Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τρομερά παράπονα φαντάρων για δύο Επιλοχίες στο «μαύρο» 628 Τ.Π. Φιλιατών

Αγανακτισμένοι είναι οι στρατιώτες που δεν αντέχουν άλλο την πίεση των συνεχόμενων ένοπλων υπηρεσιών που πέφτει πάντα σε συγκεκριμένα άτομα. 
Ο λόγος; 

Οι δυο παρανομούντες επιλοχίες Μπακ. και Μπεκ. που βγαίνουν εξοδούχοι σχεδόν κάθε μέρα και χώνουν τους υπόλοιπους στρατιώτες για υπηρεσία.

Βεβαίως βρίσκουν και τα κάνουν αφού δεν του επιβλέπει κανένα στέλεχος 
Και οι δυο τους έχουν χοντρό βύσμα και λιώνουν τους στρατιώτες στις υπηρεσίες και πηγαίνουν για καφεδάκι.
Ο πρώην καψιμιτζής φίλος τους Δαλ. έφυγε από δυο φορές με 30 μέρες άδεια άγραφη, δηλαδή έκανε μειωμένη θητεία!
Ενώ οι δυο επιλοχίες έχουν φύγει και αυτοί με ισάριθμες άγραφες μέρες άδεια.
Επίσης, ακόμη και τις λίγες φορές που μπαίνουν υπηρεσία, φροντίζουν να κάνουν τα πιο εύκολα. 
Οι φαντάροι καταγγέλλουν ότι μερικοί ΕΠ.ΟΠ. τους μιλάνε προσβλητικά και ειρωνικά. 
Αλήθεια, ποιος, γιατί και στο πλαίσιο ποιας διαδικασίας υπογράφει τις άδειες; 
Πολλοί στρατιώτες έχουν πρόβλημα στο λόχο, ζητάνε να μιλήσουν στο διοικητή και δε τους αφήνουν. 
Μήπως μπορεί ο διοικητής της μονάδας και το ΓΕΣ να ελέγξουν το βιβλίο με τις υπηρεσίες;
Επιτρέπει ο Διοικητής να γίνονται όλα αυτά ή πρόκειται να παρέμβει;
Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες τους. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. Μήπως λέω μήπως ο αρθρογράφος λέει μαλακιες... Προφανώς οι πληροφορίες είναι λανθασμένες διότι όντας στρατιώτης στο ταγμα αυτο τα πράγματα αυτά δεν ισχύουν... Οι υπηρεσίες πάνε αρκετά καλά σε σχέση με άλλα στρατόπεδα από πληροφορίες που λαμβάνω από άλλους φαντάρους , οι εποπ δεν μιλούν άσχημα στους φαντάρους και οι υπηρεσίες θεωρώ με την ταπεινή μου άποψη ότι είναι δικαιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μια ακόμη φορά,από το στυλ και το περιεχόμενο της απάντησης φαίνεται ότι υπάρχει ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει το ΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι καποιες άδειες οι οποίες τις δικαιούνται νόμιμα ορισμένοι στρατιώτες,όπως φοιτητική άδεια λόγω εξεταστικής περιόδου ή αγροτική άδεια λόγω αγροτικών εργασιών που διαφέρουν απο περιοχή σε περιοχή.Επιπλέον,αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους επιλοχιες μπορείτε να το συζητήσετε μαζί τους κι όχι να το βγαζετε δημοσια καο να εκθετετε ονόματα..Είστε απαραδεκτοι και ανασφαλείς.Να διεκδικείτε τα δικαιώματα σας με διάλογο και όχι με αυτον τον άσχημο τροπο.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αυθαιρεσία και η αδικία πρέπει πάντα να μένει κλεισμένη πίσω από τις μάντρες των στρατοπέδων!!! Με απλά λόγια... Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς;
    1. "Οι επιλοχίες βγαίνουν εξοδούχοι σχεδόν κάθε μέρα"
    Οι επιλοχίες ως στελέχη τί σχέση έχουν με εξόδους και άλλα τέτοια; Τα στελέχη μετά από κάθε υπηρεσία (24ωρη) δικαιούνται απαλλαγή, αλλά εδώ υποπτεύομαι πως υπάρχει μάλλον παρανόηση και αναφορά σε στρατιώτες που βρίσκονται σε επιλοχάδικο; Αυτό θα είχε λογική, δηλαδή εύνοια πχ φίλων, βόλεμα σε υπηρεσίες και εξόδους. Όμως και πάλι, κάθε μήνα συντάσσεται από τους αρχιλοχίες των λόχων ο έλεγχος υπηρεσιών και ο έλεγχος εξόδων/αδειών. Δεν μπορεί σε μια μονάδα (οποιαδήποτε, υποθετικά μιλώντας) να πηγαίνει 1-1 υπηρεσίες έναν λόχο και μεταξύ δύο στρατιωτών του ο ένας να έχει 15 υπηρεσίες και ο άλλος 20-25. Δεν γίνεται! Να πω συν/πλην 2-3 υπηρεσίες οκ, μπορεί να συμβεί.
    2. Για τον ΚΨΜιτζή και τις άγραφες 60 ημέρες άδειας που πήρε.
    Εδώ τώρα, αυτά είναι πράγματα ασόβαρα. Και το λέω γιατί στη μονάδα που υπηρέτησα (9 μήνες Έβρο σε Μ/Κ ΤΠ 1ης γραμμής) τα παιδιά που ήταν στο ΚΨΜ λόγω του ότι εξαιτίας της φύσης της "δουλειάς" τους δεν μπορούσαν (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις) να πάρουν έξοδο "έπαιρναν" κάθε μήνα κάποιες μέρες "άγραφης" (τιμητικής) άδειας. 4 ή 5 μέρες, δηλαδή αν έμεναν 5 μήνες στο πόστο αυτό θα μπορούσαν να πάρουν συνολικά 20 ή 25 μέρες άδειας τιμητικής. Αν υποθέσουμε πως έμειναν μόνο 5 μήνες στον Έβρο θα δικαιούνταν επίσης 10 μέρες ΤΑΠ (Τιμητική Άδεια Παραμεθορίου), άρα πάμε στις 35 μέρες άδειας συν τις 15 Κανονικής Άδειας που τις δικαιούνται όλοι. Από κει και πέρα υπάρχουν και οι 12 μέρες της Ειδικής Άδειας (Φοιτητική, Αγροτική, Αναρρωτική, όλα μαζί 12, όχι για κάθε μια).
    Και πάλι όμως, πρακτικά κανένας στρατιώτης ΔΕΝ μπορεί να ξέρει τι είδους άδεια παίρνει ένα στρατιώτης (και με ποιο αιτιολογικό, αν πρόκειται για τιμητική) αν δεν την καρτέλα ή τις καταστάσεις αιτήσεων αδειών. Πολλές φορές τυχαίνει να βγαίνουν "ράδιο αρβύλα" για τις άδειες του ενός και του άλλου. Δεν λέω πως και τούτη εδώ είναι αντίστοιχη περίπτωση, το καταθέτω πάντως από τη σχετικά πρόσφατη δική μου εμπειρία.
    Τέλος δε, για το ότι δεν μπορούν οι στρατιώτες να μιλήσουν στο διοικητή της μονάδας, αυτό είναι πραγματικά αστείο. Όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να βγει στην αναφορά, έλεος δηλαδή, η επιλογή της ανωνυμίας του πληκτρολογίου (θεμιτή προφανώς). Ο διοικητής του λόχου εννοείται πως είναι ενήμερος για την κατάσταση και είτε την ανέχεται (εφόσον είναι αληθής), είτε δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο δε διοικητής του Τάγματος θα έπρεπε να ελέγχει τον έλεγχο υπηρεσιών, τόσο απλό. Τουλάχιστον στο Τάγμα που ήμουν (και πρόσφατα σχετικά), όλα αυτά ήσαν αναρτημένα έξω από τα επιλοχάδικα και έτσι ο καθένας μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ελέγξει πόσες και τί είδους υπηρεσίες εκτελεί ο κάθε στρατιώτης. Ουδέν κρυπτόν δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αρχικά να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά:
    1. οι στρατιώτες εκτελούν χρέοι γραφέα σε επιλοχάδικο, και συνήθως είναι άοπλοι στρατιώτες και κατά πλείστον πτυχιούχοι πανεπιστημίου.
    2. κάθε τέλος του μήνα βγαίνει αναφορά με πόσες υπηρεσίες έχει εκτελέσει κάθε στρατιώτης, οπότε κυριακή κοντή γιορτή. Εάν κάποιοι στρατιώτες έχουν λιγότερες υπηρεσίες από κάποιους άλλους τότε ο λοχαγός θα πρέπει να δεί που ευθύνεται αυτό και να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη.
    3.είναι σύνηθες φαινόμενο όταν κάποιος έχει περισσότερο καιρό σε μια μονάδα επειδή οι νεότεροι δεν γνωρίζουν τι μπορεί να έχει περάσει αυτός παλαίοτερα να έχει κάποιες τιμητικές μέρες είτε λόγω εμπλοκής υπηρεσίων είτε λόγω εργασιών που έχει κάνει στη μονάδα και να τις χρησιμοποίησε με την κανονική ή την ειδική άδεια για να μην πηγαινόερχεται γιατί τις τιμητικές άδειες συνήθως τις κολλάμε με τις κανονικές ώστε να μην χαθούν και να είναι μεγάλη η άδεια.
    4.καλώς δημοσιμοποιείται το θέμα διότι αυτά συμβαίνουν καθημερινώς στις μονάδες και οι κακές συμπεριφορές είτε απο φαντάρους σε φαντάρους είτε απο στελέχοι σε φαντάρους πρέπει να σταμάτήσουν και ο καθένας να κάνει όσο πιο καλά μπορεί την δουλειά του και την υπηρεσία του.
    5. τέλος θα πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση με τον υπεύθυνο του λόχου για τις υπηρεσίες και με τους συγκεκριμένους στρατιώτες ώστε να λυθούν τυχόν παρεξηγήσεις που υπάρχουν γιατί τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν χρειάζεται να τα ισοπεδώνουμαι όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αΚας εΚιος σαν να λέμε μπόλεκ και λόλεκ ο ενας αν ποτέ εκανε ένοπλη υπηρεσία ηταν κρυφος σκοπός θα τους πετυχεις στο καφε σιδεράδικο αν δεν είσαι φαντάρος γιατι αλλιώς θα εκτελείς την υπηρεσία τους.. η λυση στα 4 οπως και αυτοί. Όσο για τον κψμ δεν τον είδα ποτέ μάλλον θα είναι ακομη στο χωράφι και η κολα κανει 40λεπτά ΌΧΙ 60 που την χρέωνε. Το παρών σχολειο αποτελεί προιον μυθοπλασιας και ουδε μια σχέση εχει με την πραγματικότητα.. Έτσι δεν είναι κύριε ΚΑΤ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑ ΑΓΟΡΟΤΗ σαλαρη? Η μηπως ντάλαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή