Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Ο Γκέμπελς και οι δισεκατομμυριούχοι απόγονοί του! Σαν σήμερα η αυτοκτονία του


Σαν σήμερα το 1945 ο υπουργός Προπαγάνδας των Ναζί, Τζόζεφ Γκέμπελς, αυτοκτονεί στην ανθρακαποθήκη του στο Βερολίνο.
ήταν ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα της ναζιστικής Γερμανίας.
Ηταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της Ναζιστικής προπαγάνδας, μέσα από την οποία έλεγχε τις ειδήσεις.
Μια αναπηρία που είχε στο πόδι από παιδί ήταν αυτή που τον εμπόδισε να καταταγεί στο στρατό, όμως τελικά οι υπηρεσίες που πρόσφερε στον Χίτλερ ήταν πολύ σημαντικότερες.

Η ζωή του άλλαξε μετά τη συνάντησή του με τον Χίτλερ, για την οποία έγραφε στο ημερολόγιο του: «Αυτά τα μεγάλα γαλανά μάτια του είναι σαν αστέρια. Είμαι στον παράδεισο! Ο άνθρωπος αυτός έχει τα πάντα για να γίνει βασιλιάς».

Αυτοκτόνησε μαζί με τη γυναίκα του (για την ακρίβεια διέταξαν τους επικεφαλής των Ες Ες να τους εκτελέσουν), αφού πρώτα εκείνη δηλητηρίασε τα παιδιά τους στον ύπνο τους, μια μέρα μετά τον θάνατο του Χίτλερ το 1945.

Οι δισεκατομμυριούχοι απόγονοι

Ο Χάραλντ Κουάντ ήταν γιος της Μάγδα Γκέμπελς από τον πρώτο γάμο της με τον Γκάντερ Κουάντ το 1921. Το 1929 η Μάγδα εγκατέλειψε τον άντρα της και δύο χρόνια μετά παντρεύτηκε τον στενό συνεργάτη του Χίτλερ. Ο γιος της, Χάραλντ, έζησε μαζί της και με τον Γκέμπελς μέχρι που έκλεισε τα 18 και κατετάγη στον γερμανικό στρατό.

Αργότερα συνελήφθη στη Βεγγάζη και μεταφέρθηκε σε βρετανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, όπου και τον βρήκε το αποχαιρετιστήριο γράμμα της μητέρας του. Γράμμα, το οποίο η Μάγδα Γκέμπελς έγραψε λίγο πριν αυτή κι ο Γκέμπελς δηλητηριάσουν τα έξι παιδιά τους με κάψουλες κυανίου κι αυτοκτονήσουν κι οι ίδιοι -ενώ οι δυνάμεις των Σοβιετικών τους πλησίαζαν…

Οπως αναφέρουν οι Times, αργότερα ο Χάραλντ και ο ετεροθαλής αδερφός του, Χέρμπερτ κληρονόμησαν μια μεγάλη περιουσία, που φτιάχτηκε κυρίως από την παραγωγή όπλων για τους Ναζί. Στα ’60s αγόρασαν μετοχές της BMW και η περιουσία της οικογένειας αυξήθηκε. Ο Χάραλντ Κουάντ σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ιταλία το 1967, κληροδοτώντας την περιουσία του στις τέσσερις κόρες του, οι οποίες ζουν σήμερα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

2 σχόλια:

  1. Όσοι υψηλόβαθμοι Ναζί επέζησαν, όσοι δεν αυτοκτόνησαν ή δεν κρεμάστηκαν τις πρώτες μέρες της ήττας, ακόμα και αν πέρασαν από φυλακές σα το Σπαντάου,
    αναδύονται από την αφάνεια κάπου στο τέλος της δεκαετίας του '60
    και όλοι σχεδόν κάπως γίνεται κι αφήνουν τεράστιες περιουσίες.

    Όπλα, βαριά βιομηχανία (τομείς που ούτως ή άλλως μια χαρά τα πήγαν στον πόλεμο) και κλεμένη Τέχνη η πηγή του πλουτισμού.
    Τώρα πια οι οίκοι δημοπρασιών κάνουν ερωτήσεις μα τότε απλώς έσβηναν το όνομα του τελευταίου γκαλερίστα (προσωπικού συμβούλου Τέχνης του Χίτλερ κι όλης της ελίτ) και προχωρούσαν σε ανώνυμες πωλήσεις από "Ιδιωτική Συλλογή" δηλαδή με πληρωμή σε μετρητά, λίρες, που εισάγονταν στη Γερμανία ως ξένο συνάλλαγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή