Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΣΠΕΝ στην 80 ΑΔΤΕ: Τα ΚΨΜ-Ψησταριές και η οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων χρηματοδοτούν μονάδες!



Καθεστώς Μαύρης Οικονομίας. Κανένας Έλεγχος… Οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος-Δ.Βίτσας τι κάνουν;

Την ίδια ώρα που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος διαφημίζει τον Στρατό και προπαγανδίζει την οργάνωση-διαχείριση των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης από τους Στρατιωτικούς αποκαλύπτεται ότι κάτι πολύ βρώμικο υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις.... 

Απίστευτη βρωμιά, άθλιες εγκαταστάσεις, βύσματα και «πλήρωνε για να έχεις»!

Τώρα που τελείωσε το ΣΠΕΝ στην 80 ΑΔΤΕ θα θέλαμε να προβάλλουμε μερικές αθλιότητες που έγιναν σε αυτό. 
Όμως ας ξεκινήσουμε με μερικά θετικά σχόλια. Η εκπαίδευση είχε κάποιο επίπεδο και αντιμετωπίσαμε μια σχετική οργάνωση σε σχέση με την μέχρι τώρα καθημερινότητα. Οι κοπέλες που είχαν ορίσει υπεύθυνες εκπαιδεύσεως φαινόταν να προσπαθούν να μας μάθουν κάποια πράγματα. 
Από εκεί και πέρα συνέβησαν τα παρακάτω τα οποία νομίζω ότι μέσα από την σελίδα σας θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στην στρατιωτική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και στον κόσμο γενικότερα. 
Μας είχαν σαν σαρδέλες σε ένα κτήριο του 295 ΤΕ το οποίο δεν είχε καλοριφέρ. Για την ακρίβεια, είχε αλλά δούλευαν μόνο τα boiler για να κάνουμε μπάνιο. Είχαμε την ατυχία να πέσουμε σε «καλά κρύα» όπου το βράδυ η θερμοκρασία έφτανε στους 2 με 6 βαθμούς και λόγω νησιού η υγρασία να τρυπάει. 
Οι κουβέρτες και τα σεντόνια ήταν κίτρινα από την βρόμα. Οι ΕΠΟΠ που μας έβαλαν στους θαλάμους μας είπαν ότι έχουν χρόνια να πλυθούν και ούτε πρόκειται λόγω βλάβης στα πλυντήρια. Όποιος ήθελε μπορούσε να τα πάρει έξω και να τα πλύνει.
Από την αρχή της εκπαίδευσης φάνηκε η αγάπη της υπηρεσίας σε κάποιους vip στρατιώτες οι οποίοι παρακολούθησαν το ΣΠΕΝ από το σπίτι τους (ντόπιοι με έξτρα διανυχτερεύσεις αδειούλες, βύσματα κτλ). 
Σε ότι κάναμε υπήρχε πάντα χώρος για ΚΨΜ. Μια εμφανής αόρατη δύναμη να αρχίζουν όλα και να τελειώνουν στο ΚΨΜ της 80 ΤΕ. 
Το χειρότερο ήταν οι καθολικές εκπαιδεύσεις έξω, στο κρύο και στην βροχή... Εκεί μας δόθηκε πραγματικά η ιδέα ότι ο μόνος λόγος ύπαρξής μας ήταν να αγοράζουμε φαγητό. Εκπαίδευση εκ των πραγμάτων δε μπορούσε να γίνει σε αυτές τις συνθήκες. Όλοι ήταν μαζεμένοι κάτω από κιόσκια που έσταζαν και μετά από ώρες εξάντλησης στο κρύο και στην βροχή χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση, αλλά μόνο ταλαιπωρία, μας έφερναν κοτόσουπα όπου έψαχνες το κοτόπουλο. Μεταξύ των εκπαιδευτών τα γέλια και τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν... Για την ξακουστή κοτόσουπα του Μπάμπη. 

Φυσικά κανένας δεν μας εξανάγκαζε να φάμε το ζουμί, αφού δίπλα υπήρχε μονίμως μέριμνα για ψησταριά, με κάθε καλό το οποίο μπορούσαμε να πληρώσουμε και να φάμε. Κοψίδια, σουβλάκια, μπιφτέκια τα πάντα. Τυχεροί όσοι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα… Τι γίνεται με τους υπόλοιπους όπου το 50% είχαν άνεργους γονείς και δεν μπορούσαν να τους στείλουν ούτε λεφτά για τσιγάρα;

Το συμπέρασμα που βγάλαμε από τα παραπάνω είναι ότι μας καλούν για θητεία και δεν έχουν τίποτα να μας παρέχουν. Ούτε τα αυτονόητα. 
Το δε χειρότερο στο οποίο κάθε ανώτερος που διαβάζει αυτό το μήνυμα θα πρέπει να ελέγξει, είναι, που πηγαίνουν αυτά τα μαύρα λεφτά που βγάζουν κάποιοι; Μεταξύ των αξιωματικών υπήρχε η φήμη ότι η Ταξιαρχία έχει φαλιρίσει και πλέον έχει μπει χέρι στα συσσίτια των μονάδων για να καλύψουν κάτι υπέρογκα ποσά μετά από ένα πάρτι για τα 50 χρόνια. 
Έτσι, για να πάρουν γραφικά και είδη ανάγκης οι μονάδες κάνουν μάχη για το ποιος θα πάρει το ΣΠΕΝ τα ΛΥΒ κτλ... για να αφαιμάξουν τους στρατιώτες. 
Οι συνάδελφοι έχουν συγκεκριμένα παράπονα από συγκεκριμένο Συνταγματάρχη Πυροβολικού, που φημίζεται για την έπαρση του. 
Καταφέρονται εναντίον των μονίμων στελεχών που παραπονιούνται για τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους, αλλά αδιαφορούν ή συστηματικά εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν τους φαντάρους που έχουν στις διαταγές τους
Αλήθεια, ποιος αξιωματικός θα ήθελε το παιδί του να βρίσκετε στη θέση των συναδέλφων;
Οι συνάδελφοι στην επιστολή καταγγελίας τους μπορεί να εύχονται «Υπομονή σειρούλες. Θα περάσει», αλλά κατά τη γνώμη μας θα ήταν πολύ καλύτερο να βγουν μαζικά παραπονούμενοι σε όλη την Ιεραρχία, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Σε κάθε περίπτωση το ΓΕΣ πρέπει να παρέμβει.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικ. 6932 955437  http://diktiospartakos.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. Τελικά βρήκε τρόπο ο στρατός να ξεπεράσει την οικονιμική κρίση. Γιατί όχι στο μέλλον να συνεργαστεί με μια παγκόσμια αλυσίδα(mcdonadls,pizza hut) και όλοι να κάνουμε πάρτι εις βάρος των στρατιωτών των 8,7 ευρώ μηνιαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και δεν είναι μόνο αυτά...Υποχρέωναν τους Στρατιώτες να πληρώνουν τα βιβλιαράκια που έφτιαξαν ειδικά για το ΣΠΕΝ (για να βγάλουν χρήματα)και τους έλεγαν ότι θα τους βοηθήσει στην υπόλοιπη θητεία για να πάρουν όλοι. Από σήματα - ατζέντα - Μπλουζάκια της Μονάδας που έγινε το ΣΠΕΝ μέχρι ότι μπορούσαν να βγάλουν λεφτά..Βλέπουν τους στρατιώτες σαν έναν κουμπαρά και προσπαθούν να κλέψουν από μέσα ότι μπορούν χωρίς να σκέφτονται την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι ο εν λόγω Σχης Διοικητής περίμενε στην τελετή αποφοίτησης να έρθει ο ταξχος να του δείξει το έργο του με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να είναι από της 07:30 στην γραμμή χωρίς πρόγευμα τον Δκτη ΣΠΕΝ να λέει θα φάνε το μεσημέρι δεν πειράζει και η τελετή ξεκίνησε 11:00 μαζί με την καταιγίδα και οι στρατιώτες να είναι μούσκεμα ως το κόκαλο..Ηρθε ο ταξχος και έγινε παρέλαση με καταιγίδα και 7 μποφόρ αέρα..Αυτα γινονται στον ευρωπαικο σττρατο του 2016..ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάρος στον Έβρο παιδιά Σπάρτακοι, μας πηγαίναν για βολή και για συμμάζεμα του πεδίου βολής πυροβόλων. χωρίς να μας προσφέρουν πρόγευμα χωρίς να μας προσφέρουν φαγητό, ακόμη και αν αργήσαμε να γυρίσουμε στη μονάδα μας. Σκεφτείτε ώρες ατελείωτες, χωρίς νερό, μας φώναζαν να βιαστούμε και κάποιοι δεν πρόλαβαν ούτε πρωινό να πάρουν μαζί τους. Αλλά... το φορητό ΚΨΜ σε εγρήγορση πάντα. Και αν δεν είχες λεφτά, δεν πειράζει που το νερό κάνει 20 λεπτά με μισθό 8.62

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν σας ειχανε κψμ θα λέγατε σας αφήνουν νηστικούς...γεμίσαμε μαμακηδες και φλώρους,νέα γενιά για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ φίλε θα είσαι ο μεγαλύτερος μακακας του Στρατοπέδου. Υπάρχουν κάποια παράπονα στρατιωτών και εσύ απαντάς με βρισιές. Αυτό είναι το επίπεδο σου. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάντε υπομονή σειρουλες εκεί γίνονται "όργια" έκτος από vip στρατιώτες υπάρχουν και vip στελέχη που παίρνουν αποσπάσεις 150 μέτρων για να μην κάνουν τίποτα. Απλά είναι η ουρά κάποιου Αξκου. Αυτά είναι κουβέντες στελεχών γιατί ότι παραπόνα και να κάνουμε η απάντηση είναι αν ήσουν και εσύ γυναίκα θα περνούσες καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτο σας πειραξε μονο,σε αυτα τα περιβοητα σπεν στο 295 τε ενας στρατιωτης ειχε αλλη μεταχειριση αφου το παιδι ηταν κουρασμενο απο τα παρασκευοσαββατοκυριακα ΔΝ (σερβιροντας τον εν λογω σχης στα βραδινα μπαρακια) πειναγε το παιδι και ειχαν δοθει διαταγες να σερβιρεται διπλη μεριδα φαγητου επειδη ηταν ψηλος, με το μποι παει η μεριδα φαγητου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή