Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

BREXIT: αυτή είναι η δημοκρατική Ε.Ε.-Απαιτούν να ακυρωθεί το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος γιατί δεν τους βολεύει!

"ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ" και Εργατικό Κόμμα σε αντιδημοκρατικό παροξυσμό...
Βουλευτής των Εργατικών ζητά η Βουλή να ακυρώσει το BREXIT
Ο βουλευτής του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος Ντέιβιντ Λάμι κάλεσε το κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας «να σταματήσει αυτή την τρέλα» και να απορρίψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με βάση το οποίο η χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Λάμι, βουλευτής του Τότεναμ και πρώην υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων, τονίζει:

«Ξυπνήστε. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι τέτοιο. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την τρέλα μέσω ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. Το κυρίαρχο κοινοβούλιό μας χρειάζεται τώρα να ψηφίσει για το κατά πόσο θα πρέπει να φύγουμε από την Ε.Ε..

»Το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό και μη δεσμευτικό. Η καμπάνια των δυνάμεων του Leave (σ.σ. υπέρ της αποχώρησης) έχει ήδη εκτεθεί και πολλοί άνθρωποι εύχονται να μην είχαν ψηφίσει Brexit.

»Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει ψήφος στο κοινοβούλιο. Ας μην καταστρέψουμε την οικονομία μας στη βάση ψεμάτων και της ύβρεως του Μπόρις Τζόνσον», καταλήγει ο κ. Λάμι.

Ο κεντροαριστερός Βρετανός βουλευτής καταλήγει επικαλούμενος ρήση του δεξιού αντιευρωπαϊστή ηγέτη του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος είχε δηλώσει πριν από έναν μήνα ότι ένα δημοψήφισμα που θα έδινε στο Bremain 52% θα άφηνε «ατέλειωτη τη δουλειά», δηλαδή δεν θα έλυνε το ζήτημα.
Οι Βρετανοί «Μένουμε Ευρώπη» περιφρονούν τη δημοκρατία – Θέλουν νέο δημοψήφισμα

Περισσότερες από δύο εκατομμύρια υπογραφές έχουν μαζέψει οι Βρετανοί «Μένουμε Ευρώπη» σε αίτηση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής Βουλής με την οποία ζητείται, έμμεσα, ένα δεύτερο δημοψήφισμα, σχετικά με την παραμονή ή όχι στην ΕΕ, μετά την απαίτηση από έναν βουλευτή των Εργτικών, να μη γίνει δεκτό το αποτέλεσμα για Brexit.

Οι υπογράφοντες ζητούν από τη βουλή να θεσπίσει ένα νέο νόμο που, σύμφωνα με τον οποίο, στις δημοσκοπήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η πλειοψηφία είναι κάτω από 60% και η συμμετοχή κάτω από το 75%, τότε θα πρέπει να διεξαχθεί ξανά.

Δηλαδή, δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα της κάλπης και θέλουν νέο δημοψήφισμα με νέο νόμο. Τόσο δημοκράτες οι «Μένουμε Ευρώπη» και στη Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής (και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο τις επόμενες ημέρες) είναι είκοσι φορές μεγαλύτερος από εκείνον που απαιτείται για να συζητηθεί το εν λόγω αίτημα στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ωστόσο, απέχει πολύ από τις 16.000.000 ψήφους περίπου που πήραν οι Μένουμε Ευρώπη στις κάλπες.

Πράγμα που σημαίνει ότι κατανοητή η πίκρα τους αλλά δεν πέτυχαν και τίποτα σπουδαίο.

Η αίτηση, η οποία υποβλήθηκε από τον Γουίλιαμ Όλιβερ Χίλεϊ (William Oliver Healey), δηλώνει τα εξής:

«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι καλούμε την κυβέρνηση να θεσπίσει και να εφαρμόσει έναν κανονισμό που θα ορίζει ότι, εάν το ποσοστό ψήφων υπέρ της παραμονής ή της εξόδου είναι λιγότερο από 60%, με προσέλευση μικρότερη από 75%, θα πρέπει να διεξάγεται επαναληπτικό δημοψήφισμα».

Ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα τέτοιος νόμος. Και δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, για να χαρούν οι «Μένουμε Ευρώπη».

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Ντέιβιντ Λάμι, έχουν παραθέσει δηλώσεις του Νάιτζελ Φάρατζ, στις οποίες είπε ότι ένα αποτέλεσμα με μικρή διαφορά θα ήταν λόγος για δεύτερο δημοψήφισμα.

Ο Φάρατζ είχε πει: «Ένα αποτέλεσμα 52-48 θα ήταν μακράν μισοτελειωμένη δουλειά. Εάν η καμπάνια για την παραμονή κερδίσει με 2/3 πρός 1/3 τότε εντάξει».

Ωστόσο, στο UKIP έχουν απορρίψει ότι το εν λόγω σχόλιο αποτελεί λόγο για δεύτερο δημοψήφισμα.
Το Λονδίνο «πρωταγωνιστής» στις αντιδράσεις

Την ίδια στιγμή, η online εκστρατεία που ξεκίνησε εχτές ο δημοσιογράφος Τζέιμς ο’Μάλι και η οποία διεκδικεί την ανακήρυξη της βρετανικής πρωτεύουσας σε «ανεξάρτητη πόλη-κράτος» που θα έχει δικαίωμα να παραμείνει στην ΕΕ, έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 100.000 υπογραφές, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα.

Σε αυτό φυσικά μεγάλη ανταπόκριση υπάρχει και από τους δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς που ζουν στο Λονδίνο αλλά και από τους μετανάστες που έχουν βρετανική υπηκοότητα. Διότι ποιος πραγματικός Άγγλος θα ήθελε να… αποσχιστεί η πρωτεύουσά του από την πατρίδα του;

Μόνο κάτι εντελώς ευρωλιγούρια νεοφιλελέδες και οι ξένοι φυσικά.

Συγκέντρωση του βρετανικού «Μένουμε Ευρώπη» στην πλατεία Τραφάλγκαρ

Οι αντιδράσεις του στρατοπέδου του Bremain δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, να περιοριστούν μόνο στο διαδίκτυο.

Στις 28 Ιουνίου, οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Στη σελίδα του σχετικού event που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, και στην οποία έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 35.000 άτομα (με άλλα 63.000 να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον) αναφέρεται ότι η εκδήλωση με τίτλο «London Stays», έχει ως σκοπό «να φέρει κοντά τους πολίτες, ώστε να συζητήσουν, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον και -το σημαντικότερο- να αποφασίσουν ποιο είναι το επόμενο βήμα τους, ώστε να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

«Το #LondonStays αφορά την ανάγκη να παραμείνει το Λονδίνο κοντά στους πολίτες της ΕΕ», αναφέρει η σελίδα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα «κάλεσμα στα όπλα» για να γίνει η βρετανική πρωτεύουσα «ανεξάρτητη πόλη-κράτος» και κρατώντας με αυτόν τον τρόπο αποστάσεις από το #Londependence.

Γελοιότητες ανθρώπων δίχως σεβασμό στη δημοκρατία και δίχως καμία εθνική ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου