Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ DAVID VINCENZETTI ΤΗΣ HACKING TEAM, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Σας υποσχεθήκαμε μία έρευνα για το σύστημα που διαρρέει αποδείξεις κλοπής των ζωών μας.
Στον αναίμακτο δυστυχώς, απόηχο των Panama Papers, του #TTIPLEAKS και ένα σωρό άλλων, επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα με την εταιρεία «Hacking Team», τα οποία ενοχοποιούν την ΕΛ.ΛΑΣ και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και όχι μόνο.

Επαναφέρουμε το θέμα, εμπλουτισμένο με νέα στοιχεία και με μια παράλληλη έρευνα.
Έχουμε περιέργεια, για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα καθεστωτικά μέσα το θέμα. Τι θα πουν, πώς και, βασικά, ΑΝ πουν...
Όπως φαίνεται, το θέμα ανακινήθηκε από τον χάκερ με το nick Phineas Fisher, μέσω ενός post (δημοσίευσής) του στο Twitter, που ο (Fisher) ανήρτησε λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15 Απριλίου (2016). Ο λόγος για τον χάκερ που τον περασμένο Ιούλιο (συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Ιουλίου του 2015) ανέλαβε την ευθύνη για την διαρροή στο διαδίκτυο 400GB δεδομένων της εταιρείας, Hacking Team.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Την θυμάστε την Hacking Team; Την Ιταλική εταιρεία που πουλάει λογισμικά παρακολούθησης και άρσης της ιδιωτικότητας των επικοινωνιών και του διαδικτύου;
Θέλετε συνοπτικά το... «βιογραφικό» της... χάρης της (της Hacking Team ντε, της εταιρείας που κατασκευάζει «ψηφιακά όπλα», λογισμικά παρακολούθησης σε απλά ελληνικά);
Ιδού:
Η εταιρεία είχε «φυτέψει» malware στο Flash, στο Android και στα Windows!
Εκμεταλλεύτηκε ευπάθειες τύπου «zero-day» που υπήρχαν στο Flash, καθώς και στα Windows XP, ενώ στην περίπτωση του Android, μόνο σε συσκευές που είχαν γίνει root.
Πελάτες της; Πρωτίστως, οι Μυστικές Υπηρεσίες Ασφαλείας και, εν γένει, οι Αστυνομίες των κρατών.
Αυτήν την Hacking Team, λοιπόν, χάκαρε πέρυσι ο χάκερ με το ψευδώνυμο PhineasFisher.
Ο PhineasFisher, όπως είπαμε και πιο πάνω, την Παρασκευή 15 Απριλίου (2016) δημοσίευσε στο Pastebin ένα... How To (έναν λεπτομερέστατο οδηγό DIY guide) για το πώς χάκαρε την εταιρεία. Στην αρχή στα Ισπανικά. Και το δημοσίευσε στον λογαριασμό του @GammaGroupPR στο Twitter με το νικ Hack Back,

Para aquell@s que esperan el próximo hackeo, háganlo uds. mism@s: Hack Back! Una Guía DIYhttp://pastebin.com/raw/GPSHF04A 
Λόγω της δημοφιλίας του Tweet του, κάθισε και μετέφρασε τον οδηγό του (DIY guide) και την μεθεπόμενη μέρα (την Κυριακή 17 Απριλίου) ανήρτησε στο Twitter την μετάφραση τουDIY guide στα Αγγλικά:
Due to popular demand I translated to English: Hack Back! A DIY Guide http://pastebin.com/raw/0SNSvyjJ 
Υπόθεση Hacking Team και ΕΛ.ΑΣ (άκα ΔΗΕ)
Στα έγγραφα που διέρρευσαν, πέρυσι, συμπεριλαμβάνονται πελατολόγια αλλά και μέιλ των πελατών της. Στα μέιλ αυτά λοιπόν υπάρχουν και οι συζητήσεις οι οποίες (υποτίθεται πως) έγιναν από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας που, από το 2013, ενδιαφερόταν να αποκτήσει λογισμικό παρακολούθησης της Hacking Team αλλά το όλο θέμα έμεινε στην συζήτηση καθώς το ελληνικό κράτος δεν μπορούσε να διαθέσει τα υψηλά ποσά που απαιτούνταν. Γιατί μιλάμε για ποσά της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ:
>>> Δείτε περισσότεραΥπόθεση Hacking Team και ΕΛ.ΑΣ.

DAVID VINCENZETTI, Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Να τον φοβάστε αυτόν τον άνθρωπο.
Για τους κατασκόπους και όσους μας παρακολουθούν, ο David Vincenzetti είναι ένας πωλητής.
Για τους τυράννους και τους δυνάστες, είναι ένας σωτήρας.
Ποιος είναι και πώς ο Ιταλός μεγιστάνας έχτισε μια ολοκληρη αυτοκρατορία hacking;

13 Ιουλίου 2012:
Καθώς ο ήλιος ανέτειλε πάνω από τις όχθες του Σηκουάνα και τα μεσαιωνικά, μισό-ξύλινα σπίτια της Ρουέν στην Γαλλία, ο Hisham Almiraat ανοίγοντας το μέιλ του, είδε πως του είχαν στείλει ένα καινούριο μήνυμα με τίτλο «Καταγγελία».
Παρακαλώ μην αναφέρετε το όνομά μου ή οτιδήποτε άλλο
έγραφε ο αποστολέας του μέιλ, Imane.
Δεν θέλω μπλεξίματα.
Ο εκδότης και συνιδρυτής της Mamfakinch, ο Almiraat, υπήρξε ένας από τους πιο σκληρούς αντιφρονούντες της χώρας του και ήταν συνηθισμένος να λαμβάνει αινιγματικά μηνύματα στο μέιλ του.
Info: Η λέξη Mamfakinch, σημαίνει «καμία παραχώρηση». Η Mamfakinch είναι μια μαροκινή ιστοσελίδα της οποίας συν-ιδρυτής είναι ο Hisham Almiraat. Δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης, του κινήματος στη Μέση Ανατολή Φεβρουάριο του 2011, λίγο μετά τις εξεγέρσεις της 25ης Ιανουαρίου που ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Η ιστοσελίδα ενημέρωσης ξεκίνησε, λίγο πριν τις διαδηλώσεις της 20ης Φεβρουαρίου που έλαβαν χώρα στο Μαρόκο, ως ένας τρόπος για την διάδοση των ειδήσεων και των πληροφοριών σχετικά με τις εξεγέρσεις. Έκτοτε, έγινε μία από τις σημαντικότερες πηγές για τους πολίτες που ήθελαν να έχουν επίγνωση των θεμάτων τα οποία δεν θίγονταν ποτέ στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Από την πρωτεύουσα της Νορμανδίας, όπου φοιτούσε στην ιατρική, ο 36χρονος Almiraat περνούσε τον χρόνο του - παρότι σπούδαζε ταυτόχρονα και έκανε βάρδιες στο νοσοκομείο - καθοδηγώντας και βοηθώντας πάνω από 40 δημοσιογράφους της ομάδας που πάλευαν για την δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών.
Ο Almiraat και οι συνεργάτες του, συν των άλλων, μάθαιναν στους συντάκτες της Mamfakinch να χρησιμοποιούν το λογισμικό κρυπτογράφησης, και κυρίως τον Tor Onion Router, έτσι ώστε οι online (οι διαδικτυακές) δραστηριότητές τους να παραμένουν ανώνυμες.
Οι άνθρωποι βασίζονται σε εμάς για να προστατεύσουμε την... φήμη τους, την καριέρα τους, και κατά πάσα πιθανότητα και τις ελευθερίες τους
λέει ο Almiraat.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να τίθεντο σε κίνδυνο αν δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
Ήταν ακριβώς αυτή η προνοητικότητα που έδωσε στην Mamfakinch το Βραβείο Breaking Borders, για τις προσπάθειές της «να υπερασπιστεί και να προωθήσει την ελευθερία και το δικαίωμα στον λόγο στο Διαδίκτυο».
Αλλά εκείνο το πρωινό του Ιουλίου, μόλις 11 ημέρες μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Almiraat διάβασε το μήνυμα από τον Ιμάνε (Imane) και ήξερε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» με το συγκεκριμένο μέιλ. Ένα λινκ ιστοσελίδας τον ανακατηύθυνε σε ένα έγγραφο με τίτλο «Σκάνδαλο», το οποίο, αφού το κατέβαζε (download), ήταν κενό. Το ίδιο ακριβώς μέιλ είχε σταλεί και στους συνεργάτες του.
Ο Almiraat την ψιλιάστηκε και αμέσως διαβίβασε το e-mail σε κάποιον ακτιβιστή που γνώριζε, ο οποίος με την σειρά του το προώθησε στον 32χρονο ψηφιακό ακτιβιστή, ερευνητή ασφαλείας στην Google και χάκερ, Morgan Marquis-Boire (γνωστό με το ψευδώνυμο «Mayhem»). Μετά από ανάλυση του αρχείου («Σκάνδαλο») για ένα μήνα, τα αποτελέσματα που είχε να πει ο Marquis-Boire στον Almiraat δεν ήταν καθόλου ευχάριστα:
Όποιος είχε ανοίξει το εν λόγω έγγραφο, είχε μολυνθεί με άκρως εξελιγμένα spyware, τα οποία είχε προμηθεύσει η Hacking Team στην ιταλική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση λοιπόν, τα έστελνε στους αντιφρονούντες.
Η περαιτέρω έρευνα επιβεβαίωσε ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας, το οποίο είχε υπό την εποπτεία του τις υπηρεσίες ασφαλείας του Μαρόκου, ήταν πίσω από την επίθεση.
Ο Almiraat και οι συνάδελφοί του είχαν πλέον γίνει έρμαια στην κυβερνητική κατασκοπεία, που πλέον γνώριζε τα κλειδιά για τις συσκευές τους, καθιστώντας τον Tor ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό κρυπτογράφησης, άχρηστο.
Και ενώ γινόταν χαμός για το θέμα από τα μέσα ενημέρωσης και τους ακτιβιστές που προσπαθούσαν να βρουν (στην πραγματικότητα, να εικάζουν μόνο μπορούσαν) για το ποιες άλλες χώρες... «εξυπηρετούσε» η εν λόγω ιταλική εταιρεία, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hacking Team, David Vincenzetti, από το καλογυαλισμένο γραφείο του αστειευόταν με τους συναδέλφους του ανταλλάσσοντας μέιλ για τον κακό χαμό που προκάλεσε στον Τύπο (στα ΜΜΕ) και καυχιόταν που ήταν ο υπεύθυνος για την «πιο διαβολική τεχνολογία» στον κόσμο.
Αυτός είναι ο 48χρονος Ιταλός Vincenzetti ο οποίος, κατά την τελευταία δεκαετία, από χάκερ που εργαζόταν στα υπόγεια, έγινε ο κουστουμαρισμένος μεγιστάνας αξίας εκατομμυρίων.
Και πάντως σίγουρα δεν κόπτεται για την δικαιοσύνη, όπως ισχυρίζεται.
Privacy is very important.
ελληνιστί:
Η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων είναι πολύ σημαντική
είπε ο Vincenzetti σε μια πρόσφατη συνέντευξή του τον Φεβρουάριο (2016) στο Μιλάνο, και έκανε μια μικρή παύση για πιει μια γουλιά από τον εσπρέσο του και να.... ολοκληρώσει την σκέψη του:
But national security is much more important.
δηλαδή:
Η εθνική ασφάλεια, όμως, είναι πολύ πιο σημαντική.
Ο Julian Assange, ο ιδρυτής του WikiLeaks λέει για αυτόν:
He is a criminal who by all means should be arrested, expatriated to the United States, and judged there.
που σημαίνει:
Είναι ένας εγκληματίας που εννοείται πως θα πρέπει να συλληφθεί και να εκπατριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και θα πρέπει να δικαστεί.
Ο πληροφοριοδότης Bradley Manning (Chelsea Manning) τον χαρακτήρισε ως
another lunatic.
ούτως ειπείν:
Ένας ακόμα ψυχασθενής.
Ο Edward Snowden είπε για αυτόν:
He should go to jail, absolutely.
δηλαδή:
Δεν τίθεται θέμα αμφιβολίας, αυτό που του αξίζει είναι η φυλακή.
Ένας πρώην υπάλληλος της Hacking Team, ο Guido Landi, λέει για τον David Vincenzetti:
If I had known how crazy and dangerous he is, I would never have joined the Hacking Team.
που σημαίνει:
Αν ήξερα πόσο τρελός και επικίνδυνος είναι, δεν θα είχα ενταχθεί ποτέ στην Hacking Team.

Αυτή η εταιρεία, αυτός ο άνθρωπος, έκλεινε συμβάσεις με κυβερνήσεις. Από οπουδήποτε, άλλωστε οι κυβερνήσεις ίδιες είναι όλες, απ' όπου κι αν προέρχονται...
Νομίζουμε, πως ακόμα και το πιο αγαθό μυαλό, μπορεί να αναλογιστεί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου