Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΚΑΒΗΣΟ, 31 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ: ΟΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Η επιστολή που δημοσιεύουμε δεν καταγγέλλει. Δεν αφορά τα βάσανα και την συνήθη τυραννία της χακί καθημερινότητας. 
Αντίθετα, αφορά την περιγραφή της εμπειρίας ενός πρώην συναδέλφου φαντάρου, που πρόσφατα απολύθηκε. Και περιλαμβάνει τα όσα εκείνος βίωσε στην Καβησό, στην 31 Μ/Κ Ταξιαρχία.

Και προχωράμε στη δημοσιοποίηση της όχι μόνο γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να προβάλλουμε τις απόψεις των στρατευμένων, αλλά επίσης γιατί αποδεικνύει ότι οι διοικήσεις των μονάδων μπορούν –αν θέλουν- να βελτιώσουν τα πράγματα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιστολή περιέχει τις κρίσεις του συναδέλφου με αφορμή τις συνεχείς καταγγελίες των φαντάρων-υπαξιωματικών-χαμηλόβαθμων στελεχών από την 30η Μ/Κ Ταξιαρχία.

Για αυτό επομένως έχει τεράστια σημασία να βγαίνουμε Παραπονούμενοι, να διεκδικούμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να δημοσιοποιούμε μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ τα κακώς κείμενα και τις αυθαιρεσίες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Απίστευτα πράγματα... Και τόση διαφορά από μονάδα σε μονάδα. Εγώ ήμουν μέχρι πριν από μερικούς μήνες στην 31 Μ/Κ (Καβησός). Τις πιο πολλές φορές όχι μόνο δεν αργούσε η κίνηση για τις Φέρες (εκτός αν περιμέναμε κανέναν που ήταν λίγο αργός στον "καλλωπισμό), αλλά ήμασταν κιόλας 5' πριν τη προκαθορισμένη ώρα στην πύλη έτοιμοι με την καναδέζα ή το στάγιερ!

ΟΚ ήταν ένα μείον που άμα θέλαμε να πάμε Αλεξ/πολη το Σ/Κ (όποια μέρα είχαμε έξοδο από τις 2, σπάνια να είσαι σερί Σ/Κ εξοδούχος), έπρεπε να πληρώσουμε το ΚΤΕΛ 4 ευρώ μ' επιστροφή, αλλά μετά έβαλε λεωφορείο τζάμπα η ταξιαρχία και έγινε κομπλέ η κατάσταση. 

Έλεγχος εξοδούχων ποτέ, πλην μιας φοράς μόνο που ένας "περίεργος" φορούσε κάτι μιλιτάρ-προς χρυσαύγουλο-ντύσιμο, οπότε ο ΑΥΔΜ τον έστειλε σούμπιτο για να αλλάξει... 

Αν έβγαινες μεμονωμένος και όχι με την κίνηση, έπρεπε απλά να είσαι κομπλέ ξυρισμένος γιατί είχαμε 1-2 Α/Μιτες που ήταν τέρμα τυπικοί, όμως μιλάμε για την εξαίρεση.

Έλεγχο είχε μόνο όταν επέστρεφες, αλλά και πάλι τα απολύτως τυπικά, για αλκοόλ μόνο. Ειδικά σε περιόδους που ήμασταν πιεσμένοι με υπηρεσίες και ψιλοεμπλοκές, τα υπηρεσιακά 3ωρα δίνονταν τουλάχιστον γενναιόδωρα (στο τάγμα μου, για άλλες μονάδες δεν μπορώ να μιλήσω, υπήρχαν παράπονα αρκετά σε κάποιες), ενώ και δίωρες παρατάσεις έδινε ο Λοχαγός αβέρτα, αν και μετά θα έπρεπε να γυρίσουμε με τα πόδια (άσχετα που έτυχε να μας στείλουν κίνηση και για 2 άτομα 23:30 το βράδυ). 
Πραγματικά δηλαδή μου κάνει εντύπωση η κατάσταση πόσο διαφορετική είναι από μονάδα σε μονάδα, ακόμη και μέσα στο ίδιο στρατόπεδο...
Ενώ μπορούν τα στελέχη (από το πιο χαμηλό μέχρι και τον Ταξίαρχο) αν θέλουν να κάνουν κινήσεις για να βελτιώνουν ορισμένες παραμέτρους της ζωής των παιδιών. 
Οι 2-3 ώρες που βγαίνεις να ξελαμπικάρεις είναι ιερές, λίγο ίντερνετ, ένας καφές, έστω μια βόλτα έξω από τα όρια της μονάδας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου