Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Οι Γαλέρες του Στόλου και τα νομικά…κανόνια που βρόντηξαν!

Την ώρα που μια ισχνή και θλιβερή μειοψηφία προσπαθεί να διαλύσει ότι οι στρατιωτικοί έφτιαξαν με κόπο και ρίσκο για την στοιχειώδη προάσπιση των ελάχιστων εργασιακών τους δικαιωμάτων, το προσωπικό των ΕΔ ταλαιπωρείται από περιπτώσεις αυθαιρεσίας και καταπάτησης νόμιμων διαδικασιών που δεν εφαρμόζονται. Είχαμε γράψει για τις … Γαλέρες του Στόλου, τις οποίες μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ. Η συνέχεια έχει πολύ μεγάλο νομικό ενδιαφέρον.
Σήμερα έχουμε στα χέρια μας τις πέντε από τις δεκαπέντε σελίδες της Προσφυγής σε Β΄ Βαθμού προσωπικού για ενέργειες τις οποίες διαβάσαμε και δεν θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε εμείς, καθώς θεμελιώνεται πραγματικά μεγάλη έκπληξη αφού όλα τα αναφερόμενα προκύπτουν από δημόσια έγγραφα χωρίς κρίσεις και χαρακτηρισμούς.
 Ενώ λοιπόν αναμένοντο η απάντηση του Β΄θμίου οργάνου δηλαδή του Διοικητή Φρεγατών, όπως ορίζεται στις οικείες Διατάξεις Πολεμικού Ναυτικού, ο Υπαξιωματικός έλαβε απάντηση (απορριπτική) από τον Αρχηγό Στόλου ο οποίος θα έπρεπε να είναι το Γ΄θμιο όργανο κρίσης της Προσφυγής. Δηλαδή: Άλλα λένε τα κείμενα του Δικαίου και άλλα κάνουμε…κατά τα άλλα αποδίδουμε δικαιοσύνη!! Ακούει το ΥΠΕΘΑ ;;;
 Και καλά όλα αυτά…θα πει κανείς ότι το ρόλο του Γ΄βαθμού θα τον «παίξει» το ΓΕΝ. Δεν θίγεται εδώ ποιον ρόλο θα πάίξει ποιος……Αυτό που θίγεται είναι ότι ορισμένοι «κυνηγάνε» το προσωπικό για υποτιθέμενα παραπτώματα, ενώ ΟΙ ΙΔΙΟΙ  ΑΓΝΟΟΥΝ τις νόμιμες διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου καθώς παρατηρείται ότι μπερδεύονται τα Όργανα μεταξύ τους!! Αυτή την δικαιοσύνη έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις;;
Εννοείται βέβαια ότι αφού μπερδεύονται μεταξύ τους, σιγά μην έμπαιναν στον κόπο να απαντήσουν σε κάθε ισχυρισμό του προσφέυγοντος όπως άλλωστε αξιώνει το Ελληνικό και το Διεθνές / Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Φαίνεται ότι ο κάθε Αρχηγός, Διοικητής κλπ, έχει άλλον Θεό δικαιοσύνης και ΟΧΙ αυτόν των Νόμων και του Συντάγματος!!
 Τώρα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ενέργειες του ΓΕΝ – ως Γ΄θμιο όργανο –  καθώς και του ΥΠΕΘΑ και ΓΕΝ τα οποία, όπως προκύπτει, γνώριζαν και συνεχίζουν να γνωρίζουν την δράση του αναφερόμενου Κυβερνήτη και την σχέση του με τα Συνταγματικά Δικαιώματα των διοικουμένων….όπως όμως προκύπτει από το 1ης Απριλίου 2016 [Φ.455.3/8/…] του Αρχηγείου Στόλου, το τελευταίο μάλλον φαντάζεται το Δικαιϊκό Σύστημα της Χώρας κάπως διαφορετικά από αυτό που ορίζει το Σύνταγμα και οι, υπό αυτού, Νόμοι.
To Militaire.gr  έχει στη διάθεσή του  έγγραφο υλικό από το Δικηγορικό Γραφείο της “Pomonis Law Office & Associates” που χειρίστηκε την υπόθεση . Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι εις γνώση της ηγεσίας του ΠΝ ,η οποία προφανώς και θα κινηθεί με βάση όσα ο νόμος και το δίκαιο προβλέπει.
Υπογραμμίζεται από το “Pomonis Law Office & Associates” ότι σύμφωνα με την επιστημονική μας θεωρία, (Συνταγματικά Δικαιώματα, Παραδόσεις Ειδικού Μέρους, Α. Δημητρόπουλος 2011) υπογραμμίζεται η   παράγραφος 5Α του Συντάγματος με την οποία κατοχυρώθηκε το Δικαίωμα της πληροφόρησης όπου καταχωρείται η εξής ανάλυση : «….τα ΜΜΕ είναι ο χώρος προσχηματισμού της κοινωνικής συνείδησης, της περί δικαίου ή αδίκου πεποιθήσεως συγκεκριμένης κοινωνίας. Ιδιαίτερη σημασία των ΜΜΕ έχει η ελεγκτική λειτουργία, η οποία αγκαλιάζει τους πάντες και τα πάντα, με έλεγχο νομιμότητας και ορθότητας προκειμένου να επέλθει η διαφάνεια, καθώς στο σκότος της αδιαφάνειας ευδοκιμεί η αδικία. Αντίθετα στο φως της δημοσιότητας η αδικία συρρικνώνεται. Ουδείς ορθά φερόμενος έχει να φοβηθεί από την δημοσιότητα, καθώς την φοβούνται μόνο όσοι αδικούν, ενώ ο δημοσιογραφικός προέλεγχος είναι αποτελεσματικότατος στα δημοκρατικά πολιτεύματα….». Περιττό να σας πούμε ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε κάποιον που θα είναι αντίθετος με το παραπάνω, καθώς όλοι θέλουμε να σταματήσει ο καθένας σε αυτόν τον τόπο ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου