Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΠΙΚΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ…

Aντίδραση από την Άγκυρα στην φωτογραφία του απεσταλμένου του Ομπάμα με το μέλος του ΠΚΚ
Ο Μπρέτ Μακγκάρκ-ειδικός απεσταλμένος του Ομπάμα, που επισκέφτηκε την περιοχή της Ροζάβα το Σαββατοκύριακο, βγήκε φωτογραφία με το μέλος του ΠΚΚ Τζαν Πολάτ. Ο Τζαν Πολάτ ως εκπρόσωπος του YPG τράβηξε αυτή την φωτογραφία μαζί με τον Μπρετ Μακγκάρκ και την κοινοποίησε στον λογαριασμό του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
H φωτογραφία αυτή ενόχλησε την Άγκυρα. Ο Μακγκάρκ επισκέφτηκε στο Κομπάνι τους τάφους των θανόντων στον αγώνα κατά της ISIS και κοινοποίησε φωτογραφία από εκεί σε λογαριασμό του στο τουίτερ, ενώ παρέλαβε και πλακέτα από τον Τζαν Πολάτ-εκπρόσωπο του YPG που ή Άγκυρα βλέπει ως τρομοκρατική οργάνωση. Αντίδραση από την Άγκυρα προκάλεσε το ότι ο Τζαν Πολάτ κοινοποίησε από λογαριασμό του και φωτογραφία που είχε τραβήξει παλιότερα

.ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ο Ενβέρ Μουσλίμ-πρόεδρος του καντονίου του Κομπάνι που συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο, σχολίασε στην Φωνή της Αμερικής την επίσκεψη αυτή. Ο Μουσλίμ είπε πως δεν επρόκειτο μόνο για μια στρατιωτική επίσκεψη αλλά και για πολιτική επίσκεψη και πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες τέτοιου είδους επισκέψεις θα συνεχιστούν και μάλιστα όχι τα κρυφά αλλά στα φανερά.

Ο Ενβέρ Μουσλίμ είπε πως είναι ανάγκη στις συζητήσεις για το μέλλον της Συρίας να παίρνουν μέρος και οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και ότι πλέον στις συζητήσεις θα παίρνει μέρος και το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, μέλος του οποίου είναι και το PYD. Ο Μουσλίμ δήλωσε πως η επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου του Ομπάμα είναι πολύ σημαντική και ότι όταν συζητείται το μέλλον της Συρίας, είναι ανάγκη να βρεθεί και λύση στο κουρδικό θέμα.

Haber.sol.org 2/2/2016

http://tourkikanea.gr/2016/02/ypg-15/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου