Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μια απάντηση στην ΚΝΕ: οι βρισιές, λάσπη και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα δεν είναι απάντηση στην αναγκαιότητα ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό

 Φυσικά δεν ταυτίζουμε τον υβριστή Άρη Ευαγγελίδη με τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που δώσαμε, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε κοινές μάχες…  
Σε άρθρο του στον Ριζοσπάστη (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8770376), 
ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, εκτοξεύει μερικούς τόνους λάσπη καταγγέλλοντας το «Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος» (από εδώ και πέρα ΔΕΦΣ) και την παρέμβασή του στο στρατό. Αφορμή, η ανάδειξη από το Δίκτυο Σπάρτακος των παλινωδιών του ΚΚΕ στην ψήφιση του στρατολογικού νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
Η ακατανόητη επίθεση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έχει δύο σκέλη. Αρχικά, ο συντάκτης κατηγορεί το Δίκτυο Σπάρτακος για «πασιφισμό», για συγκάλυψη του χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ως «συνέχιση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής με άλλα μέσα», αλλά και για άρνηση της αναγκαιότητας ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου για να σταματήσουν οι πόλεμοι.
Στη συνέχεια, καταγγέλλει ότι «τα “μέλη” του “Σπάρτακου” είναι άφαντα μέσα στα στρατόπεδα ενώ επιδίδονται σε ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων ανώνυμα στο διαδίκτυο. Στο δια ταύτα όμως και στην πράξη μέσα στα στρατόπεδα είναι αυτοί που “λουφάρουν”, ενώ δεν είναι και λίγοι από αυτούς που είναι “βύσματα”, για να μη μιλήσουμε με ονόματα…»
Πέρα από το ότι συντάκτης κάνει λάθος στο όνομα του δικτύου στο οποίο ασκεί κριτική, δεν παραθέτει ούτε ανακοινώσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ) ούτε του ΔΕΦΣ για να στηρίξει τις θέσεις του. Κατηγορεί το Δίκτυο Σπάρτακος για αφηρημένο πασιφισμό και συγκάλυψη του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της καπιταλιστικής επίθεσης, όταν κάθε τοποθέτηση και ανακοίνωσή μας στρέφεται ενάντια στο ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό. Κείμενα που δηλώνουν την πολιτική μας ταυτότητα βρίσκονται αναρτημένα στο site της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων-Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. Ο συντάκτης φαίνεται πως δεν είχε καθόλου χρόνο να διαβάσει ούτε μια από τις δεκάδες αναρτήσεις μας για το ΝΑΤΟ (http://diktiospartakos.blogspot.gr/search/label/%CE%9D%CE%91%CE%A4%CE%9F) ή να παρακολουθήσει το πώς στέκεται διαχρονικά το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος απέναντι στο ζήτημα του πολέμου. Εμείς έμπρακτα αναδεικνύουμε ότι στις σύγχρονες συνθήκες παγκοσμιοποίησης της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, ο προσανατολισμός του πολέμου, όπως οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές δηλώνουν απερίφραστα, γίνεται η «διατήρηση της  παγκόσμιας ειρήνης και η ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας της αγοράς στο διεθνές περιβάλλον». Η διασφάλιση δηλαδή, της υποταγής των εργαζομένων και της ασυδοσίας -κερδοφορίας του κεφαλαίου στις παγκόσμιες αγορές. Αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση εκφράζει και η αυτοαναγόρευση του NATO σε ρόλο παγκόσμιου χωροφύλακα για τη «διαχείριση των κρίσεων» και των «ανεξέλεγκτων καταστάσεων» σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπως γίνεται και τώρα με τις ευλογίες και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Θα πρέπει η ΚΝΕ να αναστοχαστεί λίγο πάνω στο γεγονός ότι ασκεί τέτοια κριτική, όταν η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση (ΑΔΚ) είναι μια από τις ελάχιστες δυνάμεις του αντιπολεμικού κινήματος (αυτού που ανέχτηκε να γίνει συντρίμμια η λαϊκομετωπική λογική της ΚΝΕ - όπως το 2003, στον πόλεμο του Ιράκ, και την κεντρική επιλογή να μη συναντηθεί με τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αλλά να κάνει κοινές πορείες με τη ν. ΠΑΣΟΚ, τη ν. ΣΥΝ και την ΟΝΝΕΔ) που συνδέει την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα με τον ταξικό πόλεμο τον οποίο κράτη, υπερεθνικοί οργανισμοί και το κεφάλαιο διεξάγουν στο εσωτερικό τους. Και μάλιστα, είναι η μοναδική δύναμη που αυτή την ανάλυση την κάνει κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό, εξελίσσοντας την καλύτερη ιστορική γραμμή του κομμουνιστικού και του εργατικού κινήματος: «στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός».
Όσον αφορά το δεύτερο σημείο της «κριτικής», ότι το ΔΕΦΣ αρκείται σε έναν «πόλεμο ανακοινώσεων» (και μάλιστα «ανώνυμα»; Δηλαδή, αντιστοίχως προς την «κριτική» που ασκούν οι ακροδεξιοί καθηγητές της Ευελπίδων, ο Βορίδης και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;), θα του θυμίσουμε Δύο μέλη της ΕΑΣ αντιμετωπίζουν ήδη 3 διώξεις, φαντάροι απειλούνται διαρκώς μέσα στα στρατόπεδα από ένα άθλιο σύστημα ιεραρχίας (και παρ’ όλα αυτά διαρκώς νικούν) και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα, χρόνια τώρα το ΔΕΦΣ, η ΕΑΣ και η ΑΔΚ πρωτοστατούν στον αγώνα για τα δικαιώματα των φαντάρων και των εργαζομένων σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, και καλούν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και φυσικά το ΚΚΕ, σε ένα αντιπολεμικό-διεθνιστικό κίνημα μέσα από την ίδια την εργατική τάξη, υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και της πληττόμενης πλειοψηφίας. Παλεύουν για τα πιο μικρά και πιο μεγάλα προβλήματα της ζωής των φαντάρων, που τροφοδοτούν καθημερινά επιστολές και καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις κράτους και κεφαλαίου στο στρατό, για το ρατσισμό, τον εθνικισμό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την ακραία εκμετάλλευση των φαντάρων ως τζάμπα εργατικών χεριών, όπως βαθαίνει και στον τελευταίο νόμο με τη λογική της «βέλτιστης διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού» για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την «εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση» στις πλάτες των εργαζομένων.
Θα του θυμίσουμε ότι το ΔΕΦΣ έδειξε έμπρακτα ότι οι στρατευμένοι όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας δεν θέλουν να στρέψουν τα όπλα τους απέναντι σε εργαζόμενους ή μετανάστες, να εκπαιδευτούν με Ισραήλ-Αίγυπτο-Τουρκία-ΝΑΤΟ-Ευρωστρατό για νέους πολέμους, εσωτερική καταστολή ενάντια σε «ασύμμετρες απειλές», μάχες μέσα σε πόλεις. Και θα αναρωτηθούμε ποιοι άλλοι πολιτικοί φορείς έκαναν αυτή την κόντρα με έμπρακτους όρους.
Θα του θυμίσουμε τη μεγαλειώδη επιστολή από 50 στρατόπεδα φαντάρων που αρνούνται να κυνηγούν μετανάστες και να καταστέλλουν εργάτες. Δήλωση που γίνεται πράξη και μεταφράστηκε-έγινε παράδειγμα πολιτικής πράξης σε διαφορετικές χώρες. Είχε συμβεί το ίδιο τον Δεκέμβρη του ’08, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή επιχείρησε χρήση του στρατού κατά του εχθρού-λαού, το 2005 με την αποκάλυψη του «Μνημονίου Καταστολής Πλήθους», πρόσφατα με την αποκάλυψη της σχέσης μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατων με πολιτικό ρόλο, μιλιταριστικών site κι εθνικιστικών λεσχών εφέδρων με τη ναζιστική ακροδεξιά.
Μετρά ήδη είκοσι χρόνια δράσης με εκατοντάδες μέλη, εργαζόμενους, νέους, σπουδαστές, μέλη οικογενειών στρατευμένων, άνδρες και γυναίκες. Για την υπεράσπιση των στρατευμένων έναντι κάθε βίαιης εκμετάλλευσής, την υπεράσπιση της κοινωνίας από τον μιλιταρισμό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Την υπόδειξη του πολέμου ως ανώτερη μορφή εκμετάλλευσης της νεολαίας και του λαού και τη συμβολή στην αντίσταση απέναντί στις κρατικές μηχανές και τα συμφέροντα που τον επιβάλλουν. Συμβάλλαμε στο να σπάσουν τα στεγανά, το πέπλο σιωπής και η αντίληψη ότι «όπου αρχίζει ο στρατός τελειώνει η λογική», γιατί ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή. Βοηθήσαμε στη βελτίωση της ζωής χιλιάδων στρατευμένων. Αποκαλύψαμε εκατοντάδες αυτοκτονίες φαντάρων, όταν ένα ολόκληρο δίκτυο μηχανισμών επιχειρεί να τις συγκαλύψει ακόμη κι από τις οικογένειές τους. Αποκαλύψαμε στοιχεία για την τεράστια εισβολή των ναρκωτικών στο στρατό. Συμβάλαμε στην ανάπτυξη μαζικού κινήματος ενάντια στα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου, για να σωθούν χιλιάδες άνθρωποι από τον καρκίνο και το θάνατο. Αποκαλύπτουμε το χορό δις που στήνεται γύρω από τους εξοπλισμούς, ενώ ο λαός πεινάει. Αποτρέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις τη συμμετοχή φαντάρων σε επεμβάσεις εκτός συνόρων και τη χρήση του στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού, στις απεργίες στους ΟΤΑ ή τα ΜΜΜ.
Κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς δράσης μας, λοιπόν, που το μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ αποκαλεί «χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων» (…) έχουμε ενοχλήσει πολλούς: τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ντόπια και ξένα κέντρα χάραξης πολιτικής, τα ανερχόμενα ρεύματα των φασιστοειδών με επίσημο πολιτικό ρόλο, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Μάλιστα, κάθε φορά που γινόμαστε δυσάρεστοι, δεχόμαστε «επισκέψεις». Χρόνια πριν, «άγνωστοι» τοποθέτησαν χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο μέλους μας, μετά από αποκάλυψη στοιχείων για τα ναρκωτικά στο στρατό. Τα ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, οι «επώνυμες προειδοποιήσεις», ακόμη κι από βαθμοφόρους που μας αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους, οι ύποπτες διώξεις από μηχανισμούς όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η επίθεση του Μ. Βορίδη (τότε βουλευτή ΛΑΟΣ) μέσα στη Βουλή κατά του Δικτύου Σπάρτακος, το 2010, τα πανηγύρια της Χρυσής Αυγής για την επερώτησή του και το διαρκές υβρεολόγιο της φυλλάδας «Στόχος», αποτελούν μερικές μόνο από αυτές.
Ακόμα περισσότερο, όμως, κάποιος θα πρέπει να πει στο στέλεχος της ΚΝΕ, ότι τα μέλη της οργάνωσής του, που επιλέγουν να σπάσουν τον κομφορμισμό της γραμμής «είμαι προβλεπόμενος, κάνω ιδεολογική ζύμωση και τίποτα άλλο, δεν αμφισβητώ το αξιόμαχο ακόμα κι αν αυτό περνάει από πάνω μου, δεν δίνω μάχη απέναντι στις επιλογές της ιεραρχίας, ειδικά όταν μου το προτείνουν οι φαντάροι του Σπάρτακου (γιατί αυτός είναι ο εχθρός;)», το κάνουν σε επικοινωνία και συμμαχία με το ΔΕΦΣ.
Και τα αποτελέσματα είναι πάντα εντυπωσιακά. Και φυσικά τα χαιρετίζουμε, αναγνωρίζοντας ότι είναι κομμουνιστές αυτοί που τα πετυχαίνουν, μαζί με τους πρωτοπόρους αγωνιστές της νεολαίας και του εργατικού-αντιπολεμικού κινήματος, δείχνοντας ότι είναι αναγκαία σήμερα η «πραγματική κίνηση που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων» κι όχι ένα μουσειακό έκθεμα από το οποίο απλά επιχειρεί να αντλεί πολιτική υπεραξία ένα κόμμα… Χαιρόμαστε, φυσικά, να βλέπουμε και να βαδίζουμε μαζί με κομμουνιστές που τιμούν την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Θεωρούμε ότι, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και το ΚΚΕ, με τη γραμμή του, αντί να κρύβεται πίσω από «εμφυλιοπολεμικές» απαντήσεις ενός «μέλους του γραφείου του ΚΣ» της ΚΝΕ, με τον εχθρό να μη βρίσκεται στο κράτος, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους αλλά στο κίνημα και τις διαφορετικές πολιτικές γραμμές…
Για την αφορμή της επίθεσης εναντίον μας από το ΚΚΕ, που μόνο αμηχανία δείχνει και έλλειψη πολιτικής γραμμής ικανής να δώσει μάχες με το κίνημα και να το βγάλει μπροστά, το Δίκτυο Σπάρτακος τοποθετήθηκε γραπτά και συγκεκριμένα για το ζήτημα. Πέρα από την πολιτική υποτίμηση του νέου νόμου για το στρατό, τονίζεται ότι η αφομοίωση από το ΚΚΕ διαχρονικών αιτημάτων της καθημερινής συνδικαλιστικής πάλης και του Δ.Σ, δυστυχώς δεν έχει σημάνει τη σύγκλιση του ΚΚΕ με αντικαπιταλιστικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της κοινής πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό, ενώ η ΚΝΕ (δηλαδή το ΚΚΕ) τακτικά καταψηφίζει τα ψηφίσματα καταδίκης του Νόμου σε σχολές, για να μην συνυπογράψει κείμενο με αυτούς που βλέπει σαν απόλυτους ανταγωνιστές, αντί για συμμάχους στον αγώνα ενάντια σε κεφάλαιο και κατασταλτικούς μηχανισμούς. Με τον ίδιο τρόπο, το ΚΚΕ αρνείται να συνυπογράψει ψηφίσματα αλληλεγγύης σε συναγωνιστές επειδή δεν ανήκουν στον πολιτικό του χώρου, προτιμώντας να τους χαρίσει στο έλεος των κρατικών μηχανισμών. Είναι η ίδια, καταστροφική λογική που μηδενίζει τις εμπειρίες του μετωπικού αντιπολεμικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα, μετωπικού όχι στα χαρτιά ή σε συμφωνίες κλειστών γραφείων αλλά στην έμπρακτη αμφισβήτηση του καπιταλιστικού συστήματος, σε καιρούς που η αστική κυριαρχία κλονίζεται βαθιά από τη δομική κρίση.
Εξάλλου, για τις τρεις τροπολογίες που πρότεινε το ΚΚΕ στη βουλή (και φυσικά δεν τις είδαμε να τις ζυμώνει πουθενά στο κίνημα και τις ταξικές του δυνάμεις, παρά μόνο στα έδρανα του κοινοβουλίου και τις αστικές του δυνάμεις) το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μένει καθηλωμένο σε ένα βαθύ οικονομισμό, όπου το μόνο ζήτημα για τους φαντάρους είναι η σίτιση, ο ρουχισμός, η στέγαση, η μετακίνηση, η πρόσβαση στον πολιτισμό και ο μισθός.
Μπορεί να επιχειρούν να ενσωματώσουν τα αιτήματα της συνδικαλιστικής δράσης του ΔΕΦΣ, «ξεχνούν» όμως ότι αν μείνουν μόνο σε αυτά, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άδειο πουκάμισο αιτηματολογίων προς το κράτος και τους θεσμούς του. Είναι η ώρα να αναμετρηθεί στα ίσια το ΚΚΕ με τις πολιτικές επιλογές που κάνει και υποστηρίζει, είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τον ρόλο του στρατού σήμερα και κατά πόσο αυτός μπορεί να πάρει «δημοκρατικά» χαρακτηριστικά. Πρέπει να αμφισβητηθεί το «αξιόμαχο», να τεθεί το ζήτημα του ρόλου του στρατού όχι μόνο στις αποστολές του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και της Ε.Ε. αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, να επιβληθεί ότι ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή και όχι «δημοκρατικός ερασιτέχνης μισθοφόρος» (που θα εκτελεί πιο ανθρωπιστικά την ίδια δουλειά, απλά όχι για το ΝΑΤΟ και όχι για 8,67€…). Είναι αναγκαία η άμεση μείωση της θητείας και η αναγνώριση του φαντάρου ως άνεργου νέου. Είναι επιτακτικό το μπλοκάρισμα της δωρεάν προσφοράς ειδικευμένης εργασίας από γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους κ.λπ. με αντάλλαγμα μοριοδοτήσεις σε ΑΣΕΠ και πεντάμηνα προγράμματα επισφάλειας. Είναι αναγκαίο το μπλοκάρισμα της συνολικής αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων και της ανασυγκρότησης του Ευρωστρατού, που έχει αναλάβει ο Κωσταράκος απευθείας από τον Γιουνκέρ, οι αρνήσεις των φαντάρων να υπηρετήσουν ή να δώσουν εργασία για μονάδες ταχείας αντίδρασης, καταστολή πλήθους, επιθετικούς σχηματισμούς προσαρμοσμένους στα σύγχρονα μοντέλα πολέμων. Χωρίς αυτά, δεν υπάρχει ουσιαστική βελτίωση στη ζωή των φαντάρων, πόσο μάλλον μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου. Υπάρχει μόνο «διαπραγμάτευση» για το ποια θα είναι η συμμετοχή του κινήματος στα επόμενα («δημοκρατικά» ελπίζουν όλοι/ες) μοντέλα εκμετάλλευσης…
Απέναντι σε αυτά, σιωπή… Το ΚΚΕ, και όχι μόνο, έχει βαριές ευθύνες, όταν διατείνεται ότι παλεύει για την ταξική ενότητα. Αυτές οι ευθύνες είναι δυσανάλογα μοιρασμένες σύμφωνα με τις δυνάμεις και την ιστορία του κάθε πολιτικού χώρου. Αρκεί να θυμηθούμε ότι το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα έχει μεγαλειώδεις στιγμές: από το «κίνημα παλαιών πολεμιστών και θυμάτων πολέμου» και το μεσοπόλεμο, στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τις εξεγέρσεις της Μ. Ανατολής και το ΕΑΜ, στη χούντα και το κίνημα ενάντια στους συνταγματάρχες, ως τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης και σήμερα. Κανείς δεν είναι «ελέω θεού» κληρονόμος αυτής της ιστορίας. Τις μάχες αυτές τις έδωσε το κομμουνιστικό κίνημα και καλούμαστε όλοι όσοι θέλουμε να αποτελούμε οργανικό κομμάτι του να τις συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις - κυρίως στην ίδια μας την πρακτική στο κίνημα. Κληρονόμοι της είναι όσοι αντιπαρατίθενται με κράτος, κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό, στα μικρά και τα μεγάλα, όχι για το θέαμα της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης αλλά για την αναγκαία ενότητα του εργατικού κινήματος.
Μακριά από λογικές στείρου αντικκεδισμού, αντικομμουνισμού καλέσματος προς το ΚΚΕ να σχηματίσει «Αριστερές Κυβερνήσεις», καλούμε το ΚΚΕ και κάθε δύναμη που τοποθετείται στον αντικαπιταλιστικό χώρο για το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό που έχει ανάγκη ο κόσμος της εργασίας, των ανέργων, των μεταναστών, των κάθε λογής καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, απέναντι στους καταπιεστές που διαλύουν τις ζωές μας.
Ας πάρει λοιπόν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί και ας αφήσουν τα λόγια-πυροτεχνήματα αν θέλουν στην πράξη να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική. Καλείται να απολογηθεί όχι σε εμάς («το αυτοαποκαλούμενο δίκτυο νέων στρατευμένων ο Σπάρτακος», αποκαλύπτοντας ότι επιλέγεις να βρίσεις κάτι που ούτε καν γνωρίζεις) αλλά στο κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, στον κόσμο της εργασίας και στα ίδια του τα μέλη!
Υπάρχει ακόμα χρόνος να συμβάλουν μαζικά στο να αναπτυχθεί μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τα κινήματα με στόχο την αντεπίθεση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων!
Αλλιώς, μια μέρα, η ιστορία (όχι απαραίτητα εμείς) θα αναδείξει την ευθύνη του καθενός.
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_645.html

3 σχόλια:

  1. επ βγήκαν τα μαχαίρια. ..σύντροφοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_871.html
    "ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ;" ....αναφέρεται τσουβαληδόν "στα κόμματα της αντιπολίτευσης", προφανώς συμπεριλαμβάνοντας και το ΚΚΕ, χωρίς όμως να κάνει μνεία γιατί! Εκτός αν το θεωρεί "κόμμα της ...συμπολίτευσης"! Δεν αναφέρεται καν στο ΚΚΕ το άρθρο, αλλά προσπαθεί να το θίξει ύπουλα, μέσω του παραπάνω τσουβαλιάσματος...., η στην καλύτερη, προσπαθεί να το αγνοήσει!
    Τέλος πάντων, αυτά είναι κατανοητά στον αγώνα για την πολιτική επιβίωση...
    Τουλάχιστον δεν είναι ανοιχτή κήρυξη πολέμου!

    2. Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_645.html
    "ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ" ....εδώ, ανεξάρτητα από το κωμικό του πράγματος "...το ΚΚΕ και η Κανέλλη υιοθετούν...", επίσης κατανοητό και θάλεγα και αποδεκτό σαν συντροφικό ....καπελλωματάκι! Κανένα (για μένα) ειδικό πρόβλημα - τάχουν αυτά οι συμπαρατάξεις, ιδίως οι άτυπες.
    Αυτό το πρωϊ: Αναρτήθηκε από Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στις 9:08 π.μ.

    3. Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_654.html
    "ΚΚΕ-ΚΝΕ: Τραγελαφική η στάση απέναντι στο Στρατολογικό Νομοσχέδιο και εχθρική απέναντι σε κάθε φωνή αμφισβήτησης " ....όλο το άρθρο (κατά τη γνώμη μου λίβελλος) αφιερωμένο στην ΚΝΕ/ΚΚΕ.
    Αυτό, μιαν ώρα μετά: Αναρτήθηκε από Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στις 10:04 π.μ.
    Την ίδια μέρα στροφή 180ο στην στάση απέναντι στο ΚΚΕ!!!!
    Τι συνέβη;

    4. Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_129.html
    "Η ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΚΕ-ΚΝΕ"....ο πυρήνας, πάνω από 50% του άρθρου, λίβελλος κατά του ΚΚΕ/ΚΝΕ.

    5. Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016
    http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_612.html
    "Μια απάντηση στην ΚΝΕ: οι βρισιές, λάσπη και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα δεν είναι απάντηση στην αναγκαιότητα ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό" ...το παραπάνω.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Πάμε τώρα στον "Ρίζο":
    Η αναζήτηση του λήμματος "Δίκτυο Σπάρτακος" για όλο τον τελευταίο χρόνο, εκτός από την
    1. "οφειλόμενη απάντηση" της 9/2/16,
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8770376

    δίνει μόνο αυτό:
    2. Τρίτη 19 Γενάρη 2016
    Στήλη "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ", "To νομοσχέδιο της κυβέρνησης και οι ανάγκες των στρατιωτικών" ....άρθρο κατεβατό, μετωπικού προσανατολισμού, με μόνο την εξής φράση:
    "Οσο για την κριτική που ασκείται στο χώρο των στρατευμένων από διάφορους, όπως το «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος », ταιριάζει η φράση, «καλά τα λόγια, αλλά με την πράξη τι γίνεται;»" ....που, αν μη τι άλλο, δεν την λες και .....εξοντωτική κριτική!
    Σημειωτέον ότι δημοσιεύεται δύο μέρες μετά την κωλοτούμπα και τον λίβελλο της 17/2.
    Θα μπορούσε νάναι και πιο εκτεταμένη.
    Επακολουθεί την 23/2 ο επόμενος λίβελλος του "Σπάρτακου", που επιβεβαιώνει την ....Κήρυξη Πολέμου(!), και ο καθένας καταλαβαίνει ότι πια επιβαλλόταν μια απάντηση από την ΚΝΕ/ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΚΕ-ΚΝΕ
      Σύντροφοι και συναγωνιστές, αντί ο νέος νόμος για τη θητεία να πυροδοτήσει την κοινή αγωνιστική απάντηση του κινήματος, κατάφερε να διχάσει την Αριστερά. Μια κατάσταση που λασπολόγοι εκμεταλλεύονται για να ορθώσουν τείχη και να υπερασπιστούν το κομματικό αλάθητο (και τη δική τους καθοδηγητική ανεπάρκεια, αφού αποδεικνύονται κατώτεροι των απαιτήσεων της ταξικής πάλης).
      Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο νόμος για τη θητεία, τον οποίο έχει συγγράψει το στέλεχος της ΛΑΕ Κ.Ήσυχος ως ΑΝΥΕΘΑ και ο οποίος παρουσιάστηκε ως έργο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης της 25ης Ιανουαρίου 2015 –πριν δηλαδή τη μνημονιακή κωλοτούμπα- ουσιαστικά εντάσσει οργανικά την στρατευμένη νεολαία ως δωρεάν εργατικό δυναμικό και πολιορκητικό κριό της διάλυσης κάθε εργασιακού δικαιώματος –μέσω της αξιολόγησης, μοριοδότησης, πιστοποίησης των στρατευμένων που εργαζόμενοι θα καλύπτουν τρύπες του κρατικού και στρατιωτικού μηχανισμού.
      Και την εντάσσει σε ένα νέο μοντέλο αστικής παραγωγικής-οικονομικής ανάπτυξης. Το ομολογεί ο ΑΥΕΘΑ Δ.Βίτσας όταν δηλώνει στη Βουλή ότι το νόμο για τη θητεία ακολουθεί νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που καπηλεύεται ο Στρατός και νομοσχέδιο για την πολεμική βιομηχανία (ο προσεκτικός αναγνώστης θα έχει εντοπίσει τις προκλητικές αγορές μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων, βασικά από τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, ενώ παράλληλα συμβόλαια εκσυγχρονισμού αυτών καταλήγουν και σε ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες).
      Όλα αυτά επιχειρήθηκε να καμουφλαριστούν πίσω από την προπαγάνδα του δήθεν αδιάβλητου συστήματος μεταθέσεων.
      Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όμως ποτέ δεν έβαλαν στο στόχαστρο τους και δεν έκαναν αντικείμενο κριτικής και πολεμικής αυτές τις σοβαρότατες ταξικές πολιτικές επιλογές.
      Το ζήτημα αυτό έθιξαν οι ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.
      Αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του κινήματος σαφώς και υπάρχει. Και υπήρξε. Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς βλέποντας την αλλαγή της στάσης του ΚΚΕ απέναντι στο νομοσχέδιο (τελικά το καταψήφισε, αλλάζοντας την αρχική του στάση). Αλλά και μελετώντας τις σωστές τροπολογίες που κατέθεσε.
      Τώρα αν κανείς θέλει να σκεπάσει ακόμη και αυτή την απόδειξη της πραγματικής λειτουργίας του ΚΚΕ (ως ενός αριστερού κόμματος που δέχεται επιρροές και δεν έχει κλειστά τα αυτιά του), αν θέλει να αποκρύψει τους ουσιαστικούς αγωνιστικούς δεσμούς μεταξύ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και των μελών ΚΝΕ και ΚΚΕ, πρέπει να απαντήσει τι εξυπηρετεί αυτή η μεθόδευση (η παρεμπόδιση ανάπτυξης κοινών διεκδικήσεων και κοινής προσπάθειας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων, θα ξενίσει αν δεν ανησυχήσει συναγωνιστές).
      Μάλιστα η ΚΝΕ στα πανεπιστήμια εκτέθηκε (όπως και φοιτητικές δυνάμεις της ΛΑΕ) όταν αρνήθηκε ακόμη και να στηρίξει τα ψηφίσματα της συνολικής καταδίκης του νόμου για τη θητεία.
      Τέλος, η λάσπη, οι ύβρεις, τα υπονοούμενα (που η αθλιότητα τους καταλήγει να υπερισχύει η λύπη και όχι η αηδία όταν τα διαβάζεις), ούτε αντιστοιχούν στο ήθος καμιάς συλλογικότητας, ούτε στην πραγματική αγωνιστική σχέση που οικοδομεί η καθημερινότητα της κοινής αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής, των ΝΑΤΟ-ΕΕ, του εθνικισμού-ρατσισμού-φασισμού.
      Αυτοί είναι οι κοινοί μας αντίπαλοι.
      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1ο: να θυμίσουμε την κοινή στάση των συναγωνιστών στο ζήτημα της συμμετοχής του Ελληνικού Στρατηγείου της Λάρισας στην επέμβαση των Γάλλων ιμπεριαλιστών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία;
      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2ο: να θυμίσουμε τα συγχαρητήρια που δημόσια έδωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην ΚΝΕ όταν δημιούργησε το βήμα έκφρασης παραπόνων και δημοσίευσης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών «να τους βγάλουμε στον Τάκο»;
      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 3ο: είναι άξιο αναγνώρισης ότι δυνάμεις της ΛΑΕ, προερχόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταδίκασαν τον νόμο για τη θητεία, ενώ δυνάμεις προερχόμενες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έβγαλαν τσιμουδιά και το αποδέχτηκαν!
      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 4ο: σταματώ εδώ, γιατί όπως καταλαβαίνουν οι συναγωνιστές δεν είναι όλα δημοσιοποιήσιμα!
      Καλή συνέχεια και καλούς αγώνες.

      Διαγραφή