Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ 3000 ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

ethniki-froura

Τώρα έρχεται ο λογαριασμός για την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα ενεργειακά παιχνίδια.

Μέσω της μείωσης της θητείας στην Ε.Φ. -που σαφώς και πρέπει να γίνει- επιχειρούν να εξαγοράσουν την κοινωνία για να αγοράσουν όπλα και να προσλάβουν μισθοφόρους!  
Η Κύπρος μειώνει τη θητεία στην Ε.Φ …Με πρόσληψη 3.000 ΕΠΟΠ θα καλυφθούν τα κενά!


Την μείωση της στρατιωτικής θητείας ενέκρινε στην σημερινή του συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο.
Η θητεία  των εθνοφρουρών μειώνεται στους 18 μήνες για τους οπλίτες της 2015 Β ΕΣΣΟ και στους 14 μήνες για όλες τις υπόλοιπες ΕΣΣΟ. 
Περίπου 3000  ΕΠΟΠ θα προσληφθούν, οπότε και Ελλαδίτες  θα  πάνε για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά!
Το Υπουργικό Συμβούλιο στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, ενέκρινε στη συνεδρίαση του την μείωση της θητείας στους 18 μήνες για τους οπλίτες της 2015 Β ΕΣΣΟ, δηλαδή όσων έχουν καταταγεί στην Εθνική Φρουρά τον Ιούλιο του 2015 και στους 14 μήνες για τους οπλίτες όλων των επόμενων ΕΣΣΟ.
Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, υποστήριξε ότι η μείωση της θητείας σε συνδυασμό με την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περίπου τρεις χιλιάδες, όχι μόνο δεν θα αποδυναμώσουν το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς αλλά αντίθετα θα το ενισχύσουν:
515445eo

«Διασφαλίζεται πλήρως ότι, όχι μόνο δεν θα υπάρξουν κενά σε ότι αφορά στην κάλυψη αναγκών από τη μείωση της θητείας, αλλά θα υπερκαλυφθούν κιόλας, μέσα από την ισόποση ουσιαστικά αντικατάσταση των κληρωτών οπλιτών με επαγγελματίες».

Ένας σημαντικός στόχος υλοποιείται με την μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες, ανέφερε με ανάρτηση του στο TWITTER, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Ο Υπουργός Άμυνας, ανέφερε επίσης ότι στόχος της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου και σύγχρονου στρατεύματος, ενισχυμένου με νέα εξοπλιστικά προγράμματα: 
bc4500266b4b7dcee7542f43f152ea0f_XL
«Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Ναυτικό και την Αεροπορία προβλέπεται κατά την πρώτη φάση της αναδιοργάνωσης, την πρώτη δηλαδή πενταετία, η απόκτηση σημαντικών οπλικών συστημάτων για τον Στρατό Ξηράς».
Ο ΔΗΣΥ χαιρέτισε την απόφαση για την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς και την μείωση της στρατιωτικής θητείας:

«Πρόκειται για μια κορυφαία μεταρρύθμιση που η πολιτεία χρωστούσε για χρόνια στους νέους της Κύπρου αλλά και στην ίδια την πατρίδα μας. Η μείωση της θητείας έχει πολλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να προσφέρει τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία».
Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση διερωτάται με βάση ποιο σχεδιασμό η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης:
«Ελπίζουμε κι αυτή η κυβερνητική εξαγγελία να μην είναι προεκλογικό πυροτέχνημα το οποίο θα σβήσει την επομένη των εκλογών, όπως έγινε με πολλές προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου».

Επιφυλάξεις εξέφρασαν με τις ανακοινώσεις τους ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου