Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πλωτά hotspots: Απελάσεις πριν καν πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα οι μετανάστες ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με Τουρκία, ΕΕ και ΝΑΤΟ


Οι πρωινές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και η πρόταση για λειτουργία πλωτών κέντρων καταγραφής και επαναπροώθησης στην Τουρκία, αποτελεί πρόκληση ακόμα και με δεδομένη την αντι-μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και καιρό το ελληνικό κράτος και οι σύμμαχοι του. Τη στιγμή που πολλές χιλιάδες μεταναστών περιπλανιώνται σε ολόκληρη την Ελλάδα, ψάχνοντας τρόπους να μεταβούν προς τις βορειότερες χώρες ή έστω να επιβιώσουν στην Ελλάδα, το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η καταγραφή των μεταναστών στο Αιγαίο ώστε να γίνεται άμεσα απέλαση τους προς την Τουρκία.
 Η πρόταση αυτή, που ο Δρίτσας ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί άμεσα, δεν ακούγεται πρώτη φορά από δημόσιο πρόσωπο. Αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει και ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος. Μετά και την ανακοίνωση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με θέμα το μεταναστευτικό, γίνεται σαφές πια πως όλο το δήθεν συνταγματικό τόξο, που περιλαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι, Λεβέντη κλπ, υιοθετεί σύσσωμο τις ίδιες ακροδεξιές πολιτικές που υπό άλλες συνθήκες θα πρότεινε μόνο η Χρυσή Αυγή.


Αυτό που κρύβεται πίσω από προτάσεις όπως αυτή είναι η κατεύθυνση που βάζει το ευρωπαικό κεφάλαιο για να διαχειριστεί τις δεδομένες εισροές μεταναστών που το ίδιο δημιούργησε σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς: ένα μέρος αυτών θα πνίγεται στο Αιγαίο ή στα σύνορα μεταξύ των κρατών, ένα άλλο θα κρατείται εντός συνόρων ώστε να αποτελέσει φτωχό εργατικό δυναμικό για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και όσοι «περισσεύουν» θα συλλαμβάνονται ώστε να βιώνουν τον αποκλεισμό από την κοινωνία και τη δυνατότητα εργασίας και στη συνέχεια θα επαναπροωθούνται στη χώρα τους. 



Ουσιαστικά,Ελλάδα-Τουρκία-ΝΑΤΟ-Ε.Ε παρατάσσουν πλέον όλο και πιο ωμά, και πιο επίσημα, τους στρατούς τους απέναντι στις ορδές των σύγχρονων «βαρβάρων», των μεταναστών. Όλα τα προσχήματα καταρρέουν. Τα «εθνικά μίση», οι «προαιώνιοι εχθροί», όλοι οι «διακρατικοί ανταγωνισμοί» μπαίνουν στην άκρη και προσαρμόζονται στα σύγχρονα δόγματα Άμυνας / Ασφάλειας που περιφρουρούν, σε τελική ανάλυση, την κερδοφορία του Κεφαλαίου. Το «Κράτος Πρόνοιας» πέθανε, ζήτω το Επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, όπου η «πρόνοια» των «κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών» είναι ο στρατιωτικός έλεγχος της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γερμανίας, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, ως η άλλη όψη της πολεμικής εξολόθρευσης: το ίδιο χέρι που σκοτώνει έρχεται να προσφέρει ύστερα χείρα βοηθείας στους επιζώντες, η Μέρκελ εμφανίζεται ως μητέρα Τερέζα, ο Τσίπρας ως συμπονετικός αριστερός, ο Ομπάμα ως πονόψυχος οικογενειάρχης και οι επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. (τα επίσημα πογκρόμ των αρχών σε πρόσφυγες-μετανάστες), ονομάζονται «Ξένιος Δίας».





Να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία κανενός νέου Hot Spot, πλωτού και μη.

Τα Hot Spot-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ.

Να Μπλοκάρουμε τη Διαδικασία Καταγραφής-Διαλογής-Απέλασης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο καθήκον για όλους μας. Εκεί κρίνεται η κτηνώδης αντιμεταναστευτική πολιτική Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου