Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Φτου και από την αρχή το χώσιμο για τους φαντάρους της 80ης ΤΥΕΘ εξαιτίας της διοίκησης της 80 ΕΡΜΑΕΘ

Τελικά, τα καλά νέα για τους συναδέλφους της 80ης ΤΕΥΘ κράτησαν μόνο μια μέρα.
Λες και οι όποιες βελτιώσεις που ακολούθησαν με την παρέμβαση του ΓΕΣ και της Ταξιαρχίας μετά την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αφορούσαν μόνο την εκτόνωση των σοβαρών και εξίσου δικαιολογημένων παραπόνων.
Έτσι λοιπόν, επέστρεψαν τα ατελείωτα περίπολα, οι συνεχόμενες υπηρεσίες και εξαφανίστηκαν ξανά οι έξοδοι.
Τα όποια 2ωρα υπηρεσιακά δε μπορούν να απαντήσουν το δικαίωμα στην έξοδο, καθώς εξαιτίας των υπηρεσιών που ακολουθούν, οι συνάδελφοι προτιμούν να μείνουν μέσα στη μονάδα για ύπνο. Εξάλλου και ο ύπνος είναι προς εξαφάνιση…
Και όμως. Οι συνάδελφοι της 80ης ΤΕΥΘ εκτιμούν ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση. 
Υπάρχει τρόπος τα επικαλυπτόμενα μέσα και μέθοδοι φρούρησης της μονάδας να εξορθολογηθούν  -περιορίζοντας κάποια από αυτά, τουλάχιστον τη μέρα- προσφέροντας τη δυνατότητα να υπάρχουν κάποιοι εξοδούχοι καθημερινά.
Όσο και να οι ευθύνες για την λειψή επάνδρωση των μονάδων βαρύνουν τον Υπουργό Άμυνας, που και αυτός μεταχειρίζεται χιλιάδες  φαντάρους ως Υπηρέτες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-Λέσχες Αξιωματικών και μας έχει μετατρέψει σε απλήρωτους δούλους των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι. Η διοίκηση της 80ης ΕΡΜΑΕΘ και η Ταξιαρχία μπορούν να δώσουν λύση.
Θυμίζουμε τι έχει προηγηθεί:          
80 ΕΡΜΑΕΘ: ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΕΠΕΣΕ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΝΙΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ 80 ΤΥΕΘ
ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ, ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΟΔΟΥΧΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΕΓΛΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Άμεση υπήρξε η παρέμβαση τόσο του ΓΕΣ όσο και της Ταξιαρχίας στην Κω με τη δημοσίευση επιστολής καταγγελίας συναδέλφων από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Και η παρέμβαση αυτή ήταν καθοριστική για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η επίδειξη κυνισμού και αυταρχισμού της Διοίκησης της 80ης ΕΡΜΑΕΘ που αποφάσισε σήμερα σε μια πρωτόγνωρη κίνηση τρομοκρατίας να τιμωρήσει όλους τους φαντάρους που υπηρετούν στην 80 ΤΥΕΘ!
Ουσιαστικά, η διοίκηση της 80ης ΕΡΜΑΕΘ βρήκε την ευκαιρία που της έδωσε ένα στέλεχος εξαίρεση και γνωστό για την ακρότητα της συμπεριφοράς του, να τιμωρήσει παραδειγματικά με 2ημερη κράτηση όλους τους συναδέλφους που έχει οδηγήσει στην απόγνωση. Η λέξη απόγνωση δεν είναι υπερβολή αν αναλογιστεί κανείς ότι η έξοδος είναι άγνωστη λέξη, οι υπηρεσίες είναι ατελείωτες, η παραβίαση του προγράμματος υπηρεσιών – διαταγή του ΓΕΣ συστηματική.
Γιατί όμως τιμωρήθηκαν οι συνάδελφοι;
Ο ένας έκανε το έγκλημα να συνομιλήσει με τους γονείς του που τον κάλεσαν ανήσυχοι –αφού δεν απαντά σε καμιά κλήση τους λόγω φόρτου εργασιών- καθώς ήταν θαλαμοφύλακας!
Άλλος κατηγορήθηκε ότι αντιμίλησε στο Όργανο Υπηρεσίας, αφού βαριόταν να ανοίξει το Γυμναστήριο και ο στρατιώτης αντέκρουσε όλες τις δικαιολογίες του.
Επίσης, τιμωρήθηκαν φαντάροι γιατί τα όπλα τους ήταν βρώμικα. Βεβαίως, η διοίκηση της 80Ης ΕΡΜΑΕΘ πρέπει να μας πει πότε θα καθαριστούν τα όπλα, αφού οι συνάδελφοι τρέχουν από υπηρεσία ΑΜ-κάμερες-περίπολο-θαλαμοφυλίκι κλπ.
Αν να μην ξεχάσουμε ότι τιμωρήθηκε και στρατιώτης με ειδικότητα οδηγού! Περιμένουμε όμως τη διοίκηση της 80Ης ΕΡΜΑΕΘ να μας πει να προβλέπεται και από ποιον κανονισμό ο οδηγός να ξενυχτά δίνοντας υπηρεσίες και την άλλη μέρα να απαιτείται να μας μεταφέρει με ασφάλεια;
Φυσικά εμείς δεν καλύπτουμε τις όποιες παρατυπίες.
Όμως κρίνουμε την τυπικότητα ανθρώπων που αυθαιρετούν και μας εκθέτουν με τους εξοντωτικούς ρυθμούς υπηρεσιών. 
Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζει να αναδείξουμε τον ρόλο της διοίκησης της 80ης ΤΥΕΘ, του Ταξίαρχου στην Κω και του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη που πήραν άμεσα πρωτοβουλίες.
Οι παράλογες 2ημερες κρατήσεις έσβησαν.
Τα παιδιά για πρώτη φορά μετά από 20 μέρες θα απολαύσουν έξοδο.
Ήδη έγινα κάποια βήματα για την ελάφρυνση των υπηρεσιών.
Όμως οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους φαντάρους που πήγαν κόντρα, που αγωνίστηκαν και υπεράσπισαν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Αν δεν υπήρχε η δική τους αξιοπρεπή και μαχητική στάση, αν δεν υπήρχε η επιστολή καταγγελίας και η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τίποτε από τα παραπάνω δε θα είχε γίνει.
Αντίθετα, αν είχε επικρατήσει ο Φόβος, η Παραίτηση, το «δεν βαριέσαι» σίγουρα η κατάσταση θα εξελίσσονταν άμεσα πολύ χειρότερα.
Συνάδελφοι, Μην Ψαρώνεται. Μην σκύβετε το κεφάλι. Αντισταθείτε. Μόνο βγαίνοντας Παραπονούμενοι, δημοσιοποιώντας τις αυθαιρεσίες και την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, με ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου