Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

865 Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ): Να επιστρέψει ο Στρατός τα σχεδόν 2000 ευρώ που πήρε από τους φαντάρους

Είναι αηδιαστικός και χυδαίος ο τρόπος με τον οποίο ο Στρατός εκμεταλλεύεται οικονομικά τους συναδέλφους φαντάρους. Κάποιοι φαίνεται στο ΓΕΣ και στο Υπουργείο Άμυνας δεν έχουν καμιά συναίσθηση της εποχής που ζούμε, των ακραίων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, των θυσιών που αναγκάζεται να υποστεί ο κάθε γονιός όταν παίρνουν το παιδί του για να υπηρετήσει υποχρεωτικά την στρατιωτική θητεία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. O Στρατός χορηγούσε σειρά ειδών στους στρατευμένους στα Κέντρα Εκπαίδευσης. Σταδιακά και με πρόφαση τα Μνημόνια και την ανάγκη περικοπών στα έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων, άρχισαν να περικόπτουν διάφορα είδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη θητεία του Δ.Αβραμόπουλου στο Πεντάγωνο κατάργησαν το δεύτερο ζευγάρι αρβύλες, τα αθλητικά είδη για τη γυμναστική – θα έκοβαν περισσότερα αλλά εκδηλώθηκαν αντιδράσεις και η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-, ενώ κόντεψαν να μην κάνουν ούτε εμβόλια!

Φυσικά αυτό το κόστος, για την προμήθεια όλων αυτών των απαραίτητων ειδών, επιβαρύνει πλέον τους γονείς. Η παραμονή ενός στρατευμένου στα ΚΕΝ κοστίζει τουλάχιστον 200 ευρώ και φυσικά αυξάνεται όσες φορές επισκέπτεσαι το ΚΨΜ, το κέρδος του οποίου καταλήγει στα ταμεία των μονάδων! 
Όμως ο Στρατός δεν κερδίζει μόνο στα ΚΕΝ από το χαρτζιλίκι των στρατευμένων, αλλά έχει εφεύρει και άλλους τρόπους για να χώνει βαθιά τα χέρια τους ορισμένοι στις τσέπες των φαντάρων. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα μας καταγγέλλουν για τα ΤΕΝΕΦ στρατιώτες και γονείς.
Την Τρίτη 28/3, το πρωί, 100 περίπου συνάδελφοι, την πρώτη τους μέρα στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών, όπου και θα λάβουν εκπαίδευση τις επόμενες 3-4 βδομάδες, άκουσαν εμβρόντητοι τον Λοχία Τ. να απαιτεί από καθένα τους 20 ευρώ!
Ο λόγος; Η υποχρεωτική αγορά δύο ευτελών φανελών και ενός σορτς για τη γυμναστική, που στην λαϊκή αγορά τα βρίσκεις στο 1/3 του ποσού που απαιτήθηκε να δώσουν οι συνάδελφοι.
Όταν οι φαντάροι αρνήθηκαν, δήλωσαν ότι δεν έχουν χρήματα ή ότι έχουν μαζί τους δικά τους είδη για γυμναστική, ο Λοχίας απάντησε με φωνές και τους ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρεωμένοι να τα αγοράσουν.
Δηλαδή, τους πήρε με το ζόρι 20 ευρώ και μετά, αρκετοί από τους φαντάρους, δεν είχαν χρήματα ούτε για καφέ.
Και φυσικά δεν δόθηκε καμιά απόδειξη!!!
Εμείς ρωτάμε το διοικητή Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Θεοφάνη Δημάκο: είναι ενήμερος για όλα αυτά; Δικές του διαταγές εκτελεί ο Λοχίας; Από πού προβλέπονται όλα αυτά;
Μήπως το ΓΕΣ αισθάνεται την ανάγκη να παρέμβει;
Να μας απαντήσει αν υπάρχει σχετική διαταγή και να ενημερώσει σχετικά τους συναδέλφους και τους γονείς τους.
Σε κάθε περίπτωση εμείς απαιτούμε την Επιστροφή των χρημάτων. 
Δεν μπορεί το ΓΕΣ και οι διοικήσεις των μονάδων να κάνουν Παρεμπόριο και Φοροδιαφυγή, να κερδοσκοπούν και να εκμεταλλεύονται οικονομικά τους στρατευμένους. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου