Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Όλοι θυμόμαστε ότι πριν από 3 μήνες, το μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε με 2 χρόνια φυλάκιση γιατί καταγγείλαμε τα καψόνια που γινόντουσαν σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Το αιτιολογικό της προειλημμένης δικαστικής απόφασης ήταν ότι πλέον έχουμε ένα δημοκρατικό στρατό και τα καψόνια αποτελούν ανάμνηση ενός κακού παρελθόντος.
Πρόσφατα όμως και μέσα από ανακοίνωση του ΓΕΣ αποδείχτηκε ότι καψόνια γίνονται στον Ελληνικό Στρατό και μάλιστα είναι σύνηθες φαινόμενο στις Στρατιωτικές Σχολές. Το θέμα επομένως δεν είναι αν γίνονται καψόνια αλλά ποιος τα συγκαλύπτει και ποιες πολιτικές αποφάσεις τα διαιωνίζουν.
Σε μια ασυνήθιστη παρέμβαση του ο νυν ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα απόλυτης καταδίκης και βούλησης της ιεραρχίας να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα το φαινόμενο εγγράφως το ΓΕΣ τόνισε «ότι οι φερόμενοι ως θύτες του επεισοδίου παραπέμπονται στο συμβούλιου της ΣΣΕ με το ερώτημα της αποπομπής».
Εμείς εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας εκτιμώντας ότι και αυτή η πρωτοβουλία θα καταρρεύσει για τους γνωστούς λόγους. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Σύμφωνα με την  «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 23/2016: Μετά από διερεύνηση του περιστατικού με τους Ευέλπιδες στη ΣΣΕ, δεν προέκυψε τίποτε αξιόποινο».
Τι συνέβη λοιπόν; Υπήρξε άνωθεν παρέμβαση; Και όταν λέμε άνωθεν παρέμβαση εννοούμε την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Υπουργούς Άμυνας Πάνο Καμμένο και Δημήτρη Βίτσα.
Ναι απαντά το σαιτ Militaire.gr. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος παρενέβη και κάλυψε τους δύο βασανιστές Ευέλπιδες!
Οι συγκεκριμένοι είναι Κύπριοι, τριτοετείς Ευέλπιδες, πρωταγωνίστησαν στον επεισόδιο με τον πρωτοετή και θα τιμωρηθούν με πολυήμερη φυλάκιση, αλλά δεν υπάρχει θέμα αποπομπής τους από τη ΣΣΕ.  Τι μεσολάβησε και σε λιγότερο από 24 ώρες το ΓΕΣ με επίσημη ανακοίνωσή του έκλεισε την υπόθεση, χωρίς καν να ανακοινώσει αν οι δύο τριτοετείς τιμωρήθηκαν;
Η “ανεπίσημη πληροφόρηση” θέλει τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο να δείχνει ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης, όχι από προσωπικό κίνητρο, αλλά πιθανότατα κατόπιν παράκλησης από την Κύπρο να μην υπάρξει αποπομπή των τριτοετών. Ο Καμμένος έχει στενές σχέσεις με πολλούς πολιτικούς από την Κύπρο, μ΄ έναν απ΄ αυτούς υπήρξε και συμφοιτητής.
Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Αν το περιστατικό ήταν τόσο σοβαρό όσο παρουσιάστηκε προχθές από την ενημέρωση του ΓΕΣ, δικαιολογείται η οποιαδήποτε παρέμβαση, απ΄ όπου κι αν προέρχεται για να “κλείσει” το ζήτημα γρήγορα και χωρίς πολλούς “κραδασμούς”;
Ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει η ΣΣΕ, το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ;  Μήπως με τέτοιες πρακτικές προετοιμάζουμε απλά το επόμενο επεισόδιο και μετά το επόμενο διαιωνίζοντας μια κατάσταση που μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστες εξελίξεις;
Αν επομένως αναρωτιέστε ποιος καλύπτει τους βασανιστές, ποιος ευθύνεται για τη διαιώνιση αυτών των απάνθρωπων, χυδαίων και ολοκληρωτικών αντιλήψεων και πρακτικών δεν έχετε παρά να στραφείτε στο Πεντάγωνο και πιο συγκεκριμένα στο Υπουργικό Γραφείο. Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  
diktiospartakos.blogspot.com 

16 σχόλια:

  1. Δεν ήταν καψωνι..ήταν σωματική βελτίωση και εκγυμναση.. σιγά το πράγμα δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κατάντια να υποστηρίζεις τέτοια πράγματα. όσο υπάλληλος και να είσαι και υποτακτικός των ΑΝΕΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις πετάς ένα @υπαληλε@ και νομίζεις ότι σε πίστεψε κανείς. Συνέχισε έτσι, εμένα με συμφέρει να γίνεσαι αναξιόπιστος και αντιδημοκρατης με το σβήσιμο τω σχολίων που είναι αντίθετα με την δική σου γνώμη. Και αυτό το σχόλιο ξέρω ότι θα το φάει το μαύρο σκοτάδι της φασιστικής σου πρακτικής, αλλά όσοι προλάβουν να το διαβάσουν θα καταλάβουν ότι όσα λες περί δημοκρατίας είναι φερετζές για τα φασιστικά σου φρονήματα

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Κανονικά πρέπει να παίζουν το περνά περνά η μέλισσα

      Διαγραφή
  4. Όχι μόνο αυτό, αλλά και το τσινκολολέτα για ποικιλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί πάντα οι ακροδεξιοί υπάλληλοι των ΑΝΕΛ στο Υπουργείο Άμυνας απαντούν με σεξισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το @υπάλληλοι @ είναι τουλάχιστον γελοίο επιχείρημα. Βρες κάτι καλύτερο

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  6. Υπάλληλος που κάνει υπερωρίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην ΣΣΕ μπαίνουν Άντρες. Οι άλλοι είναι άχρηστοι εκεί. Ας κάνουν κάτι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή ο αρχηγός ΓΕΣ δεν είναι άνδρας που αρχικά διέταξε να πετάξουν έξω τους βασανιστές και είναι ο Καμμένος που έκανε θητεία λούφας στην Σκύρο στην Π.Α.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτον ο Ά ΓΕΣ διέταξε έρευνα και όχι να τους πετάξουν έξω, όπως λες. Δεύτερο χωρίς έρευνα πως τους αποκαλείς βασανιστές ; και τρίτον ο ΑΓΕΣ ενηργησε έτσι ακολουθοντας την@πολιτικη ορθοτητα@ και όχι κρίνοντας με στρατιωτικά κριτήρια, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή