Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: Ανοργανωσιά, επικίνδυνο Υγειονομικό και επιτυχίες της πάλης των φαντάρων

Συνεχείς είναι οι ανταποκρίσεις των συναδέλφων που υπηρετούν στο ΚΕΤΘ Αυλώνας.
Καταρχήν, οι φαντάροι επισημαίνουν ότι το πρόβλημα στην σίτιση τους που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 4/2 οφείλεται στους Επόπτες Εστιατορίων και στο Διαχειριστή, οι οποίοι αντί να οργανώσουν υπεύθυνα και με επαγγελματικό τρόπο την σίτιση των στρατευμένων, έστειλαν κατά λάθος επιπλέον 85 μερίδες φαγητό στους ΥΕΑ.
Το περιφερόμενο ταψί επέστρεψε τελικά στους δικαιούχους και οι νηστικοί φαντάροι, αφού καταμετρήθηκαν (10 π.χ. στην 3η Ίλη), τελικά σιτίστηκαν κανονικά.
Άκρως επικίνδυνη όμως αναδεικνύεται η κατάσταση με το Υγειονομικό, γεγονός που είναι εν γνώσει της διοίκησης της μονάδας. Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας κάναμε λόγο για επικίνδυνο καψόνι - Ανθυπίλαρχος στην Α’ Επιλαρχία-Α’ Ίλη, έβγαλε σε νυχτερινή αναφορά νεοσύλλεκτους χωρίς τζάκετ και χιτώνια, φορώντας μόνο το μπλουζάκι!
Τώρα πολλοί συνάδελφοι έχουν γρίπη.
Την κατάσταση όμως δυσχεραίνει η συμπεριφορά των Υγειονομικών αρχών της μονάδας, οι οποίοι δε φαίνεται να διδάχτηκαν τίποτε από την πρόσφατη απώλεια στο ΚΕΕΜ, του 21χρονου Νικήτα, παλικάρι το οποίο είχαν 10 μέρες με πνευμονία, χωρίς να κάνουν τίποτε.
Στο ΚΕΤΘ Αυλώνα οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι τα περιστατικά βρογχίτιδας αντιμετωπίζονται με ακραία προχειρότητα: ούτε βγάζουν τους φαντάρους ελεύθερους υπηρεσιών, ούτε χορηγούν φάρμακα. 
Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο με νεαρό στρατιώτη, όταν στις 19/1 επισκέφτηκε τα Ιατρεία με γρίπη. Αρχικά τον κράτησαν τρεις (3) μέρες στο ΣΤΕΠ όπου παρουσίασε βρογχίτιδα. Ακολούθως τον έδιωξαν, για να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του, γεγονός που δεν αξιολογήθηκε από το ΣΤΕΠ.
Τελικά, την λύση δεν έδωσαν οι αρμόδιες Υγειονομικές αρχές αλλά ο Διοικητής της Ά Επιλαρχίας, ο οποίος προς τιμήν του, άκουσε τα παράπονα του συναδέλφου, πήρε την πρωτοβουλία να πάει ο φαντάρος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Το αποτέλεσμα; Ο συνάδελφος να νοσηλευτεί για 7 μέρες με λοίμωξη αναπνευστικού!
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι διαγνώσεις του Υγειονομικού εντάσσονται στο πλαίσιο της βυσματοκρατίας. Την Πέμπτη, στις 4.00 π.μ. βύσμα μεταφέρθηκε στα Ιατρεία για να απαλλαγεί από το τελευταίο θαλαμοφυλίκι βγαίνοντας ελεύθερος υπηρεσίας, ενώ στις 5.30 π.μ. συνάδελφος που είχε παρουσιάσει αιμόπτυση δεν τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης και δεν του κάνουν τίποτε.
Τέλος, αποτέλεσμα φαίνεται ότι έφεραν οι καταγγελίες των συναδέλφων εξ αναβολής. Το Σαββατοκύριακο τους χορηγήθηκε 48ωρη άδεια, τους ανακοινώθηκε ότι έως την Τρίτη θα σταματήσουν να επανδρώνουν συγκεκριμένο Φυλάκιο (το οποίο έχει καταντήσει εφιάλτης τους αφού –εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού- στέλνονται 3-4 μέρες οι ίδιοι στρατιώτες, ενώ έχουν φτάσει στο σημείο να σχεδιάζουν την επάνδρωση του με στρατιώτες Ι4)!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι σε όλη την Ιεραρχία, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

1 σχόλιο: