Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Η Ιταλία ξεκίνησε αντι-προσφυγική εκστρατεία

Η Ιταλία έχει αρχίσει μια αντι-προσφυγική εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης, προειδοποιώντας τους αιτούντες άσυλο τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ταξιδεύοντας προς την Ευρώπη.
Η εκστρατεία για την ενημέρωση των μεταναστών, ξεκίνησε την Πέμπτη στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κοινού προγράμματος της ιταλικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Γραφείου Μετανάστευσης και απευθύνεται σε πληθυσμούς 15 χωρών της Δυτικής και Βόρειας Αφρικής, χώρες στις οποίες υπάρχουν συγκρούσεις.
Ο αυξανόμενος αριθμός των προσφύγων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο «αντί να καταλήξει σε ένα όνειρο, τελειώνει με έναν εφιάλτη», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ανγκελίνο Αλφάνο.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι γυναίκες βιάζονται μπροστά από τους συζύγους τους στη Λιβύη, ή άτομα που γίνονται μάρτυρες των αγαπημένων τους προσώπων να πεθαίνουν από τη δίψα στην έρημο ή να πνίγονται στη θάλασσα.
«Τα γνωρίζουν όλα αυτά πριν αποφασίσουν να φύγουν;» ρωτάει ο υπουργός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών τον Ιούλιο, 270.930 άνθρωποι έφθασαν στις ακτές της Ιταλίας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με τους 153 χιλιάδες που έφθασαν πέρσι.
Από το 2014, περισσότεροι από 10 χιλιάδες πρόσφυγες πέθαναν ή πνίγηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

1 σχόλιο: