Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Πανηγυρίζουν οι φαντάροι στη ΜΕΡΥΠ-Μεγάλες οι αλλαγές μετά και τη δεύτερη παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Στον Στρατό ένας είναι ο Κανόνας: Είναι «ΚΟΥΤΟ» να μην αντιδράς. Να μη παλεύεις με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Σε καμιά περίπτωση δεν πίστευαν οι συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν στη ΜΕΡΥΠ ότι θα ζούσαν τέτοιου είδους βελτιώσεις και ανατροπές της χακί καθημερινότητας τους μετά την επαναλαμβανόμενη παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που συμπαρέσυρε το Επιτελείο του ΑΓΕΣ στο να απαιτήσει εδώ και τώρα λύσεις από τη διοίκηση του Στρατοπέδου.
Εμείς τους λέγαμε ότι άργησαν, ότι πολλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα ανέχτηκαν…

Όπως επισημαίνουν οι συνάδελφοι σε σχετικό κείμενο τους, μετά και τη δεύτερη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που έθιγε το ζήτημα της μη λήξης των απαιτούμενων μέτρων και της συνέχειας της απεχθούς συμπεριφοράς συγκεκριμένου στελέχους, το ΓΕΣ με σήμα του απαίτησε πληροφόρηση για τα μέτρα που ελήφθησαν. Ο επείγον χαρακτήρας του ελέγχου από το ΓΕΣ προκάλεσε την ενεργοποίηση όλης της ιεραρχίας, από τον Στρατοπεδάρχη μέχρι το Α’ Επιτελικό Γραφείο που προχώρησε εσπευσμένα σε έλεγχο των υπηρεσιών.  Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον έλεγχο του βιβλίων ποινών και υπηρεσιών του διαστήματος Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι φαντάροι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο!
Ήδη όμως οι υπηρεσίες μοιράζονται καλύτερα μεταξύ των Ταγμάτων, το ΓΕΣ στέλνει συνεχώς μεταθέσεις ώστε να αυξηθεί η επάνδρωση και πνεύμα συνεργασίας πλέον υπάρχει μεταξύ των διοικητών.
Ακόμη, οι συνάδελφοι τονίζουν την αλλαγή στάσης του συγκεκριμένου στελέχους που ενώ μέχρι πρόσφατα χαρακτηρίζονταν από την επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά του, πλέον δείχνει ένα πατερναλιστικό πρόσωπο, χωρίς βεβαίως να κερδίζει την εμπιστοσύνη των υφισταμένων του. Από την άλλη μεριά, όλοι θεωρούν σημαντική την παρέμβαση του Στρατηγού, ο οποίος μεταξύ άλλων, κάλεσε τον Λοχαγό στο γραφείο του…..  
Οι συνάδελφοι αισθάνονται δικαιωμένοι. Η αγωνιστική τους στάση και η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξάλλου διεκδίκησε τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους, την ίση αντιμετώπιση από την ιεραρχία. Με πνεύμα συναδελφικότητας που σε καμιά περίπτωση δεν απαίτησε τη μεταβίβαση υποχρεώσεων στους υπόλοιπους στρατιώτες.
Πλέον η υπηρεσία τους πηγαίνει 1-1, δίνονται άδειες και οι υπηρεσίες είναι χαλαρότερες. Το κλίμα μεταξύ του συνόλου του προσωπικού είναι ανθρώπινο, το διέπει ο σεβασμός και η κατανόηση. Απλά πράγματα.
Όλοι συνειδητοποιούν ότι όταν διεκδικείς και παλεύεις συλλογικά μπορείς να κερδίσεις.
Πρέπει να κρατήσουμε ότι καθοριστική σημασία έπαιξε η επαναλαμβανόμενη δημοσιοποίηση των καταγγελιών των φαντάρων.
Αυτό συνειδητοποιεί επίσης η Ιεραρχία, χωρίς να μπορεί να κρύψει την αγωνία και τον προβληματισμό της. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο μέρες μετά τη δεύτερη δημοσίευση καταγγελίας, σε Ταγματική Αναφορά, Επιτελάρχης επιτέθηκε φραστικά τόσο στους συναδέλφους που έγραψαν την επιστολή, όσο και στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Δεν πειράζει. Τους συγχωρούμε. Πάνω στη θολούρα τους είπαν ότι είπαν.
Εξάλλου, ότι στεγανό και να επιχειρήσουν να ορθώσουν, εμείς θα το υπερβούμε.
Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να αφήσουμε τους φαντάρους μόνους απέναντι στην αυθαιρεσία των στελεχών, τη βάναυση και υβριστική συμπεριφορά.   
Είναι κάτι που το ξέρουν όλοι, καλά. Πάμε λοιπόν συνάδελφοι. Με κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Στον Στρατό ένας είναι ο Κανόνας: Είναι «ΚΟΥΤΟ» να μην αντιδράς. Να μη παλεύεις με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου