Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-Μουζάλας: Θα εγκλωβιστούν 70.000 άνθρωποι τον επόμενο μήνα στην Ελλάδα – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ε.Ε.

Μέχρι και 70.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενδέχεται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα μέσα στον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, όπως επεσήμανε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Μουζάλας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει, ήδη, υποβάλλει σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των μαζικών προσφυγικών ροών.
«Δεν είναι τραγικό το να κηρυχθεί η χώρα σε έκτακτη ανάγκη γιατί αυτό μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε προσλήψεις. Μπορεί αυτό να το κάνουμε για τη νότια Αττική. Από ό,τι ξέρω δεν έχει υπάρξει απόφαση γι' αυτό, αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας υπάρχουν τέτοια σχέδια…» υπογράμμισε ο κος Μουζάλας, ενώ όσον αφορά την αναλογική κατανομή σε ευρωπαϊκό επίπεδο είπε πως «Με βάση αυτούς που πέρασαν από την Ελλάδα θα μπορούσαν να είναι 30.000»

«Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό» αποκάλυψε ο Γιάννης Μουζάλας σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 22.000 άνθρωποι.

Το πλάνο περιλαμβάνει 4 Κέντρα υποδοχής στη Μακεδονία και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Όπως χαρακτηριστικά είπε «Θα το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει μέχρι να φτιαχτούν οι χώροι. Είναι χώροι έκτακτης ανάγκης. Ο πληθυσμός να μην φοβηθεί ότι θα παραμείνουν εκεί μόνιμα…».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε, εξάλλου, πως θα δημιουργηθεί ένα spot σε συνεργασία με τον ΟΗΕ που θα ενημερώνει όλους όσοι σκέφτονται να έρθουν στη χώρα μας ότι «η Ειδομένη είναι κλειστή μην πουλάτε τα σπίτια σας για να έρθετε στην Ελλάδα», ενώ επεσήμανε ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ θα μειώσει κατά 70% τις προσφυγικές ροές.http://www.altsantiri.gr/

1 σχόλιο:

  1. O Έλληνας Yπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξή του στην «Die Presse», επισημαίνει πως το Προσφυγικό Πρόβλημα είναι Πολύ Περίπλοκο, χρειάζονται ... σύνθετες, ... λογικές, ... δημοκρατικές απαντήσεις και όχι .... μονοδιάστατες κατηγορίες, ενώ το λογικότερο θα ήταν οι πρόσφυγες να παραλαμβάνονται από την ... Τουρκία απευθείας, οπότε δεν θα έθεταν τη ζωή τους σε κίνδυνο στο Αιγαίο !!!

    EMEIΣ PE ΦIΛAPA ΘA ΣTO ΠOYME AΠΛA KAI ΠEZA KAI ME ENA MΠOYZOYKAKI AΓΓKAΛIA ! AΠO THN "ΘEΣH" ΣOY ΠPEΠEI NA ΞEPEIΣ OTI H ΠIO OMOPΦOTEPH IΣTOPIA THΣ ANΘPΩΠOTHTAΣ, H EΛΛHNIKH, EKΛEIΣE ! NAI THN KΛEIΣATE OΛOI EΣEIΣ MAZI ! THN KANATE MIA IΣTOPIA θλιβερή, Mια IΣTOPIA Πονεμένη, ME MIΣOΣ AIMA και ΨEMA ΓPAMMENH, AΠO THN ΔOMH TΩN ΛAKEΔΩN TΩN ΞENΩN ΣTHN XΩPA MAΣ - ΠOY EΣEIΣ TΩPA YΠHPETEITE ... ΣEMNA, YΠAKOYA ΩΣ ΔOYΛOI !

    KAI ΣAYTHN THN MANA MAΣ, THN EΛΛAΔA ΓPAΨAME ENA AΦIEPΩMA, EMEIΣ O ΛAOΣ THΣ, TA ΠAIΔIA THΣ ! EMEIΣ ΠOY ΔEN ΓNΩPIΣAME ΠOTE MANA ΣΠITI, MANA ΣΠITI ! ... ΠAPTE TO ΛOIΠON !

    O TITΛOΣ ΠOY BAΛAME EINAI:

    "MANA MOY EΛΛAΣ"


    Αφού ΔEN HΣOYN IKANH για να τα βγάλεις πέρα
    τι ήθελες και γινόσουνα, γινόσουνα MHTEPA

    ΌOOOOOOOOλες οι MANEΣ σε ρωτoοοοοούύύύύύν μπροστά τους Eξηγήσου
    τι το `κανες , τι το `κανες Aσπλαχνη {ATIMH, ΠPOΣTYXH} το Παιδί {ΛAO ΣOY} σου

    ΣE ΞENA XEPIA το `δωσες χωρίς να Nιώσεις θλίψη
    σαν να `ταν ΞENO το Παιδί το `χεις Eγκαταλείψει

    ΌOOOOOOOOλες οι MANEΣ σε ρωτoοοοοούύύύύύν μπροστά τους Eξηγήσου τι το `κανες , τι το `κανες Aσπλαχνη το Παιδί σου

    Αφού ΔEN HΣOYN IKANH το σπλάχνο σου να Zήσεις
    πες μας, για πες μας τι ήθελες Παιδί {ΛAO} για ν’ αποκτήσεις

    ΌOOOOOOOOλες οι MANEΣ σε ρωτoοοοοούύύύύύν μπροστά τους Eξηγήσου
    τι το `κανες , τι το `κανες Aσπλαχνη {ATIMH, ΠPOΣTYXH, KAPΓIA, KAPΓIOΛA}, το Παιδί {TON ΛAO ΣOY} ΣOY ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή