Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ελληνικός Στρατός: «μια γκρίζα ζώνη» για τα δικαιώματα των φαντάρων και τους Νόμους με ευθύνη του ΓΕΣ

Στην καταγγελία που έλαβε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από τους εξ αναβολής φαντάρους που υπηρετούν αυτή την περίοδο στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, αποκαλύπτεται όλη η ουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: ενώ υπάρχουν νόμοι, Στρατιωτικός Κανονισμός και Οδηγίες για τα πάντα, τελικά θα γίνει αυτό που βολεύει το Υπουργείο Άμυνας, το Επιτελείο και τους Διοικητές.
Όλοι αυτοί θα κρυφτούν πίσω από τις λεγόμενες «υπηρεσιακές ανάγκες» για να παραβιάσουν τα δικαιώματα φαντάρων και μόνιμου προσωπικού, καθώς τίποτε δε μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και με σύστημα. Το σύνολο του προσωπικού βρίσκεται σε κατάσταση ομηρείας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, έρμαιο των συχνά συνεχώς αναιρούμενων σχεδιασμών και αποφάσεων, θύμα των προεκλογικών υποσχέσεων και των προφορικών δεσμεύσεων του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΣ.
Η βασική αρχή λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «το ότι βολεύει την Ηγεσία».

Θύμα αυτή τη φορά είναι σύμφωνα με την επιστολή καταγγελία τους οι εξ αναβολής στρατευμένοι οι οποίοι παραμένουν στο ΚΕΤΘ Αυλώνα μόνο και μόνο για να καλύψουν τις υπηρεσίες φύλαξης: σκοπιές, επάνδρωση σε φυλάκια κλπ.      
Οι συνάδελφοι αυτοί φυσικά δεν είναι νεοσύλλεκτοι, αφού έχουν ορκιστεί σε προηγούμενες σειρές κατάταξης και έλαβαν Αναβολή για διάφορους λόγους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Ούτε όμως είναι ενταγμένοι στην οργανική δύναμη του ΚΕΤΘ. Και αυτό γίνεται σχεδιασμένα για τι βολεύει το ΓΕΣ και τη διοίκηση της μονάδας. Αφού οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι μπορεί να λιώνουν στην σκοπιά, αλλά τους αντιμετωπίζουν ως νεοσύλλεκτους.
Σκόπιμα βεβαίως, αφού με αυτό τον τρόπο τους Αρνούνται τις εξόδους και τις άδειες που δικαιούνται. Έχουν τσουβαλιάσει 35-40 συναδέλφους, στους οποίους παραβιάζουν συστηματικά κάθε δικαίωμα, τους κρατούν ακόμη και 40 μέρες χωρίς έξοδο, έχοντας φορτώσει στην πλάτη τους σκοπιές και αγγαρείες.
Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να τους πουν ότι «θα ορκιστούν ξανά».
Αποκαλυπτικό γεγονός της πλήρους παραβίασης των δικαιωμάτων των στρατευμένων, της αδιαφορίας σε συνδυασμό με τον απάνθρωπο εμπαιγμό ήταν τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη Παρασκευή. Όταν τους ανακοινώθηκε ότι έχουν βγει οι Μεταθέσεις τους και λίγο αργότερα τους είπαν «άκυρο»!   Νεώτερη ενημέρωση κάνει λόγο για μεταθέσεις στις 12 Φεβρουαρίου….
Εμείς απαιτούμε αφενός μεν να δοθούν όλες οι προβλεπόμενες έξοδοι-άδειες στους συναδέλφους, αφετέρου να φύγουν το συντομότερο με φύλλα πορείας, καθώς η ομηρεία τους από το ΚΕΤΘ-ΓΕΣ απειλεί με σημαντικές αρνητικές συνέπειες  και την υπόλοιπη πορεία τους στον Ελληνικό Στρατό.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι. Να μην αφήνουν το χρόνο να περνά. Πρέπει σε κάθε περίπτωση άμεσα και αποφασιστικά να διεκδικούν και να υπερασπίζουν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Συνάδελφοι, έχετε στο πλευρό της το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Έχετε τη δύναμη που σας δίνει η δημοσιότητα των αυθαιρεσιών και των παρανομιών. Τα πράγματα σίγουρα θα πάνε χειρότερα καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να επιβάλλει ένα γενικευμένο καθεστώς πρωτόγνωρης εργασιακής εκμετάλλευσης και καταπίεσης μέσα και έξω από τον στρατό.
Πρέπει ενωμένοι και με αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437 

Diktiospartakos.blogspot.com   

2 σχόλια:

  1. Παιδιά ευχαριστουμε για την υποστήριξη!!!τα πραγματα ειναι ετσι ακριβως οπως τα λετε...ειμαστε εδω κλεισμενοι 30 μερες εμπλοκη με 3 εξοδους και οι αορκιστοι εχουν παρει 2 εξοδους ηδη....δεν ξερουμε τι αλλο να κανουμε πραγματικα...ορκισμενοι και αορκιστοι εχουμε γινει το ιδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαι και εγω ορκισμενος στρατιωτης στο ΚΕΤΘ και το αρθρο τα λεει οπως ειναι. Ειμαστε εδω ορκισμενοι,με εκπαιδευση,με θητεια παραμεθωριο στην πλατη μας και μας αντιμετωπιζουν χειροτερα απο νεοσυλλεκτους. 30 μερες σερι εμπλοκη χωρις να μας στειλουν στην μοναδα για να εξυπηρετησουν συμφεροντα του στρατοπεδου ΚΕΤΘ(καθαριζουμε, βαφουμε, και κανουμε σερι σκοπιες σε φυλακια). Οχι απλα δν εχει την προβλεπομενη εξοδο αλλα δεν μπορουμε να αιτηθουμε ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑ!! Παιδι απελπιστικε και ξαναπηρε αναβολη ενω τελειωνε η θητεια του σε ενα μηνα. Ευχαριστουμε το δικτυο σπαρτακος για την υποστηριξη και ελπιζουμε να τελειωσει συντομα αυτη η κοροιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή