Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Επικίνδυνες ασκήσεις στον Έβρο με απαρχαιωμένα Μ113: Τρεις στρατιωτικοί κόντεψαν να πνιγούν μέσα σε ερπυστριοφόρο όχημα στον Έβρο!

Η πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Άμυνας των Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα το μόνο που ξέρει είναι να πανηγυρίζει και να φωτογραφίζεται με τους Στρατηγούς που θέλουν να αποδείξουν με κάθε τρόπο το έργο τους.
Έτσι λοιπόν όπως και πολλές φορές στο παρελθόν το Αξιόμαχο του Στρατού δεν υπολογίζει ζωές, αντίθετα τις απειλεί.
Χθες, η διεξαγωγή άσκησης μονάδων στα πλωτά, στην περιοχή των Φερών, Αλεξανδρούπολης, στο φυλάκιο Εγνατία κόντεψε να αποβεί μοιραία για 3 στελέχη.
Ο λόγος για το ερπυστριοφόρο όχημα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ113 που επιχείρησε να περάσει υδάτινο εμπόδιο, στο ποτάμι, στην περιοχή των Φερών της Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα στο χώρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων του νοτίου Έβρου. 
Η "πάπια" "κόλλησε" στο ποτάμι, πήρε νερά στο εσωτερικό της και βούλιαξε απότομα, μέσα σε 3”, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν τα 3 άτομα προσωπικού που βρίσκονταν στο εσωτερικό του, ανάμεσα τους και μία γυναίκα.
Χάρη στη γρήγορη επέμβαση των συναδέλφων τους ο κίνδυνος των τριών στρατιωτικών ξεπεράστηκε, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. 
Σε κατάσταση σοκ, απεγκλωβίστηκαν έχοντας πιει μόνο μικρή ποσότητα νερού.
Άμεσα όχημα τύπου χάμερ, νοσοκομειακό μετέφερε τα 3 στελέχη στο ΠΓΝΕ για να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.
Αργότερα μετέβησαν για νοσηλεία και παρακολούθηση στο 216 ΚΙΧΝΕ.
Πάντως, την τελευταία περίοδο μόνιμα στελέχη και οπλίτες φέρονται να είναι αγανακτισμένοι από τις ασκήσεις εν μέσω καύσωνα που διεξάγονται παρ΄ ότι οι εντολές από το κέντρο είναι διαφορετικές.
Αυτά αναφέρει το σαιτ e-evros.
Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε καμιά απώλεια ζωής και για κανένα λόγο.
Τα εθνικιστικά λογύδρια των ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ και οι μιλιταριστικές φανφάρες δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι πολιτικές αποφάσεις που οξύνουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και εμπλέκουν τις στρατιωτικές δυνάμεις στους πολέμους των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, απειλούν την ακεραιότητα και την ζωή του προσωπικού και θέτουν τον λαό μας στο στόχαστρο της εκδίκησης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Σωστά. Έχετε απόλυτο δίκιο. Θα απαγορευτεί στους Τούρκους να μας κάνουν πόλεμο σε θερμοκρασία 34 και πάνω. Θα μπορούν να το κάνουν από 20 έως 22 βαθμούς και μόνο υπό σκιά και εν ανάγκη κάτω από τέντες. Βέβαια αν βάλουν και κλιματιστικά και τα χρεωθούν, ακόμη καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συντήρηση των αρμάτων είναι καθήκον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Όποιος ευθύνεται για πλημελή συντήρηση πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, εκτός για τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι στρατιώτες αλλά και για την μείωση της μαχητικής ικανότητας του στρατού. Άρματα μη συντηρημένα είναι άχρηστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου θα σου πω τα εξης. Απο το 2006 και μετα αλλαξε η φορμα που υπογραφουν τεχνιτης και οδηγος για ολα τα οχηματα, και πλεον υπαρχει μια λιστα με λεπτομερεις ερωτησεις για να τσεκαριστει η κατασταση του οχηματος, ερωτισεις για σημεια του οχηματος τα οποια δε μπορεις να δεις και να προλαβεις αν γινει καποια ζημια σε ενα οχημα 40 ετων.αυτο εγινε για να πεφτει η ευθυνη στον οδηγο και το τεχνιτη στο θνητο φανταρο και στον εποπ ουτοσωστε αν γινει καποιο ατυχημα να βγαλει ο εκαστοτε δοιηκητης την ουρα του απ εξω που αν σεβοταν τη ζωη του προσωπικου του δε θα επρεπε να επιτρεπει να κινουνται τετοια οχηματα αντιθετος το μονο που κοιταζει ειναι να ειναι αυτος καλυμενος! Ωραιος στρατος να τον χαιρεστε και καλες προαγωγες

      Διαγραφή
  3. α) ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ: Κάθε χρόνο από Μάϊο ως Ιούλιο γίνονται αυτές οι "επικίνδυνες" εκπαιδευτικές ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΩΣ 39 βαθμούς Κελσίου (η μέτρηση της οποίας γίνεται) ΥΠΟ ΣΚΙΑ !!!
    β) ΝΑΙ, ΤΑ Μ113 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΚΙ, ΕΤΣΙ, "ΒΓΑΖΟΥΝ" ΖΗΜΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) "ΒΟΥΤΥΡΟ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΑΣ "ΤΣΕΠΩΣΑΝ" ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ "ΜΙΖΕΣ"!!! ΆΡΑ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΙΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ !!! ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ "ΜΙΖΕΣ", ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ "ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΕΤΕ" ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή