Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξεσκεπάζει την επιχείρηση των ΝΑΖΙ Χρυσαυγιτών να στρέψουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον των Μεταναστών

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εντείνει την προσπάθεια του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων, που συστηματικά παραβιάζονται από την συστηματική εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στον ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον των μεταναστών. Η στρατιωτικοποίηση της αντιμετώπισης του Προσφυγικού ζητήματος, όχι μόνο μετατρέπει ολόκληρη την Ελλάδα σε μια Μακρόνησο του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού με κυρίαρχη επιδίωξη την Σύλληψη-Καταγραφή-Διαλογή-Απέλαση προσφύγων και μεταναστών, με αντικατάσταση του όποιου Κράτους Πρόνοιας και ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών με το Κράτος Καταστολής-Πολέμου. 


Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες που αποκαλύπτουν ότι στο HOT SPOT του Χέρσου Κιλκίς την καταγραφή των προσφύγων την κάνει ο στρατός, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα κατασταλτικά καθήκοντα! Παράλληλα, η στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής-πολιτικής ζωής συνοδοιπορεί με την βαθιά εργασιακή εκμετάλλευση, καταρχήν των ίδιων των φαντάρων, διατεταγμένων δούλων-πραιτοριανών και αναλώσιμων των πολεμικών-κατασταλτικών επιχειρήσεων του ελληνικού κράτους.
Ταυτόχρονα, οι αγωνιστές φαντάροι δίνουν καθημερινά αγώνα εναντίον των φασιστών, που με τις απάνθρωπες και σιχαμένες αντιλήψεις τους επιχειρούν να στρέψουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον των προσφύγων. Ενδεικτικά θα περιγράψουμε το πώς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα της μετατροπής του εγκαταλελειμμένου και άθλιου στρατοπέδου στη Μόρια Μυτιλήνης σε HOT SPOT. Προκειμένου να καλλιεργήσουν εχθρότητα μεταξύ στρατιωτικών και προσφύγων, επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ανακαλύπτοντας ξεσπίτωμα οικογενειών μονίμων, από τα οικήματα τους στο παλιό στρατόπεδο, ώστε να εγκατασταθούν εκεί μετανάστες! 
Τι συνέβη όμως;
1. Σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου στη Μόρια της Λέσβου το οποίο είχε διασκευασθεί από τη στρατιωτική υπηρεσία, στεγαζόταν οι οικογένειες 6 Υπαξιωματικών.
2. Από τη στιγμή που το υπουργείο μεταναστευτική πολιτικής (ο χώρος δεν ήταν ιδιοκτησίας ΓΕΣ πλέον) αποφάσισε ότι το στρατόπεδο θα γινόταν κέντρο υποδοχής, το ΓΕΣ ήλθε σε επαφή με τα 6 στελέχη του και τους έδωσε 2 εναλλακτικές λύσεις. Η μία να πάρουν έκτακτη μετάθεση όπου επιθυμούν και η άλλη να βρουν κατοικία στη Λέσβο όπου το ενοίκιο θα το πληρώνει η στρατιωτική υπηρεσία.
3. Οι τρείς οικογένειες επέλεξαν να βρουν σπίτι στην Λέσβο όπως και έγινε και το ενοίκιο το πληρώνει η υπηρεσία.
Οι άλλες τρεις επέλεξαν να πάρουν μετάθεση για τόπο που επιθυμούν όπως και έγινε (1 Αθήνα, 1 Θεσσαλονίκη, 1 Κύμη).
4. Όλοι δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι με τις λύσεις που εδόθησαν.
Ας δούμε τώρα πως παρουσιάστηκε το γεγονός στα τοπικά μέσα, μάλιστα μετά από επιστολή καταγγελίας στελέχους που μιλά για "λαθρομετανάστες":
Απίστευτο !!! Ξεσπιτώνουν στρατιωτικούς για να στεγάσουν μετανάστες και ΜΚΟ
Στρατιωτικοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω υπερσυγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.
Έγινε κι αυτό και πριν βιαστούν κάποιοι να κατηγορήσουν αμέσως τους στρατιωτικούς για “ρατσιστική συμπεριφορά”, καλό είναι να διαβάσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.
Στο 296 ΤΕ στη Μόρια της Μυτιλήνης ,με έξοδα του ΓΕΣ και προσωπική εργασία των στρατιωτικών που υπηρετούσαν και υπηρετούν στην μονάδα κατασκευάστηκαν οικίες στις οποίες κατοικούσαν στελέχη και οι οικογένειές τους.
Στα 10 διαμορφωμένα σε κατοικίες κτίρια στεγάζονταν οικογένειες με παιδιά.
Ακριβώς δίπλα στις κατοικίες αυτές άρχισαν να στοιβάζονται μετανάστες και πρόσφυγες . Και πολύ γρήγορα η κατάσταση έγινε αφόρητη για τις οικογένειες των στρατιωτικών που ζούσαν εκεί.
Η “λύση” που επιλέχθηκε από το ΓΕΣ ήταν να αποσπαστούν κάποια από τα στελέχη να αποσπαστούν σε άλλες τοποθεσίες του νησιού και σε άλλα να τους πληρώσει τα ενοίκια κάποιων μηνών ώστε να φύγουν από τα σπίτια τους . Και οι δύο λύσεις ταλαιπωρούν τις οικογένειες οι οποίες γνωρίζουν ότι αν αποχωρήσουν δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν αφού τα κτίρια κατοικίες θα παραχωρηθούν σε μετανάστες και σε μέλη ΜΚΟ.
Την ανθρωπιά τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες οι στρατιωτικοί μας την δείχνουν κάθε μέρα και εν ώρα υπηρεσίας. Τα παραδείγματα άπειρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεσπιτώνουμε!!!
Δεν υπήρχε άλλη λύση που δεν θα άγγιζε αυτές τις 10 οικογένειες στελεχών; Οι οποίες προφανώς οικονομικά δεν αντέχουν ούτε καν τα έξοδα της μετακόμισης.
Δείτε τι γράφει σε επιστολή του ένας στρατιωτικός:
«Καλησπέρα, ονομάζομαι Βασίλης και θέλω να σας παρουσιάσω ένα θέμα που συνέβη στη Λέσβο (και όχι μόνο… Στη Κω π.χ δεν έπιασε γιατί ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι) που δεν έχει προβληθεί πουθενά και που ουσιαστικά δείχνει πλήρως την απαξίωση της κυβέρνησης προς τους Έλληνες και τα στελέχη των Ε.Δ και την ευαισθησία της μόνο για τους ξένους.
Συγκεκριμένα, με την «αναδιοργάνωση» του στρατού (δηλαδή το κλείσιμο μονάδων και σύμπτυξη αυτών σε λιγότερα στρατόπεδα για οικονομικό όφελος), το στρατόπεδο που στεγαζόταν το 296 ΤΕ στη Μόρια αποφασίστηκε με έξοδα του στρατού και εργασία από τη διμοιρία κατασκευών αυτού, να μετατραπεί σε ΣΟΜΥ (κτίρια που θα στεγάζονται στελέχη με οικογένειες, που δεν έχουν συμφέροντα – κατοικία στο νησί).
Μέχρι τώρα υπήρχαν 10 κτίρια όπου στεγάζονταν οικογένειες οι οποίες είχαν όλες από 2 παιδιά και άνω, μερικές με νεογέννητα.
Την Δευτέρα 11/01/16 ο Στρατηγός του νησιού κάλεσε προσωπικά τους ενοίκους των ΣΟΜΥ και τους ενημέρωσε ότι με άνωθεν διαταγές, έπρεπε να εγκαταλείψουν τα οικήματα εντός τεσσάρων ημερών!
Το ΓΕΣ προσπαθώντας, όσο μπορούσε, να βοηθήσει την κατάσταση, γνωρίζοντας την αδικία που γινόταν, πρότεινε στα στελέχη να τα στείλει με διάθεση – απόσπαση σε κάποιες συγκεκριμένες μονάδες που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ή να τους πληρωθούν τα ενοίκια κάποιων μηνών στο νησί.
ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ λοιπόν που θέλανε οι κύριοι να διώξουν τους ενοίκους, οι οποίοι υποτίθεται ότι αν δε κλείσουν 2 χρόνια δε μπορεί να τους διώξει τίποτα, (αλλά κάποιοι έφυγαν πριν καν κλείσουν 2 μήνες) ήταν… να μπορέσουν να στεγαστούν, ανθρωπινά όπως είπαν, οι λαθρομετανάστες (!), αλλά και άτομα από ΜΚΟ.
Δηλαδή σε κτίρια από έξοδα, αλλά κυρίως από κόπο δικό μας,να στεγαστούν παράνομοι, διώχνοντας συναδέλφους με οικογένειες!
Με τιμή, Βασιλης, Στέλεχος Ε.Δ.»
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Δεν μας τα λες καλά Βασίλη. Το ΓΕΣ (για να μην πω ο υπουργός εθν. αμύνης) είχε διατάξει να φύγετε, δεν αποφάσισε από μόνος του ο στρατηγός να σας διώξει και μετά το ΓΕΣ ήρθε να διορθώσει από μόνο του την αδικία του στρατηγού. Τα δεν κτίρια δεν ανήκουν σε εσένα, ανήκουν στο κράτος και αυτό αποφασίζει κατά το δοκούν τον τρόπο χρήσης και αξιοποίησής τους. Να εύχεσαι να μην βρεθείς εσύ ή ακόμα καλύτερα τα παιδιά σου στην θέση των «λαθρομεταναστών» που θέλουν να στεγάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή