Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Νεκρός Βρετανός Μισθοφόρος στρατιώτης από θερμοπληξία κατά την διάρκεια άσκησης

Ένας στρατιώτης πεζικού πέθανε την Τρίτη κατά τη διάρκεια άσκησης στην περιοχή Brecon της Ουαλίας σύμφωνα με δήλωση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλον. 
Η ημέρα που πέθανε θεωρήθηκε η πιο ζεστή μέρα του 2016 για τη Βρετανία. Τρία χρόνια πριν το θάνατο του σύμφωνα με τη dailyrecord, τρεις νέοι στρατιωτικοί πέθαναν στην ίδια περιοχή, την περίοδο του Μαρτίου κατά τη διάρκεια παρόμοιας στρατιωτικής άσκησης. 
Οι στρατιώτες Edward Maher και Craig Roberts κατέληξαν από θερμοπληξία. Η άσκηση περιελάμβανε 16 μιλία τρέξιμο ( 26 χιλιομέτρα ). Αντίστοιχα, ο δεκανέας James Dunsby πέθανε από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων στο Queen Elizabeth Hospital του Μπέρμιγχαμ δύο εβδομάδες αργότερα .
Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι η παραμέληση έπαιξε ρόλο στο θάνατό τους, ενω η θερμοκρασία την Τρίτη κορυφώθηκε λίγο πάνω από 30 βαθμούς στην περιοχή του Brecon στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία. 
Τελος τον Μαρτίο, η Διεύθυνση Υγείας και Ασφαλείας ανακοίνωσε θα προβεί σε πρόταση μομφής προς το Υπουργείο Άμυνας σχετικά με το θάνατο των στρατιωτικών του 2013. 
Πηγή: dailyrecord

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου