Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μάη οι μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης «Μόζας» (4ο χλμ Βόλου-Λάρισας) κατέλαβαν την πύλη του στρατοπέδου. Κύριο αίτημά τους ήταν η βελτίωση τόσο της σίτισης όσο και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Κατόπιν ενημέρωσης από τους ίδιους, καθημερινά οι μερίδες του φαγητού είναι πολύ μικρές και περιλαμβάνουν μόνο ζυμαρικά, λίγο ψωμί και νερό, ενώ δεν παρέχεται γάλα για τα παιδιά.
Επίσης αναφέρουν πως παρά τις τυπικές επισκέψεις γιατρού από το νοσοκομείο του Βόλου, χρειάζονται οδοντίατρο. Οι βρεφικές κρέμες και τα pampers που τους παρέχονται είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον αριθμό των 43 παιδιών (ηλικίες από μηνών ως 17).
Επίσης αναφέρουν πως παρά τις τυπικές επισκέψεις γιατρού από το νοσοκομείο του Βόλου, χρειάζονται οδοντίατρο. Οι βρεφικές κρέμες και τα pampers που τους παρέχονται είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον αριθμό των 43 παιδιών (ηλικίες από μηνών ως 17).
Οι μετανάστες κατέλαβαν την πύλη και απαγόρεψαν στην μονάδα catering Χούτος να μπει στο στρατόπεδο και να μοιράσει για ακόμη μια φορά μακαρόνια. Στη συνέχεια οι ανθρωποφύλακες κάλεσαν ΟΠΚΕ και τους «φιλάνθρωπους» συριζαίους σε βοήθεια (νομαρχιακή επιτροπή και «πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Μαγνησίας») για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι μετανάστες απαιτήσαν καλύτερο φαγητό, σύνδεση wi-fi, οδοντίατρο και είδη βρεφικών αναγκών. Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η μονάδα catering Χούτος (μονάδα που έχει αναλάβει εργολαβία την υπόθεση catering στη Μαγνησία για κάθε περίσταση) πληρώνεται αδρά για την σίτιση τους. Το υπουργείο εθνικής άμυνας έχει αναθέσει σε μονάδες catering με απευθείας ανάθεση την σίτιση των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Συνεπώς ο Χούτος λαμβάνει μεγάλα ποσά για να φέρνει επαρκείς σε ποιότητα και ποσότητα μερίδες φαγητού, αλλά φέρνει μισό πιάτο μακαρόνια ανά μετανάστη, για τα 83 άτομα που μένουν στον Μόζα.
Οι «φιλάνθρωποι» κομματικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης φρουρούμενοι χτές από μπάτσους, «δεσμεύτηκαν» πως θα βελτιωθούν οι συνθήκες του φαγητού και θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των μεταναστών για wi-fi, οδοντίατρο κ.α. Στη συνέχεια οι μετανάστες αρνούμενοι να παραλάβουν και την βραδυνή μερίδα του Χούτου, εγκατέλειψαν την πύλη και μπήκαν μέσα στον χώρο του στρατοπέδου.
Όσον αφορά το ρουχισμό, η ενημέρωση που έχουμε από μετανάστες του στρατοπέδου αναφέρει πως ο στρατός δεν μοιράζει ρούχα στους μετανάστες, παρά μόνο τα πολύ φθαρμένα, ενώ βλέπουν οι ιδιοι κόσμο που έρχεται και αφήνει σακούλες με ρούχα και πράγματα στην πύλη του στρατοπέδου. Το αποτέλεσμα είναι οι μετανάστες να μην έχουν να αλλάξουν ούτε ένα ζευγάρι κάλτσες.
Πρωτοβουλία «με τους μετανάστες είμαστε μαζί»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου