Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Κάποιες σκέψεις με αφορμή το θάνατο του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ;
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΓΕΣ «ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, λόγω του αιφνιδίου θανάτου του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, Ταξιάρχου Δάρα Αντωνίου, ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 01 Ιουνίου 2016 επίσκεψη του στο Στρασβούργο (DV Day της άσκησης «European Endeavour»).
Έκανε καλά;
Πολύ καλά έκανε.

Επίσης, «2ήμερο πένθος κηρύχθηκε στις μονάδες και τα αεροδρόμια της Αεροπορίας Στρατού, λόγω του αιφνίδιου θανάτου -από παθολογικά αίτια- του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, ταξίαρχου Αντωνίου Δάρα, σε ηλικία 53 ετών. Για αυτόν τον λόγο αναστέλλονται για δύο ημέρες όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μονάδων της Αεροπορίας Στρατού. Αυτό το διάστημα θα κυματίζουν μεσίστια τα λάβαρα της Αεροπορίας Στρατού σε όλα τα αεροδρόμια και μονάδες του Όπλου και το λάβαρο του ΓΕΣ στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ».
Έκαναν καλά;
Πολύ καλά έκαναν.
Το θέμα όμως είναι ότι αυτές οι εξαιρετικές τιμές αφορούν μόνο τους στρατιωτικούς. Και για να είμαστε πιο ακριβείς μόνο τους ανώτατους στρατιωτικούς.
Για τους υπόλοιπους και ιδιαίτερα για τους φαντάρους δεν προβλέπεται τίποτε.
Ποτέ. Επαναλαμβάνουμε ποτέ, ο Στρατός δεν τίμησε τους νεκρούς φαντάρους.
Ποτέ. Επαναλαμβάνουμε ποτέ, ο Στρατός δεν κράτησε ούτε ένα λεπτό σιγής για τα τόσα παλικάρια που Αυτοκτόνησαν, ή καλύτερα, ο Στρατός δολοφόνησε.
Ποιος ξεχνά εξάλλου τον 21χρονο Νικήτα που έφτασε στο θάνατο καθώς η διοίκηση του ΚΕΝ Σπάρτης και το Υγειονομικό τον άφησαν 10 μέρες να βασανίζεται από πνευμονία, πριν τον φορτώσουν στα ΚΤΕΛ, για να καταρρεύσει μπαίνοντας στο 401 Σ.Ν, πέφτοντας σε κώμα, από το οποίο ποτέ δεν επανήλθε.
Και όσοι πίστευαν ότι αυτή η κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ καλέ, της πρώτης φοράς αριστερά στην εξουσία, θα άλλαζε τα πράγματα, θα θυμούνται όχι μόνο τις ΕΔΕ της συγκάλυψης των ευθυνών της στρατιωτικής ιεραρχίας και των πολιτικών ευθυνών.
Αλλά και το μονότονο, προκλητικό ενδιαφέρον που εκδηλώνουν κάθε φορά μόνο για τους μισθούς, τα εισοδήματα, τα προνόμια, τις συντάξεις των στρατιωτικών.
Σε συνδυασμό με την ένα έκδοση του αντιδραστικού θέσφατου «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» που απαιτεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και πλασάρουν οι μιλιταριστικές-εθνικιστικές φιέστες του Υπουργείου Άμυνας.
Τους φαντάρους «τους έχουν γραμμένους».
Αυτοί βλέπεις είναι Υπηρέτες τους.
Εμείς βλέπεις είμαστε άμισθοι δούλοι και αναλώσιμοι στους πολεμοκάπηλους ανταγωνισμούς τους με την Τουρκία.
Εμείς όμως τιμούμε την μνήμη όλων, μόνιμων και συναδέλφων στρατιωτών.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και συναδέλφους του άτυχου στρατιωτικού.
Κι απαιτούμε Ισότητα.
Δικαιοσύνη.
Σεβασμό των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Γιατί η ζωή όλων έχει την ίδια αξία.
Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

3 σχόλια:

  1. συλληπητηρια στην οικογενεια του
    οσο για το σχολιο του σαιτ να ψαχνεται πρωτα και μετα να γραφει. και σε οπλιτες που εχουν πεθανει ειτε σε αυτοκτονιες ειτε σε ατυχηματα υπαρχουν τα δεοντα , οπως μεσιστια η σημαια και αγημα αποδοσεως τιμων. παραδειγμα να θυμηθουμε το γνωστο σε ολους το ατυχημα με την βολη των ολμων, οπου χασανε την ζωη τους στρατιωτες, τοτε διαταχθηκε 3ημερο πενθος για ολο το στρατο.αλλο προσφατο παραδειγμα οι πιλοτοι του ελικοπτερου στην Κιναρο πριν το χαμο του Παντελιδη, παλι 3ημερο πενθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν, ποτέ σε αυτοκτονία δεν έγιναν αυτά που περιγράφει το κείμενο-άσε την απόδοση τιμών στην κηδεία.
    όσο για το ελικόπτερο το πόρισμα γιατί παραμένει απόρρητο;Το πως κλείνουν στόματα και εξαγοράζονται συνειδήσεις είναι άλλο θέμα!
    Τέλος, που βρίσκεται η ΕΔΕ για το Βόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες τα ρε φιλε. ο απο πανω λεει ανακριβειες.

      Διαγραφή