Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Βίτσας: Ποιοι πρόσφυγες θα "φιλοξενηθούν" στα στρατόπεδα στη Σίνδο και στο Σχιστό

Image
Οι πρόσφυγες που πρόκειται να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες θα φιλοξενηθούν στα στρατόπεδα στη Σίνδο και στο Σχιστό, υποστήριξε ο Αναπληρωτής υπουργός εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την Δευτέρα 1/2/2016 από τη Θεσσαλονίκη. 

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε μονάδες της συμπρωτεύουσας ο αναπληρωτής υπουργός ρωτήθηκε για το προσφυγικό και δήώσε:
"Το Σάββατο έγινε μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και αποφασίστηκε η ενεργότερη συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη δημιουργία των πέντε κέντρων υποδοχής και των κέντρων μετεγκατάστασης. Τα πρώτα κέντρα, το ένα θα γίνει σε στρατόπεδο στο Σχιστό κοντά στο Πέραμα και το άλλο στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στη Σίνδο. Έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να διευκολυνθεί η συνολική προσπάθεια της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και από πιο ισχυρή θέση να ζητάμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις και να πιέσουν, βεβαίως, και την τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις. Ο τρόπος που θα γίνει είναι τα ήδη υπάρχοντα κτήρια να διαμορφωθούν, ώστε να μπορέσουν να φιλοξενήσουν, όσους μπορέσουν να φιλοξενήσουν, από εκείνες τις προσφυγικές οικογένειες οι οποίες θα μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου