Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ G4S Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ ΟΡΛΑΝΤΟ

ΟΡΛΑΝΤΟ: Ένοπλος υπάλληλος στη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλείας του κόσμου ο Ματίν!
Φωτογραφίες:twitter
Ο δράστης του μακελειού σε ένα νάιτκλαμπ στο Ορλάντο Όμαρ Ματίν ήταν ψυχολογικά διαταραγμένος και είχε βίαιη συμπεριφορά, αλλά μολαταύτα είχε επιδιώξει να γίνει αστυνομικός, δήλωσε η πρώην σύζυγός του.Παρόλα αυτά εργαζόταν για τη G4S, τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του κόσμου, και οπλοφορούσε στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, ανακοίνωσε η εταιρεία!
«Ήταν ένοπλος φρουρός», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της G4S, ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε πως ο Ματίν εργαζόταν στην G4S από την 10η Σεπτεμβρίου 2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, η πρώην σύζυγός του Όμαρ Ματίν, 29 ετών,Σιτόρα Γιουσούφι είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και μετέδωσε το CNN ότι την «έσωσαν» μέλη της οικογένειάς της από τον πρώην σύζυγό της έπειτα από τέσσερις μήνες ενός ταραχώδους γάμου που κατέληξε σε διαζύγιο.Όλα αυτά τα είχε αναφέρει στην αστυνομία.

Η πρώην σύζυγος του Ματίν είπε πως πιστεύει ότι ο Ματίν, που την κακοποιούσε κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, είχε διπολική διαταραχή.

Συνδέεται η επίθεση με το Ισλαμικό Κράτος;

Το FBI διεξάγει έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια». Οι αρχές υποψιάζονται έντονα ότι ο δράστης «ορκίστηκε πίστη» στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σε μια κλήση στην τηλεφωνική γραμμή της άμεσης δράσης 911, σύμφωνα με τον Ρόναλντ Χόπερ, επικεφαλής του γραφείου της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Ορλάντο. Το FBI μελετά κάθε πιθανή σύνδεσή του με τη τζιχαντιστική οργάνωση, στις ΗΠΑ ή στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, ήταν πράγματι ένας «μαχητής του ΙΚ» αυτός που διέπραξε την επίθεση στο Pulse, ένα εμβληματικό νυχτερινό κέντρο της κοινότητας των ομοφυλοφίλων της Φλόριντας.

Πριν διαπράξει την επίθεση της Κυριακής ο Ομάρ Σιντίκι Ματίν είχε ανακριθεί επανειλημμένα από το FBI, αλλά χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Είχε προσελκύσει την προσοχή των αστυνομικών αρχών για πρώτη φορά το 2013, όταν είχε κάνει σχόλια προς συναδέλφους του «που άφηναν να εννοηθεί ότι είχε κάποια σχέση με τρομοκράτες», σύμφωνα με τον Χόπερ. Αλλά η έρευνα έκλεισε έπειτα από δύο ανακρίσεις καθώς δεν κατέστη δυνατό να «επαληθευτεί το περιεχόμενο» όσων είχε πει.

Κατόπιν είχε ανακριθεί εκ νέου για τις σχέσεις του με έναν τζιχαντιστή αμερικανό βομβιστή καμικάζι, τον Μόνερ Μοχάμαντ Αμπουσάλχα, ο οποίος σκοτώθηκε στη Συρία. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν δόθηκε συνέχεια.

Το FBI έκανε λόγο για τη «συμπάθειά του προς αυτή τη συγκεκριμένη ιδεολογία» αναφερόμενο στο ισλαμιστικό κίνημα. Αλλά σύμφωνα με τον πατέρα του υπόπτου, τον Μιρ Σιντίκι, η πράξη του γιου του «δεν έχει καμιά σχέση με τη θρησκεία». Εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί διότι ορισμένες φορές είχε δει άνδρες να επιδίδονται σε περιπτύξεις μπροστά στο παιδί του.

Ο Τράμπ ζήτησε παραίτηση Ομπάμα

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να αναγνωρίσει ότι το μακελειό στο Ορλάντο ήταν μια ενέργεια που διέπραξε η ισλαμική τρομοκρατία ειδάλλως να παραιτηθεί.

«Άραγε ο πρόεδρος Ομπάμα θα αναφέρει τελικά τις λέξεις ακραία ισλαμική τρομοκρατία; Εάν δεν το κάνει, τότε πρέπει να παραιτηθεί αμέσως με ατιμωτικό τρόπο» έγραψε ο μεγιστάνας στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Στο διάγγελμά του προς το Έθνος σχετικά με το μακελειό ο Μπαράκ Ομπάμα το χαρακτήρισε μια «τρομοκρατική ενέργεια και μια ενέργεια μίσους», ωστόσο απέφυγε να το συνδέσει με το εξτρεμιστικό ισλάμ, κάτι που άλλωστε δεν έχει προς το παρόν αποδειχθεί κι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να στιγματίσει μια ολόκληρη κοινότητα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξάλλου δήλωσε σήμερα ότι «είχε δίκιο σχετικά με ισλαμικό εξτρεμισμό».

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα, το οποίο ενέκριναν πολλοί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε επίσης θύελλα επικρίσεων, με τους πολεμίους του να του καταλογίζουν ότι επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή πάνω του λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία.

Από την πλευρά της η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το μακελειό στην Φλόριντα «μια τρομοκρατική ενέργεια» η οποία επιτάσσει το έθνος να «διπλασιάσει» τις προσπάθειες να εμποδίσει παρόμοιες επιθέσεις.

«Προς την κοινότητα ΛΟΑΔ: σας παρακαλώ να ξέρετε ότι έχετε εκατομμύρια συμμάχους σε ολόκληρη την χώρα. Εγώ είμαι μία εξ αυτών» επισήμανε η Κλίντον σε μια ανακοίνωση.

Ο έτερος υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς δήλωσε ότι «όλοι οι Αμερικανοί είναι τρομοκρατημένοι, αποτροπιασμένοι και θλιμμένοι από το φρικιαστικό» μακελειό στο Ορλάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου