Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Νέες έρευνες για ναυαγούς ανοιχτά της Λιβύης

Μέσα σε 72 ώρες το ναυτικό της Ιταλίας έχει περισυλλέξει από τη θάλασσα περισσότερους από 10.000 ανθρώπους | EUNAVFORMED via AP
Συντάκτης: efsyn.gr
Νέο ναυάγιο, το τρίτο μέσα σε τρεις ημέρες, στα ανοιχτά της Λιβύης σημειώθηκε σήμερα σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, η οποία κάνει λόγο για «350 ανθρώπους στη θάλασσα», ενώ έχουν διασωθεί 130 πρόσφυγες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Στάμπα» και τη διαδικτυακή της πύλη, σε μια από τις σημερινές επιχειρήσεις διασώθηκαν 150 άτομα και σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, αγνοούνται ακόμη 216 μετανάστες, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.

Όπως αναφέρουν οι ιταλικές αρχές, δεκάδες πρόσφυγες αγνοούνται στη Μεσόγειο, έπειτα από το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού στα ανοιχτά της Λιβύης.

Η ιταλική ακτοφυλακή, που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης, έχει απευθύνει έκκληση σε παραπλέοντα σκάφη να βοηθήσουν τους ναυαγούς.
20 επιχειρήσεις μόνο σήμερα

Eίκοσι είναι οι επιχειρήσεις διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν μόνο σήμερα, νότια της Σικελίας, και διασώθηκαν 1.252 άτομα.

Ασφαλής σε πλοία βρίσκονται πρόσφυγες που επέβαιναν σε δέκα πλεούμενα, ενώ βοήθεια περιμένουν άλλοι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σε άλλες έξι φουσκωτές λέμβους.

Στην περιοχή μεταξύ των λιβυκών ακτών και της Σικελίας έχουν σπεύσει μονάδες της ιταλικής ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού, πλοία μη κυβερνητικών οργανισμών, τέσσερα ρυμουλκά και ένα εμπορικό πλοίο.

Τις τελευταίες εβδομήντα δυο ώρες διασώθηκαν δέκα χιλιάδες άνθρωποι, ενώ οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα είναι τουλάχιστον είκοσι πέντε.

Η ιταλική ακτοφυλακή, όπως γράφει η εφημερίδα Λα Στάμπα στην διαδικτυακή της πύλη, σε μια από τις σημερινές επιχειρήσεις διέσωσε 150 άτομα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, αγνοούνται ακόμη 216 μετανάστες και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου