Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Νέες συγκρούσεις της γαλλικής αστυνομίας με διαδηλωτές

AP Photo/Christophe Ena
Συντάκτης: efsyn.gr
Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, που συνεχίζουν τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης.
Σε ρίψεις δακρυγόνων και τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη γαλλική πρωτεύουσα, επειδή ορισμένοι εκτόξευαν αντικείμενα και «εξύβρισαν» αστυνομικούς πριν τη συγκέντρωση με πρωτοβουλία φοιτητικών οργανώσεων. 
Στη νότια Γαλλία, στο Μονπελιέ, αρκετές εκατοντάδες νέοι απέκλεισαν πολλά λύκεια, ενώ μικροσυγκρούσεις έγιναν σε πολλά σημεία της πόλης.
Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που επισκεπτόταν σήμερα το προάστιο Μαντ, ήρθε αντιμέτωπος με περίπου 50 διαδηλωτές, τους οποίους απομάκρυναν αστυνομικοί.




















Σε άλλες πόλεις, όπως στη Ρεν, οργανώθηκαν διαδηλώσεις έξω από ταχυφαγεία McDonalds σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τη φοροαποφυγή και την παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων» από τις πολυεθνικές.


Κοντά στην Τουλούζη ο Πιερ Γκατάζ, ο πρόεδρος του Medef (το μεγαλύτερο εργοδοτικό σωματείο της Γαλλίας) μπήκε στο στόχαστρο περίπου 200 διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να σαρκάσουν την παρουσία του σε ένα συνέδριο με θέμα τη «μοναξιά» των εργοδοτών.


Μπροστά στις ογκούμενες διαδηλώσεις ο Γάλλος πρωθυπουργός εξήγγειλε τη Δευτέρα δέκα μέτρα, συνολικού ύψους 400-500 εκατ. ευρώ ετησίως, ως οικονομική βοήθεια που θα συμβάλει στην επαγγελματική ένταξη των νέων, διχάζοντας τη νεολαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου