Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση απ’ την παρέμβασή μας, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες


Η αλληλεγγύη είναι πάνω απ’ το ρατσισμό ,
τους φράχτες, την καταστολή και τα σύνορα

 
Όπως σε πολλά μέρη, έτσι και στη γειτονιά μας τα Σούρμενα, συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες/μετανάστες. Παρά το γεγονός πως δεν ευννοούσαν οι καιρικές συνθήκες δεκάδες κόσμου όλων των ηλικιών έφεραν ο κάθε ένας οτι μπορούσε αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως οι γειτονιές που γνωρίζουν απο προσφυγιά, γνωρίζουν πολύ καλά και από αλληλεγγύη.

Άμεσα θα υπάρξει ενημέρωση από τη σελίδα της κίνησης μας για νέο ραντεβου συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και της ημέρας,ωρας και τόπου που θα παραδώσουμε ότι συγκεντρώσαμε
Πολύ ουσιαστική ήταν η παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο από αλληλέγγυους σε μετανάστες και πρόσφυγες. Αγωνιστές από διάφορες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στα νότια, έβαλαν το προσφυγικό ζήτημα στη σωστή του διάσταση και εξέθεσαν τη δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος έκανε ίσως τις καλύτερες του πολιτικές ακροβασίες. Περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο του Ελληνικού και τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού, για να δικαιώσει την επιλογή της κυβέρνησης για περισσότερη αστυνομική επιτήρηση. Καταλήγοντας ότι το μόνο που τον νοιάζει, είναι τα συμφέροντα των δημοτών (τα οποία ταυτίζει με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο!) και ότι μέχρι το τέλος του μήνα όλοι οι μετανάστες θα πρέπει να έχουν φύγει.Ανεξάρτητα αν έχει βρεθεί άλλη λύση. Είχε ένα απίστευτο εθνικιστικό παραλήρημα ρίχνοντας την κύρια ευθύνη στην Τουρκία. Στον προαιώνιο εχθρό μας όπως είπε χαρακτηριστικά. Ξεχνάει βέβαια ότι στην Τουρκία βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκατομμύρια πρόσφυγες. Αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως ένα πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο που θα μίλαγε για τοξικά απόβλητα. Οι εχθροί μας τους φέρνουν, οι σύμμαχοι δε μας φέρονται δίκαια, η κυβέρνηση δεν κάνει καλή διαχείριση.Να πάνε αλλού μακριά από μας!Πόσο υποκριτική ήταν η δήλωσή του, ότι θα δεχόταν να φιλοξενήσει ο δήμος όσους μπορεί σε εγκαταστάσεις του, αν κάνουν και οι άλλοι δήμοι το ίδιο; Αν θες να βοηθήσεις, πρωτοστατείς, δίνοντας το καλό παράδειγμα και με αυτό τον τρόπο πιέζεις και τους υπόλοιπους. Δε θέλει όμως να βοηθήσει! Αντίθετα κλείνει το μάτι σε δήθεν αγανακτισμένους φασίστες και νεοναζί. Προεξοφλεί δυναμικές αντιδράσεις, τις υποδαυλίζει και μετά λέει ότι δε θα είναι ο πρώτος που θα βγει στα κάγκελα. Ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική με τον ανεκδιήγητο δήμαρχο στην Κω. Για αυτό και είναι αυτή τη στιγμή πιο επικίνδυνος από τον γραφικό φασίστα Α.Σπυρόπουλο ο οποίος επιμένει να χρησιμοποιεί την πιο γελοία ρατσιστική-ξενοφοβική επιχειρηματολογία.

Από την άλλη μεριά «λίγη» ήταν η αντιπολίτευση της αριστεράς. Τουλάχιστον άστοχη η τοποθέτηση της Λαικής Συσπείρωσης, που αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του Κωσταντάτου. Δεν αναδεικνύει την προσπάθειά του δημάρχου να οργανώσει τάγματα αγανακτισμένων, υποτιμά το γεγονός ότι είναι η αιχμή του δόρατος για τις δυνάμεις της μισαλλοδοξίας σε όλη την Αττική. Δεν ανεχόμαστε να το παίζουν αντιιμπεριαλιστές οι αντιδήμαρχοι, όταν πριν λίγους μήνες ειρωνεύονταν κατοίκους που ζητούσαν να καταργηθεί το χαράτσι στο γήπεδο φωνάζοντας το σύνθημα Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι. Επιπλέον λάθος ήταν και η τοποθέτηση για το ΝΑΤΟ που βρίσκεται στο Αιγαίο. Βλέπει μόνο εθνικά ζητήματα και γκρίζες ζώνες, ενώ υποτιμά τα σύγχρονα δόγματα που δίνουν αστυνομικά καθήκοντα σε αυτές τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Εξίσου απογοητευτική ήταν η αντίληψη της Δημοτικής Συνεργασίας, που υπερασπίζεται το κέντρο υποδοχής ως μόνιμη δομή. Αυτό δε μπορεί να είναι αριστερή τοποθέτηση. Ούτε οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν μόνιμά εκεί, ούτε το κέντρο. Δεν υπερασπιζόμαστε τεράστιες δομές που έχουν ως βασικό σκοπό να ελέγχουν και να κρατάνε σε απόσταση τους μετανάστες. Να μπουν στις γειτονιές μας σε μικρότερες δομές, να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή και σε σύνδεση με τους αλληλέγγυους. Να βρούμε δρόμους να εκφράσουμε τα κοινά μας συμφέροντα, να ενωθούμε στους κοινούς αγώνες για δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
εκτος πλανου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου