Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

42 ημέρες χωρίς έξοδο οι φαντάροι στη μονάδα Δ’ ΕΑΝ

Ήμαστε φαντάροι από την μονάδα Δ’ ΕΑΝ η οποία ανήκει στην 16η μεραρχία στον Λαγό Έβρου. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας γιατί είναι ασφυκτική η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ότι αφορά στον αριθμό των υπηρεσιών που καλούμαστε να εκτελέσουμε και τις εξόδους που δεν παίρνουμε .
Πιο συγκεκριμένα να αναφέρουμε ότι: 

υπάρχουν παραδείγματα φαντάρων που από την μέρα που τελείωσε η εβδομάδα προσαρμογής έχουν κάνει 42 υπηρεσίες και έχουν πάρει μόνο μία έξοδο .Ενώ άλλοι συνάδελφοι είναι και σε χειρότερη μοίρα . 

Εδώ να αναφερθεί ότι και κανένα υπηρεσιακό που μπορούμε να πάρουμε , αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε ταξί γιατί η μονάδα δεν βγάζει κίνηση.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αν αναλογιστεί κανείς ότι στον θάλαμο μας κοιμούνται φαντάροι της μονάδας ΛΗ.ΕΠ οι οποίοι μέχρι πριν δύο εβδομάδες δεν έκαναν καμία υπηρεσία ( κάθε μέρα εξοδούχοι ), ενώ το μοναδικό που ανέλαβαν τελικά ήταν μια υπηρεσία στις κάμερες . 

Το ίδιο ισχύει και για την άλλη μονάδα του τομέα μας την 212 η οποία έχει κάθε μέρα 15-18 εξοδούχους , σχεδόν οι μισοί δηλαδή .

Είναι μια κατάσταση την οποία γνωρίζει ο διοικητής μας και συνειδητά αγνοεί λέγοντας μας να κάνουμε υπομονή και ότι είμαστε κομάντα και μπορούμε να σφίξουμε τα δόντια γιατί έρχεται δύσκολο καλοκαίρι . 

Η ψυχολογική μας κατάσταση επιδεινώνεται , τόσο που ένας νέος συνάδελφος με μόλις λίγες μέρες στην μονάδα επειδή του αρνήθηκαν την φοιτητική άδεια , έκανε αίτημα για αναβολή και τελικά του έδωσαν την άδεια , ενώ γενικά πολλοί συνάδελφοι σκέφτονται να προβούν στην ίδια λύση . 
Τα βύσματα και οι μεταθέσεις τους έχουν αδειάσει τα στρατόπεδα στον Έβρο και καλούμαστε να καλύψουμε τόσα πολλά κενά που όλοι μας φλερτάρουμε με την υπερκόπωση και την ψυχολογική κατάρρευση .
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. Μετά από 42 μέρες στο στρατιωτικό περιβάλλον βγαίνεις έξω άνθρωπος ή ζόμπυ;
    Ολική άρνηση στράτευσης η μόνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή ίδια κατασταση επικρατει κ σε αλλες μονάδες του Λαγου, με τις υπηρεσίες και το χειροτερο είναι οτι παιζει και ή καθημερινή αγγαρεια και σε αντίξοες συνθήκες κιόλας, για παράδειγμα τις προαλλες που έβγαιναν απο το στρατόπεδο (πυλη λαγού) πετυζα στρατιώτες (μπορεί κ στελέχη) να κόβουν χόρτα, και να τσαπιζουν χόρτα στις 3 το μεσημερι.. με 30 και βαθμούς.. τους λυπήθηκε ή ψυχή μου.. και αυτά απ οτι έμαθα γίνονται σε όλο το στρατόπεδο.. αλλά και στη μεραρχία.. ή πληρότητα αυτή τη στιγμη του λαγού δεν ξεπερνάει το 20%.. και οι μεταθέσεις συνεχίζονται... τι περιμένουν στα επιτελεία και στα υπουργεία (τα αριστερά κιόλας) να έχουμε κάνα πιο σοβαρό πρόβλημα?? Με υγείας κλπ μα κλαψουνε μανουλες να τελειώσουν καριέρες?? Οι φαντάροι δεν πρόκειται να συνεχίσουν έτσι.. ξυπνάνε,μιλάνε αντιδρανε... και έτσι πρεπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ εγώ έχω πετύχει Κυριακή φαντάρους να κόβουν χόρτα.. και να κανουν αγγαρείες.. η Κυριακή που βαση προγράμματος έχει ανάπαυση, που έστω για αυτους είναι η μερα του θεου.. SOS ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ΜΆΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΜΆΘΕΤΕ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΆ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΑΙ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ.. Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.Η. ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ... ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΝΕ.. βέβαια ξέρω τι θα πειτε.. τι λέει ο τυπος? Φοβάστε οτι μετα θα σας πατανε στο πρόβλεπε και θα σας κυνηγάνε για το παραμικρό.. γνωρίζω εκανα και εγώ φαντάρος στο λαγό... αλλά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ.. όσο καθόμαστε θα μας πατανε..

      Διαγραφή
  3. κρατατε γερα μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σταθώ περισσότερο στο θέμα των μεταθέσεων. Μιας και έχω τελειώσει την στρατιωτική μου θητεία στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, έχω μια αντικειμενική γνώμη πανω στο θέμα.
    Θεωρώ οτι όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτό το στρατόπεδο ξεκινάνε απο εκεί. Δεν μπορεί μια μονάδα,να έχει 10 υπηρεσίες για 20 ατομα, και όταν φυγουν τα 15 απο αυτά οι υπηρεσίες να μένουν ίδιες. Είναι λογικό και επόμενο να υπαρξει εμπλοκή. Πέραν αυτου, ο κλασσικός έλληνας, είναι αυτος που θα παει στον στρατό για να κάνει διακοπές και να αραξει (στην κοινη ομιλουμένη στρατιωτική ορολογία -φυδιασει). Επομένως θα κανει τα αδύνατα-δυνατα να βολεψει την πάρτη του, χωρίς να σκέφτεται οτι πατάει πανω στον συν-στρατιωτη του.
    Εν τέλει, οι βυσματικες μεταθέσεις αποτελούν συχνο, αν όχι must φαινόμενο, για εναν οπλίτη προς την ομαλη ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, για να βρίσκεται κοντά στους δικούς του - κοπέλα του,στο σπίτι του κλπ.
    Επομένως, οι υπόλοιποι που δεν ειχαμε βύσμα και δεν μπορούσαμε να φυγουμε για να απολαυσουμε τα κομφορ που προαναφερθηκαν, ημασταν οι χαζοι της υπόθεσης, αφού κατσαμε και καναμε δουλειά που προορίζονταν για περισσότερα ατομα απ όσα ήμασταν. Αντί για να υπάρξει μια κοινη κατανόηση απ ολους τους στρατιώτες, μια υπομονή που ουσιαστικά είναι για εννεα μηνες (!!!!) πατούσε ο ένας πανω στον άλλον για μιαν καλύτερη θητεία. Αλλά δυστυχως, ενα πράγμα που έμαθα στον στρατό ηταν αυτό. Οτι όλα λειτουργουν σωστα μονο όταν υπάρχει ενα βύσμα απο πίσω, για να βολεψεις την πάρτη σου, χωρίς να σκέφτεσαι τον συνάνθρωπο σου.

    Και θέτω ενα τελευταιο ερώτημα. Όλοι αυτοι που έφυγαν με βυσματικη μετάθεση ενω γνωριζαν τι συνεβαινε στην μοναδα που αφησαν πισω, κοιμούνται με καθαρη την συνείδηση τους τα βραδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ονομα του Θεου ειχα κανει σε αλλη μοναδα 30μερες και 31 μερες σερι χωρις εξοδουχος.67 Ατομα δυναμη λοχου, παροντες 15 για 27 υπηρεσιες,καντε τους υπολογισμους.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΓΕΡΑ.Κοντευω χρονο που εχω απολυθει και παντα θα καταγγελω την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΕΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΑΡΓΗΣΕ Η ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ,ΜΑΖΙΚΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το υπαρκτό πρόβλημα με τις υπερβολικές υπηρεσίες υπεύθυνη είναι η έλλειψη ικανου αριθμού στρατιωτών που οφείλεται κατά βάσει η μειωμένη θητεία. Δεν γίνεται από την μία να ζητάμε μείωση τής θητείας και από την άλλη να διαμαρτυρόμαστε για τις υπηρεσίες. Αν η θητεία ήταν 24 μήνες όπως παλιά δεν θα υπήρχε προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή