Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σε εφαρμογή ο ναζιστικής έμπνευσης νόμος για κατάσχεση των τιμαλφών των προσφύγων

Στρατόπεδο προσφύγων στη Δανία (Φωτό ΑΡ)

Ο επίμαχος νόμος της Δανίας, που επιτρέπει στην αστυνομία να κατάσχει αντικείμενα αξίας τωνπροσφύγων που εισέρχονται στη χώρα, τέθηκε σήμερα σε ισχύ, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, εκδίδοντας «συστάσεις» ώστε η κλοπή της περιουσίας να γίνεται «πολιτισμένο τρόπο»!
Έτσι, το υπουργείο Μετανάστευσης στις οδηγίες του προς τις δυνάμεις της τάξης γράφει ότι οποιοδήποτε αντικείμενο έχει συναισθηματική αξία αποκλείεται από το πεδίο εφαρμογής αυτού του νόμου εφόσον «συνδέεται με μια ιδιαίτερη προσωπική ιστορία που το καθιστά αναντικατάστατο».
Επίσης, πριν από οποιαδήποτε έρευνα, οι αστυνομικοί οφείλουν να ζητούν από τους αφιχθέντες να επιδεικνύουν όλα τα χρήματα σε μετρητά και τα αντικείμενα αξίας που μεταφέρουν. Στη συνέχεια μπορούν να ψάχνουν τις τσάντες ή τις βαλίτσες. «Η επιθεώρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ψηλάφηση και άγγιγμα των ρούχων και με ψάξιμο των τσεπών», διευκρινίζει το υπουργείο. Η αστυνομία μπορεί να ζητήσει να ξεκουμπωθεί το πάνω μέρος του πουκάμισου ή να σηκωθούν τα μανίκια, αλλά δεν έχει δικαίωμα να διατάξει κάποιον να γδυθεί ή να προχωρήσει σε διείσδυση σε σωματική κοιλότητα.
Ο νόμος, ο οποίος προβλέπει άλλα περιοριστικά μέτρα, όπως ένα περιθώριο αναμονής τριών ετών πριν από οποιοδήποτε αίτημα οικογενειακής επανένωσης, είχε υιοθετηθεί στις 26 Γενάρη με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Καθώς επιτρέπει την κατάσχεση μετρητών πέραν των 10.000 κορωνών (1.340 ευρώ) ή αντικειμένων που αξίζουν περισσότερο από το ποσό αυτό, ο νόμος προκάλεσε ζωηρές επικρίσεις, με πολλούς να τον συγκρίνουν με τις κατασχέσεις αγαθών των εβραίων από τη ναζιστική Γερμανία.
http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου