Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Ποιο είναι το συμπέρασμα του Φαντάρου στην Ελλάδα από το Πραξικόπημα των στρατηγών στην Τουρκία;

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Πολλά έχουν ειπωθεί και θα ειπωθούν τις επόμενες μέρες για το Πραξικόπημα στην Τουρκία. 
Μια τεράστια σύγκρουση εξουσίας μεταξύ μερίδων του αστικού κατεστημένου, με βέβαιη την σύνδεση με φράξιες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
 Το πραξικόπημα μπλοκαρίστηκε από την αποφασιστική στάση των λαϊκών μαζών, σε συνδυασμό με το διχασμό μέσα στους κόλπους του στρατιωτικού μηχανισμού, αλλά αιματοκύλησε την Τουρκία, αφήνοντας βαθιές πληγές που δεν είναι εύκολο να κλείσουν. 

Ο τουρκικός λαός κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα σε ένα ελεγχόμενο καθεστώς έκτακτης ανάγκης, την ισλαμική προοπτική της δημοκρατίας του AKP, και ένα στρατιωτικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, την στρατιωτική προοπτική μιας βίαιης κοινωνικής ειρήνης.
Το έπραξε, σε μια χώρα κυριευμένη ήδη από τα αγριότερα στοιχεία του αυταρχισμού του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, βουλιαγμένη στον εμφύλιο πόλεμο εναντίον της Τουρκικής Αριστεράς και των Κούρδων αγωνιστών, εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, εναντίον των αποκλεισμένων πληθυσμών στο εσωτερικό της και, ιδίως, του 20% των Κούρδων κατοίκων της. Η Τουρκία είναι ένας κράτος σε βίαιη μετάβαση, ένα κράτος όπου βρίσκονται σε αναντιστοιχία οι σαφείς μεγαλοϊδεατικοί στόχοι του, με τη γεωπολιτική δυναμική του και την εσωτερική συνοχή του. Παίζει καθοριστικό ρόλο στον πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών. Επιδιώκει και είναι σημαντική συνιστώσα στον επανασχεδιασμό του χάρτη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Εκεί, όμως, τα γεωστρατηγικά του συμφέροντα άλλοτε εφάπτονται κι άλλοτε έρχονται σε αντίθεση με τοπικούς ανταγωνιστές και παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Σε αυτό το πεδίο κινδυνεύει, ταυτόχρονα, να γίνει μέρος του επανασχεδιασμού που σχεδιάζει να επιβάλει.

Η διαπάλη και η ισορροπία ανάμεσα στις δύο προοπτικές είναι που συγκροτεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουρκικού κράτους και των μηχανισμών ασφαλείας του, αλλά και στις κοινωνικοπολιτικές του συμμαχίες, τις εκρηκτικές αντιφάσεις του και το χαρακτήρα κοινωνικού και φυλετικού εμφυλίου πολέμου που το διατρέχουν. Σε αυτό το τουρκικό κράτος, οι Τούρκοι στρατιώτες, είτε οι «προνομιούχοι» που υπηρετούν στις ειρηνικές δυτικές περιοχές είτε όσοι πολεμούν εναντίον του «εσωτερικού εχθρού»-κουρδικού λαού, βγήκαν στους δρόμους με τα τανκς για να λύσουν ένοπλα τους άλυτους λογαριασμούς ενός κράτους σε μεταιχμιακή κατάσταση (και, γι’ αυτό, ενός από τα κατεξοχήν παραδείγματα κράτους άμυνας-ασφάλειας)

Έχουν ευθύνη λοιπόν παιδιά 17 ως 21 ετών, ντυμένα στο χακί, για το Πραξικόπημα; 

Μια μέρα μετά την αποτυχία, το καθεστώς Ερντογάν, μέσω της βασανιστικής τους αιχμαλωσίας στέλνει μήνυμα κυριαρχίας, επιχειρώντας να ξεφτιλίσει τον τουρκικό στρατό ως αυτόνομο πολιτικό παίκτη (όπως υπήρχε για δεκαετίες) και ό,τι αυτό σημαίνει για την ιστορία του τουρκικού κράτους. Τι απαντούν, όμως, οι Τούρκοι Φαντάροι στους ανακριτές βασανιστές τους; 

«Κάποιοι συλληφθέντες κατάλαβαν την αλήθεια, μόνο όταν είδαν πολίτες να σκαρφαλώνουν στα τανκς - Η πλειοψηφία των 2.800 συλληφθέντων προέρχονται από κατώτερα κλιμάκια του στρατού. Ορισμένοι από τους στρατιώτες που συνελήφθησαν μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία φέρονται να δήλωσαν στους ανακριτές ότι δε γνώριζαν τον πραγματικό σκοπό των χθεσινοβραδινών τους πράξεων και ότι νόμιζαν ότι συμμετείχαν σε στρατιωτική άσκηση.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, αρκετά άτομα ισχυρίζονται ότι οι διοικητές τους δεν τους είχαν αποκαλύψει ότι θα λάμβαναν μέρος σε πραξικόπημα, όταν τους έδωσαν εντολή να καταλάβουν καίρια κυβερνητικά κτίρια και κρατικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σε μεγάλες τουρκικές πόλεις. Τους είπαν απλώς ότι θα διεξαγόταν μία άσκηση και τους έδωσαν οδηγίες για τι έπρεπε να κάνουν».

Είναι τόσο απλό το ερώτημα, και άρα τόσο απλή η απάντηση, είτε από τη μία είτε από την άλλη μεριά; Η σκληρή και βάρβαρη πειθαρχία, η απαίτηση τυφλής υπακοής στις εντολές κάθε εθνικού στρατού, πολλώ δε μάλλον ενός όπως του τουρκικού (ή του ελληνικού), αρκεί να απαλλάξει από τις ευθύνες του τον άνθρωπο που καλείται να γίνει πραιτοριανός; Ή μήπως, έτσι απλά, είναι υπεύθυνος ατομικά ο φαντάρος, ο κληρωτός ή μισθοφόρος, αποσπασμένος από το γενικό πλαίσιο της δομής στην οποία λειτουργεί ως ένοπλος δράστης, ως απολογητής ή δρώντας της παρούσας ή επερχόμενης κυριαρχίας;

Σε αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντήσει η δικαιοσύνη, είτε αυτή ελέγχεται από τον (κάθε) Ερντογάν είτε από το (κάθε) στρατιωτικό κατεστημένο. Δεν μπορεί γιατί μέτρο της, κάθε φορά νοηματοδοτημένο από τον κυρίαρχο, είναι η διευθέτηση και η ταξινόμηση αυτών που θα εξασφαλίσουν νομικοπολιτική ειρήνη της, την απρόσκοπτη λειτουργία των δοσμένων συνθηκών εκμετάλλευσης και εξουσίας. Σε αυτό το ερώτημα δεν μπορούν να απαντήσουν ούτε οι μηχανισμοί εξομάλυνσης που υπάρχουν ή θα βρεθούν για την εγγύηση της συνέχειας του στρατού και της επαναφοράς του στην έννομη κρατική τάξη, όσες εκκαθαρίσεις κι αν γίνουν. Τόσο γιατί αυτή επαναφορά θα καθυστερήσει όσο και γιατί, κυρίως, οι φαντάροι είναι οι αναλώσιμοι των στρατιωτικών επιχειρήσεων, είτε αυτές αφορούν

Όποια κι αν είναι η αλήθεια για τα κίνητρα του κάθε ένα από τους κληρωτούς που δέχτηκαν και εκτέλεσαν τις εντολές διεξαγωγής του πραξικοπήματος, η συμμετοχή τους σε αυτό θα τους καταδικάσει αδιακρίτως, αναδρομικά, ως πραξικοπηματίες. Με ακριβώς ανάλογο τρόπο και αντιστοίχως αυθαίρετα μέσα, βαφτίζεται ήδη, αδιαφοροποίητα, ο λαός που κατέβηκε στο δρόμο υποστηρικτής του καθεστώτος. Ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά είναι άμοιρες ευθυνών. Άλλος ένας εμφύλιος διεξάγεται για τη νομή της εξουσίας μεταξύ μερίδων των κυριάρχων, σαν εσωτερικός εμφύλιος των προλεταρίων με βαρύ τίμημα. Η μεγαλειώδης λαϊκή κινητοποίηση, που έδειξε ότι η κίνηση των μαζών μπορεί να παραλύσει ακόμα και κομμάτια των πιο θωρακισμένων κρατικών μηχανισμών, δεν αρκεί αν δεν ξεφύγει από το όριο της παλλαϊκής άμυνας, της υπεράσπισης ενός λειψού κοινωνικού συμβολαίου και της σύγχρονης ολοκληρωτικής αστικής δημοκρατίας, του ενός δόγματος ομαλότητας, άμυνας και ασφάλειας έναντι του άλλου. Φυσικά, δεν γίνεται χωρίς το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής από το εργατικό κίνημα με αιχμή το πιο εκμεταλλευόμενο κομμάτι, που καλείται να σηκώσει τα όπλα ενάντια στην τάξη του: τους φαντάρους

Το Πραξικόπημα, λοιπόν, και οι συγκεκριμένες μαρτυρίες των Τούρκων φαντάρων ουσιαστικά επικαιροποιούν την αναγκαιότητα της αντίστασης και της αμφισβήτησης μέσα σε κάθε εθνικό στρατό-όργανο ταξικής κυριαρχίας με συνέχεια και αλληλεπίδραση με το εργατικό κίνημα. Το πραξικόπημα και η εξέλιξή του, συνέχεια του πολέμου που διεξάγει ο τουρκικός στρατός στη ΝΑ Τουρκία εναντίων των Κούρδων, των βαρβαροτήτων ενάντια στο κίνημα και την αριστερά, του πολέμου -σε συνεργασία με τον ελληνικό στρατό- εναντίον των προσφύγων, της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς ασφάλειας και άμυνας, δείχνουν ότι δεν είναι απλά δικαίωμα του πολίτη με στολή, αλλά καθήκον του αγωνιστή εργάτη, η αμφισβήτηση διαταγών και εντολών. Ουσιαστικά αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη συγκρότησης κινήματος Μέσα κι Έξω από τον Στρατό, της πλήρους ανάπτυξης ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και δράσης μέσα στο στρατιωτικό μηχανισμό.


Χρειάζεται να βγάλει συμπεράσματα κανείς, να σκεφτεί ποια θα ήταν η επόμενη μέρα για τους λαούς της Τουρκίας αν οι Φαντάροι έλεγαν ΟΧΙ στο Πραξικόπημα

Για να το κάνουν όμως αυτό, χρειάζεται συγκροτημένη δράση μέσα στον Στρατό, απαιτείται το εργατικό κίνημα να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, πρώτα και κύρια ενάντια στις τάσεις στρατιωτικοποίησης στην κοινωνία, μετατροπής του σε εργάτη-στρατιώτη-με-πολιτικά, και φορέας της πάλης του στρατιώτη-πολίτη-με-στολή. Απαιτείται κίνημα ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Δεν κάνουμε κάποια μεγάλη διαπίστωση, δε λέμε κάποια μεγάλη κουβέντα. Πάντα η εξέλιξη της χειραφετητικής πορείας του κόσμου της εργασίας ήταν συνδεδεμένη με την πάλη μέσα κι έξω από τον Στρατό, με τη στάση των κοινωνικών κινημάτων στις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης, των ένοπλων αναμετρήσεων και των πολεμικών αντιπαραθέσεων! Αυτή είναι η εμπειρία του λαού στην Ελλάδα, από την πάλη των φαντάρων κατά τη διάρκεια των κατακτητικών πολέμων που κατέληξαν στην τραγωδία των λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1922, από την πάλη των φαντάρων και τις εξεγέρσεις στη Μ. Ανατολή κατά τη διάρκεια του β’ Παγκόσμιου Πολέμου, από την πάλη των φαντάρων ενάντια στην Χούντα και τη βίαιη επιστράτευση των αγωνιστών φοιτητών της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, των Επιτροπών Φαντάρων-Σμηνιτών-Ναυτών και της 25χρονης πορείας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Φυσικά αυτά τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο το χθες, δεν απασχολούν μόνο τον Τούρκο φαντάρο. Είναι ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τον Έλληνα φαντάρο

Δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποσχέθηκε προεκλογικά την αναγνώριση του Συνδικαλισμού στο στρατό και αφενός τον αρνήθηκε στους στρατιώτες, αφετέρου τον παραχώρησε στους στρατιωτικούς με όρους ενσωμάτωσης και ελέγχου. Δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε γιατί ΟΛΕΣ οι ως τώρα κυβερνήσεις, μηδέ της σημερινής εξαιρουμένης, επιχείρησαν (και επιχειρούν) να επιβάλουν τη στράτευση στα 18 και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Το όνειρο μιας πειθαρχημένης και υπάκουης κοινωνικής πλειοψηφίας πάει χέρι-χέρι με τη μετατροπή της σε ένα απέραντο στρατόπεδο, συγκέντρωσης ή τεθωρακισμένων. Πάει μαζί με την μετατροπή της νεολαίας σε υπάκουο όργανο των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους, του κοινωνικού-υβριδικού πολέμου που επιχειρούν να διεξάγουν, των κατασταλτικών τους σχεδιασμών, σε ανέξοδο σκλάβο-εργάτη με στολή για τις ανάγκες της όποιας παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε,  γιατί, πολύ απλά, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο Έλληνας Φαντάρος υφίσταται πρωτόγνωρη εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση και εκπαιδεύεται να αναλάβει ρόλο Πραιτοριανού και Αναλώσιμου στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της άρχουσας τάξης, άρα για αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με τη λογική «άστο να περάσει» ούτε με το βύσμα...

Το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ» απαντά στην πρόσφατη εμπειρία των κατασταλτικών σχεδιασμών του κράτους και των κυβερνήσεών του εναντίον του εσωτερικού εχθρού-λαού. Το 2008, στην εξέγερση του Δεκέμβρη, το ΑΡΝΟΥΜΑΙ των φαντάρων μπλόκαρε τους  σχεδιασμούς τους να κατεβάσουν τον Στρατό στο δρόμο. Από το 2010 έως σήμερα, σε κάθε μεγάλη εργατική κινητοποίηση, βάζουν το Στρατό σε επιφυλακή και σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις τον παρέταξαν απέναντι σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Σε δεκάδες περιπτώσεις, κατά τα 25 χρόνια λειτουργίας του Σπάρτακου, αγωνιστές φαντάροι μπλόκαραν τη χρήση του στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού,  στις ταξικές μάχες των εργαζομένουν στους ΟΤΑ ή στις μεταφορές.

Αυτά είναι εξάλλου τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, δηλαδή Πολέμου-Καταστολής του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, του ΝΑΤΟ και του ελληνικού Στρατού, που σύμφωνα με το νέο του δόγμα αντιμετωπίζει ως εσωτερικό εχθρό όποιον αμφισβητεί τους μεγάλους αστικούς στόχους, τους Νόμους της Αγοράς και τα Μνημόνια. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας στρέφεται εναντίον των προσφύγων και των κοινωνικών κινημάτων που αμφισβητούν τις ιδιωτικοποιήσεις, το άγριο ξεπούλημα και τη συντριβή του κόσμου της εργασίας. Σε αυτές τις επιλογές τους βρίσκουν ισχυρή αντίσταση από τους ίδιους τους στρατευμένους.

Για αυτό ο Στρατός στοχεύει πρώτιστα στην συντριβή της προσωπικότητας, στην υποταγή και πειθάρχηση των Στρατευμένων-Πραιτοριανών και Αναλώσιμων των άδικων πολέμων του. Για αυτό ο Στρατός απαιτεί από μας: «Πρώτα Εκτελούμε-Μετά βγαίνουμε Παραπονούμενοι»!

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική» αντίληψη των δικών μας μιλιταριστών, οι Τούρκοι φαντάροι πρώτα έπρεπε να υπακούσουν στις διαταγές, να πάνε με τα τανκς σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, βομβαρδίζοντας το Κοινοβούλιο και πυροβολώντας πολίτες, και μετά να βγουν παραπονούμενοι. Να θυμηθούμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη έστρεψε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Τότε τι έπρεπε να πράξουν οι φαντάροι;


Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να σταθεί ο Έλληνας φαντάρος

Να πει ΟΧΙ στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και τα πραξικοπήματα της αστικής τάξης. «νόμιμα» ή «παράνομα»…

ΝΑ πει ΑΡΝΟΥΜΑΙ να στρέψω τα όπλα μου εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να γίνω Ανθρωποφύλακας των προσφύγων-μεταναστών, ταξικών μου αδελφών.

Για αυτό χρειάζεται ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Για αυτό χρειάζεται ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 


16 σχόλια:

 1. Προδοτική και ανεθλληνική στάση οι αριστεροί και οι αναρχικοί; Μάιστα!

  ΠΟΙΟΣ επί δεκαετίες είναι το σκυλάκι των Γερμανών εθνικιστών, των Αγγλων, των Αμερικάνων; Οι αριστεροί ή οι δεξιοί/εθνικιστές; (βλ. Τσολάκογλου, Μεταξάς, Παπαδόπουλος, Καραμανλής, Ράλλης, Μποραντάς, Εβερτ, Σούρλας, Μιχαλολιάκοι κλπ); Ποιοί ήταν στηνκατοχή οι μαυραγορίτες, οι λαδέμποροι, οι ρουφιάνοι κουκουλαοφόροι; Οι αριστεροί ή οι δεξιοί εθνικιστές; ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ φυσικά!

  Ποιοί πούλησαν την Κύπρο το '74; Οι αριστεροί, αναρχικοί, κομμουνιστές, δημοκράτες, ή οι δεξιοί, εθνικιστές, φασίστες (Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης κλπ); Οι δεξιοί εθνικιστές φασίστες φυσικά!

  Η ιστορία και η αλήθεια αυτό λένε.

  Οπότε, μην πουλάτε πατριωτιλίκι εθνικιστές! Και σήμερα και πάντα είσαστε οπι υπηρέτες των πλουσίων εναντίον των φτωχών όπου γής! Οι γνήσιοι πατριώτες είναι οι επαναστάτες που θέλουν μια καλύτερη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πλουσιους και φτωχούς, χωρίς καπιταλισμό και κράτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχουν πάντα διεστραμένα μυαλά. Απολογητές των ναζί, των φασιστών, των κουκουλοφόρων προδοτών της κατοχής, των πραξικοπηματιών του ιωανίδη - συνεργατών του ετσεβίτ, που έφεραν τον τουρκικό στρατό κατοχής στην κύπρο. Υπάρχουν γιατί πάντα ήταν κάτω από την προστασία των ξένων κατακτητών - γερμανών, ιταλών, εγγλέζων, αμερικάνων.

  Δεν έχουν θέση στα δημοκρατικά μέσα.
  Αρκετά στηρίζονται από αυτό το κράτος των εκμεταλλευτών και καταπιεστών του λαού και από τους θεσμούς του. Από τον στρατό του ΝΑΤΟ, από την αστυνομία των γενι...., από τους σκοταδιστές παπάδες .
  Οι λεγόμενοι εθνικιστές είναι οι ISIS της χώρας μας. Δεν θα δίσταζαν να μπουν μισθοφόροι οποιουδήποτε και να ματοκυλήσουν τη χωρα μας, όπως κάναν πάντα οι "εθνικιστές". Το εθνικισμός είναι κατ ευφημισμό. όπως λέμε εύξεινος πόντος αντί μαύρη θάλασσα. Είναι τα κατακάθια της κοινωνίας και υπάρχουν σε κάθε χώρα και σ αυτούς βασίζονταν και ο μεγάλος αρχηγός τους, ο χίτλερ.
  Οχι τέτοια ξεράσματα εδώ μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  2. Για ένα φιλελεύθερο κουμουνιστή σαν εσένα, μήπως παραέχεις πολύ μίσος μέσα σου; Μήπως ο τρόπος που ωρύεσαι είναι σήμα κατατεθέν αυτών που κράζεις; Λέτε κάτω οι φασίστες και τα "ξεράσματα" και τα λοιπά , μια ζωή... Μια ζωή κρίνετε , σε όλη την ιστορία τη νεώτερη μας, τους δεξιούς και ότι αυτοί σας βγάλαν τα μάτια, ενώ χάρις τον Καραμανή που ο άλλος τον βρίζει, καταφέρατε να νομημοποιηθείτε... μέχρι κ ο Τσίπρας του απονέμει τιμές και η Αλέκα εδώ που τα λέμε... Αλλιώς θα ήσασταν ακόμη στα βουνά κλέφτες και αρματολοί... Πέραν τουοτου όμως, είναι τραγικά αστείο το γεγονός ότι τύποι σαν εσένα που ζουν και αναπνεουν με το ΚΚ, που ισχυρίζονται ότι αν μπορούσαν να αφανίζονταν οι "αντίπαλοι" τους, θα τους κρέμαγαν, και μπλα μπλα μπλα, αυτά τα ανρικά κουβεντολόγια πάνω στο γάρο, ξέρεις... Μήπως, όμως σου πέρασε ποτέ απο το μυαλό , ότι αυτο ακριβώς που μισείς (σύμφωνα με το μένος που έχεις για κάποιους ανθρώπους με διαφορετικά πιστεύω απο εσένα), είναι αυτό ακριβώς που προσπαθείς να μας πείσεις, ή μαλλον τον εαυτό σου - μέσω τη δημοσιεύση αυτων των απόψεων σου, εδώ, αλλά και στον περίγυρω σου - ότι δεν έχεις γίνει? Δε σε αδικώ. Αμφιβάλλω ότι είσαι μεγάλης ηλικίας και έχεις ζήσει μεσοπολέμους, εμφύλιους και τέτοια. Τα πάντα δυστυχώς είναι θέμα παιδείας. Και κει είναι που υστερούμε πάντα, πάνω απ'όλα σαν χώρα. Και πάντα νομίζαμε ότι επειδή ρίχνουμε το περισσότερο αεπ από πολλές άλλες χώρες, ότι θα είχε αποτέλεσμα.... Θα είχε αποτέλεσμα, αν ήμασταν μία από όλες τις άλλες χώρες....

   Διαγραφή
 3. Για τις προδοσίες της αριστεράς να σου γράψω ολόκληρο βιβλίο. Θα αντέξεις να το διαβάσεις; Αν το αφήσεις και δεν το σβησεις, να το γράψω. Δεν έχω καμία αντίρρηση. Αν είσαι διατεθειμένος να κάνουμε σοβαρή συζήτηση, απάντησε και θα την έχεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. για πες μερικά! Για την μικρασιατική εκστρατεία απάντησα: Οπως πολεμούμε τους εθνικιστές ιμπεριαλιστές που θέλουν να ματοκυλήσουν τον ελληνικό λαό, έτσι πολεμούμε και τους έλληνες εθνικιστές ιμπεριαλιστές που θέλουν να ματοκυλήσουν άλλους λαούς!

   β. Για την Κύπρο απάντησα: Την πούλησαν στο ΝΑΤΟ στος Αμερικάνους/Αγγλους και στους Τούρκους εθνικιστές, οι έλληνες εθνικιστές (παπαδόπουλος, ιωαννίδης κλπ).

   γ. Για την Γερμανική κατοχή απάντησα: ΠΟΙΟΙ ήταν στο πλευρό των Ιταλών, Γερμανών και Βούλγαρων φασιστών/εθνικιστών οι οποίοι ματοκύλησαν τον ελληνικό λαό; Οι έλληνες εθνικιστές/φασίστες (τάγματα ασφαλείας, δοσιλογικές κυβερνήσεις, μαυραγορίτες, κουκουλοφόροι ρουφιάνοι κλπ)!

   ΑΥΤΑ λέει η αλήθεια και η ιστορία!

   ΠΟΙΟΙ πολέμησαν τους Γερμανούς, Ιταλούς, Βουλγαρους εθνικστές/φασίστες; το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ με 1.600.000 μέλη! Λέει κάτι αυτό; Λέει πάρα πολλά!

   Διαγραφή
  2. Ας πάμε λοιπόν από την αρχή. Ευτυχώς δεν αμφισβήτησες το ότι το ΚΚΕ χάρηκε για την ήτα του Ελληνικού στρατού και μάλιστα ότι την επεδιωξε. Οι χιλιάδες των παιδιών που σκοτώθηκαν προδομένοι από το ΚΚΕ ήταν Έλληνες στρατιώτες, αν αυτό σου λέει κάτι, και τοι συνέπειες αυτής της ήττας ήταν τραγικές για τον λαό και το έθνος μας και τις υφιστάμεθα μέχρι σήμερα. @Καταστροφή της Σμύρνης, σφαγές, γενοκτονία των μικρασιατικων πληθυσμών, προσφυγιά @ αλλά και γιγάντωση του τουρκικού μεγαλοΐδεατισμού, που δημιουργεί προβλήματα μέχρι σήμερα. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της ανοησίας του Βενιζέλου που σημειωτέο απέρριψε την εισήγηση Μεταξά περί καταλήψεως μόνο της Αν. Θράκης. Βλέπε απομνημονεύματα Μεταξά, και έγγραφα του ΥΠ. ΣΤΡΆΤ.. 2ον Την Κύπρο δεν την πούλησαν οι εθνικιστές. Ο Παπαδόπουλος ήταν υπό κράτηση. Όταν το καθεστώς Ιωαννιδη παρέδωσε κακήν κακώς την εξουσία οι Τούρκοι ειχαν ένα μικρό προγρφύρωμα στην Κύπρο και επέκριναν την κατάληψη επί Καραμανλή όταν ο αρχιπροδότης διαπίστωσε ότι η Κύπρος είναι μακριά. Εν πασει περιπτώσει γιατί ούτε δεξιοί ούτε αριστεροί ανοίγουν τον περιβόητο φάκελο να δούμε ποιος προδωσε και να καταλογισθούν οι ευθύνες, Για την Ιταλοβουλγαρογερμανική επίθεση, η προδοτική ηγεσία του ΚΚΕ με ανακοίνωση στον ριζοσπάστη @θα βρω την ημερομηνία και θα σου την δοσω να την ελέγξεις@ καλούσε τον στρατό να καθερέσει τους αξιωματικούς και να μην πολεμήσει τους εισβολείς. Για τον ΕΛΑΣ το σύμφωνο μη επιθέσεων μεταξύ του καπετάνιου Κίτσου ως αντιπροσώπου του ΕΛΑΣ και του ταγματάρχης της Βέρμαχτ Έριχνε Δέντρα στο Λιβάδι Βοιωτίας .τα λέει όλα.
   Διαγραφή
  3. Ο ταγματάρχης της Βέρμαχτ λεγόταν Έριχνε Φέντκε. @ο δαίμων του πληκτρολογίου βλέπεις

   Διαγραφή
  4. Τους αγνους αγωνιστές του ΕΑΜ τους σέβομαι

   Διαγραφή
  5. Το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ αποτέλεσε την κυρια δύναμη που αντιμετώπισε τους Ιταλογερμανοβούλγραους εθνικιστές κατακτητές. Για τον Εριχ Φένσκε (το όνομα του γερμανού αξιωματικου που αναφέρεις, και το σύμφωνο στο Λειβάδι), υπάρχει ένα ντοκουμέντο που απορρίπτει ως πλαστό το κείμενο της υποτιθέμενης συμφωνίας ΕΛΑΣ/ΒΕΡΜΑΧΤ (που αφορούσε την αποχώρηση των γερμανών το '44)

   https://greekcivilwar.wordpress.com/2016/06/17/gcw-245/

   αντιγράφω μόνο ένα μιρκό απόσπαμα: "...Το «σύμφωνο στο Λιβάδι» υποτίθεται ότι υπογράφηκε στις 1 Σεπτέμβρη 1944. Για το αν χτύπησε ο ΕΛΑΣ τους Γερμανούς μετά το «σύμφωνο στο Λιβάδι» αποδεικνύεται από τα γεγονότα του Χορτιάτη, ακριβώς την επόμενη ημέρα του «συμφώνου» (2 Σεπτέμβρη 1944) και από την επίθεση του ΕΛΑΣ στο γερμανικό στρατόπεδο με αποθήκες πυρομαχικών στο χωριό Κρήνη (κοντά στα Πετράλωνα) στις 12 Σεπτέμβρη 1944, με νεκρούς και τραυματίες από την πλευρά των Γερμανών (αναφέρονται 21 νεκροί και τραυματίες προφορικά, αλλά ο αριθμός δεν είναι εξακριβωμένος) και δύο τραυματίες από την πλευρά των ανταρτών. Απ’ αυτούς τους δύο τραυματίες, ο ένας τυχαίνει να είναι ζωντανός μέχρι σήμερα και έχει έγγραφα νοσηλείας στο νοσοκομείο των ανταρτών της Μεγάλης Παναγίας που αποδεικνύουν τα γεγονότα. Επίσης έγινε εκαθαριστική επιχείρηση των Γερμανών προς το Λιβάδι Θεσ/νίκης, που απέτυχε μετά από σύγκρουση. Αυτά σε τοπικό επίπεδο.
   Τώρα, όσο αφορά το εθνικό επίπεδο, τα ίδια τα γερμανικά αρχεία αναφέρουν απώλειες των στρατευμάτων τους από επιθέσεις των ανταρτών κατά το μήνα Οκτώβριο, που ανέρχονται σε 5.900 και κάτι γερμανούς στρατιώτες. Αν αυτά δεν πείθουν, τι άλλο μπορεί να πει κανείς;".

   Αυτό που γράφεις για τον ριζοσπάστη δεν ισχύει. Ίσα-ίσα, το ΚΚΕ τότε, κάλεσε τον λαό να "μετατυρέψει κάθε πεζούλα, κάθε σπίτι σε μετερίζι αγώνα εναντια στην τριπλή κατοχή της ελλάδας"

   Διαγραφή
  6. 1.600.000 μέλη λέει ο άλλος, χαχαχα, ακόμα γελάω!! Θέε μου, ό,τι θες ακούς εδώ μέσα! Και λέει συν τοις άλλοις ότι αυτό λέει και πάρα πολλά από μόνο του! χαχαχα! Το πιο γαμάτο απ'όλα είναι το "ΑΥΤΑ λέει η αλήθεια και η ιστορία!"... Ούτε σε αντιπαράθεση δεν μπορείς να μπεις με τέτοια μαργαριτάρια! :D

   Διαγραφή
  7. αν έχεις τεκμηριωμένα στοιχεία γράψτα! Το 1.600.000 μέλη που είχε το ΕΑΜ είναι τεκμηριωμένο! Ο ΕΛΑΣ είχε 70.000 στρατό και άλλα 30-40.000 εφέδρους. Και αυτά είναι ιστορικά στοιχεία.

   Αντιθέτως, τα τάγματα ασφαλείας που έφτιαξαν οι Γερμανοί μαζί με τους Ελληνες εθνικιστές/φασίστες, και ματοκύλησαν τον ελληνικό λαό, είχαν περίπου 45.000 προδότες/δοσίλογους/ρουφιάνους μέλη.

   Διαγραφή
 4. Ο Μεταξάς διεστραμένε νεοναζιστή, διαφωνούσε με την μικρασιατική εκστρατεία γιατί ήταν γερμανοφιλος από την εποχή του διχασμού. Για τον ίδιο λόγο τον καθάρισαν οι άγγλοι πριν ακόμα τελειώσει ο πόλεμος στην Αλβανία.

  Η μικρασιατική εκστρατεία έγινε στα πλαίσια της αγγλικής πολιτικής που βρήκε ευκαιρία στο τέλος του α΄ π.πολέμου, όταν η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν με τους ηττημένους και η ρωσία- ο παλιός ανταγωνιστής της αγγλίας στο μοίρασμα της οθ. αυτοκρατορίας, ήταν σε επανάσταση, να πάρει τα εδάφη της τουρκίας.
  Χρησιμοποίησε τον ελληνικό στρατό όπως συνήθιζε να χρησιμοποιεί τα αποικιακά της στρατεύματα. Τον χρησιμοποίησε όσο τον χρειάζονταν και μετά τον παράτησε. Ο βενιζέλος , ο βασιλιάς και όλα τα αστικά κόμματα ήταν τσιράκια των ξένων ιμπεριαλιστών, όπως πάντα όπως και τώρα. Το επαναστατικό τότε κκε έλεγε αυτή την αλήθεια στο λαό και ότι έπρεπε να αγωνιστεί και να κλειστεί γρήγορα ειρήνη. Δεν τα κατάφερε.

  Ο μεταξάς ήταν ομοϊδεάτης του μουσολίνι - χίτλερ αλλά στην ελλάδα αφεντικά ήταν οι άγγλοι και την πραγματική εξουσία την είχε ο βασιλιάς γεώργιος. Ο μεταξάς ήταν το εκτελεστικό όργανο του πραγματικού κατόχου της εξουσίας. Εξ άλλου πολλοί άγγλοι αμερικάνοι κ.α. κορυφαίοι πολιτικοί ήταν φασίστες ιδεολογικά.
  Τον φασισμό και τον ναζισμό σ όλο τον κόσμο τον πολέμησαν και τον νίκησαν οι κουμουνιστές. Από την γαλλία μέχρι την κίνα.
  Οι καπιταλιστές νόμιζαν ότι ο χίτλερ θα πολεμούσε τους κουμουνιστές και όταν στο τέλος θα είχε εξαντληθεί θα επέμβεναν και θα μοιράζονταν μαζίτου τα κέρδη. Οι σοβιετικοί καλιεργώντας έντεχνα τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις , με το σύμφωνο ρίμπεντροφ - μολότωφ έδωσαν χρόνο στον χίτλερ για να καθαρίσει πρώτα τα νώτα του και έμπλεξαν έτσι και τους αγγλογάλους στον πόλεμο. Διαφορετικά θα πολεμούσαν μόνοι τους εναντίον όλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Τον φασισμό και τον ναζισμό σ όλο τον κόσμο τον πολέμησαν και τον νίκησαν οι κουμουνιστές. Από την γαλλία μέχρι την κίνα. " Τι να πρωτοδιορθώσω, μόνο σ'αυτην την πρόταση.... Φαντάσου σε όλα τα άλλα που είπες. Και με όλη αυτή τη λογοκρισία εδώ, δυστυχώς μόνο αν μιλάς κατά των "δεξιών" και στην ουσία τους κράζεις ή και βρίζεις, σου επιτρέπουν να μιλάς. Μην κάνεις το αντίθετο (π.χ. μη σε πω "διεστραμένο κουμούνι" ή "κονσερβοκούτι που θες"), γιατί δεν περνάει το μήνυμα... Αμφιβάλλω αν περάσει κ αυτό εδώ που τα λέμε... Σαν το σπορτ-φμ ένα πράμα. Μη κατηγορίσεις καμία άλλη ομάδα ή πρόεδρο, σε κόβουν πριν πεις κίμινο, ενώ για τον ολυμπιακό μπορείς να κατεβάζεις μέχρι να τελειώσει η εκπομπή.... Αυτή η επιλεκτικότητα ως προς τα κάλπικα ιδανικά, πότε θα τελειώσει σ'αυτή τη χώρα θέε μου.... Τράβα ρε αγόρι μου διάβασε λίγο ιστορία, διεθνή κατα προτίμηση, άνοιξε κανένα google, και μην αναμασάς ότι σου περάσαν τυχών κουμουνισταί γονείς/παπούδες ή εκεί που πινετε κανά γαράκι σε καμιά σχολή ή κρασοπωλειο, να μην έχετε να συζητήσετε για τίποτα άλλο και να το παίζεται όλοι ειρηνιστές και Pokemon Go , πιο εποικοδομητιμό θα είναι, θα κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο έτσι. Με ΚΚ δε γ!#@ε κανείς. Δείξε μου ποια χώρα πήγε με κουμουνισμό ποτέ μπροστά. Καμιά. Με δεξιό φασισμό? Πάρα πολλές. Άσχετα αν οι περισσότερες δεν είχαν αίσιο τέλος. Κ αυτό έχει να κάνει καθαρά με την απλιστία του εκάστοτε φασίστα ανθρώπου. Κ όχι γιατί όλα τα καλά πράγματα έχουν ένα τέλος σ'αυτή τη ζωή.

   Διαγραφή
  2. και να το παίζεται όλοι ειρηνιστές και παιδία των λουλοδιών. Καλύτερα πάτε παίξτε κανά Pokemon Go, ....

   Διαγραφή
 5. Διεστραμένε νεοναζιστή, το μυαλουδάκι σου έχει πάθει μαλάκυνση από τις πολλές χαζοαμερικάνικες ταινίες που βλέπεις.
  Απο εκεί έμαθες και ιστορία!
  Τι μπορεί να καταλαβει ένα προβατάκι που χάφτει ότι τον ταίζει το σύστημα;
  Ετσι λοιπόν σήμερα που ο κουμουνισμός νικήθηκε και οι λαοί σ όλο τον κόσμο έχουν παραδοθεί στον καπιταλισμο , σήμερα πάνε μπροστά!
  Οι κουμουνιστές ανόητε νεοναζιστή, κάναν το στάλιγκραντ,χωρίς το οποίο ο παππούς σου και η γιαγιά σου, σαν μή άρειοι , σαν κατώτερη σλαυϊκή φυλή, θάχαν γίνει σαπούνι. Αυτά τα κτήνη που θαυμάζεις, ανόητε νεοναζιστή μας θεωρούσαν κατώτερη φυλή και θα μας είχαν εξαφανίσει, όπως οι ισπανοί εξαφάνισαν τους ινδιάνους. Αυτό ήταν το διακυρηγμένο πρότυπό τους.
  Παπαγαλίζεις ότι σου λένε τα ΜΜΕ προβατάκι. Μάθε ότι τα δικαιώματα που τώρα χάνονται, τα είχαν κερδίσει οι κουμουνιστές με αίμα και εξορίες. Οταν θα ξανάρθουν οι κουμουνιστές τότε πάλι θάχουμε και δουλειά και συντάξεις και δωρεάν ασφάλιση και δωρεάν παιδεία και τζάμπα σπίτι και δική μας πατρίδα, για το λαό, ελεύθερη και πλούσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή