!!!μετα απο τοσο κραξιμο αυτος στη θεση του???ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ Ο ΖΑΧΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΜΕ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.κι εγω γονιος ειμαι παλιου και περασαμε πολλα οταν ο δικος μου γιος ηταν νεοσυλεκτος..μονο ενα ονομα μου ελεγε οποτε μιλουσαμε στο τηλ.ειχαν συμβει πολλα νομιζα οτι τον μαζεψαν.αλλα μαλλον τον εχουν για να ψαρωνει τους νεους.και εκει θα μεινει δολωμα γι αολη την ζωη του.ζαχο μη ξεχνας εμεις σε πληρωνουμε

      Διαγραφή
  9. Ο Ζάχος έχει πλούσιο λεξιλόγιο...ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΩΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα συμφωνησω με τον φιλο που γραφει οτι ο Ζαχος ειναι ενας κουραστικα τυπικος,αλλα δικαιος αξιωματικος. Ουδεποτε κινδυνεψε καποιος απο τα καψονια που μας εκανε μεχρι και χθες που καναμε την ορκωμοσια,ισως μονο η βρωμα των θαλαμων και η σκονη των κουβερτων απο τα κεντρα και τα πλωτα!Αληθεια ειναι επισης πως οταν καποιος ανεφερε καποιο προβλημα υγειας,το σεβοταν απολυτα.Κατι τελευταιο, που θα πεισει αρκετους οτι τελικα δεν ειναι τοσο επικινδυνα τα "καψονια" του Ζαχου οσο τα παρουσιαζουν καποιοι,ειναι οτι συμφωνα με οσα ειδα τις 24 μερες που ημουν Αυλωνα, ο Ιλαρχος Νικολακακος δεν θα επετρεπε ποτε να κινδυνεψει στρατιωτης που βρισκεται υπο την διοικηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εγω θα συμφωνησω οτι ειναι τυπικος αλλα δικαιος και βοηθαει οποιον εχει προβλημα περισσοτερο απο καθε αλλο αξιωματικο. Ημουν κι εγω στη σκηνη με τους γονεις και αυτο που ειδα ηταν το Ζαχο να τους παρακαλει να πανε στο παρκινγκ για να παρουμε τις αδειες μας και τα πραγματα μας και να φυγουμε..Και ειδα και εναν γονιο να τον αρπαζει και να τον βριζει. Τη δουλεια του κανει και εντολες παιρνει. θα συμφωνησω με το φιλο, σεβοταν οποιον ειχε προβλημα υγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ειχα περασει δυσκολη κυριακη με δευτερα στα μαγειρια καθως σηκωνα την μια λαμαρινα μετα την αλλη...ο γιατρος μου εδωσε 2 μερες ελευθερο ασκησεων για να ειναι καλα η μεση μου για την ορκομωσια...με εβαλε ο ανθυπιλαρχος βαμβακας θαλαμοφυλακα καθω ςκαι αλλα 2 παιδια με καποιο προβλημα για να μην κανουμε παρελαση...μου τωνησε οτι η ιλη πρεπει να καθαριστει απο τους θαλαμοφυλακες...προσπαθουσα να του εξηγησω οτι δεν θελω να επιβαρυνω την μεση μου αλλα δεν επερνε απο λογια...πηγα να βρω τους αλλους 2 θαλαμοφυλακες να βοηθησουν για να μην φαει ολη η ιλη κεντρο και πλωττο...κανενας τους δεν κουνηθηκε και ετσι αρχησα να καθαριζω την ιλη μονος μου απο μπουκαλια μεχρι γοπες με αποτελεσμα να με τσιμπαει πολυ η μεση μου...γυρνοντας απο την παρελαση μου εριξε και καμπανα απο πανω χωρις να καταλαβαινει το προβλημα μου και χωρις να καταλαβει οτι καθαρισα μονος την ιλη γιαυτο μην μου λετε εμενα οτι σεβεται τους τραβματιες αυτο το καθαρμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε; Θεωρείς τον εαυτό σου τραυματία επειδή σε "τσιμπούσε" η μεσούλα σου ; Τι να πούμε εμείς που πριν 30 χρόνια (χειρουργημένος στην μέση) κάναμε 80ντάρες πορείες στο Πήλιο με πλήρη εξάρτηση και οπλισμό (περίπου 25 κιλά) και 3 μέτρα χιόνι !

      Γίνετε επιτέλους άντρες κι όχι κουτσαβάκια ...

      Διαγραφή
  13. φιλε σαν θαλαμοφυλακας εισαι υπευθυνος για καθαριοτητα. το λεει και ο κανονισμος που εχουν ανεβασει εδω τα φιλαρακια...επρεπε να παρεις ελευθερος υπυρεσιας απο το γιατρο να μην εισαι θαλαμοφυλακας. κι εγω δεν ηξερα ,ειμαι 2016 α εσσο και στη μοναδα τον διαβασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΖΑΧΟΟΟΟΟΟΟ?ΩΡΑΙΑ Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α ρε βλακα εισαι τοσα χρονια υπαλληλακος τους και σε στειλανε στην πινεζα του χαρτη και μενα με φερανε κοντα στο σπιτι μου χωρις βυσμα που ειμαι και 8μηνος.καλα να παθεις σου αξιζει.θα πηξεις μονιμα κανε την μονιμη θητεια σου στα χιονια για φετος και βλεπουμε..φιλακια στα συνορα..ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πραγματικα οι συνθικες φαγητου ειναι αθλιες μεσα στην τραπεζαρια τα τραπεζια εχουν ακαθαρσιες το φαγητο ειναι αθλιο και δεν φτανει για ολου και το καψιμι εδω και μερες εχει ξεμεινει απο σαντουιτς και δεν κανουν τπτ
    Οι υπερεσιες απειρες και οι φανφαροι δεν προλαβαινουν να κοιμιθουν γτ εχου 2-3 υπηρεσιες και καθε μερα με αποτελεσμα να μην προλαβενουν να κοιμηθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή