Slider

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ: ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Παρά τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην υιοθέτηση τροπολογίας των 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη νομοθετική πρόβλεψη λειτουργίας συνδικαλιστικών δομών μέσα στο στράτευμα, μόνο για τους Στρατιωτικούς!
Η ηγεσία του υπουργείου Πολέμου, τόσο ο υπουργός Π. Καμμένος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Βίτσας, σε μια κίνηση αποπροσανατολισμού από τα βασικά επίδικα του νομοσχεδίου -που δεν είναι άλλα από το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αξίας 34 δις ευρώ, από τα οποία το Υπουργείο Άμυνας προσδοκά να προχωρήσει στις νέες αγορές όπλων,
τη λειτουργία της ΜΟΜΑ (ΜΟΜΚΑ) και τη χρήση του Στρατού ως μηχανισμού αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων αφού θα έρχεται με τη δωρεάν εργασία των φαντάρων και της νέας γενιάς μισθοφόρων στρατιωτών (ΟΒΑ) να καλύψει τα κενά του κρατικού μηχανισμού- προχωρά σε μια προπαγανδιστικά προβαλλόμενη απόφαση «εκδημοκρατισμού» των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και ως εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό «κεκτημένο», ενώ στην πραγματικότητα στοχεύει στον έλεγχο, στην ενσωμάτωση και στη ποδηγέτηση του μόνιμου προσωπικού.
Καταρχήν πρέπει να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλισμός των Μονίμων προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του Στρατού του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού που συμμετέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και στην ανάληψη κατασταλτικών καθηκόντων απέναντι στον εχθρό λαό, που πλέον στα δόγματα Πολέμου-Καταστολής περιγράφεται ως ασύμμετρη απειλή. Σε αυτή την πραγματικότητα, με έντονο το στοιχείο της στρατικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, με τον στρατό συστατικό στοιχείο του νέου αστικού μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης και πολιορκητικό κριό των εργατικών δικαιωμάτων, εντάσσεται και ο Συνδικαλισμός των Στρατιωτικών Πραιτοριανών. Ενισχύοντας μάλιστα την Ομοσπονδία τους και δίνοντας της όλα εκείνα τα στοιχεία του κρατικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού!
Αυτά σημειώνονται την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ εντείνει στο έπακρο την οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων, φτιάχνει μηχανισμό άθλιου πελατειακού κράτους για την εξυπηρέτηση των κομματικών βυσμάτων, αλλάζει το Στρατιωτικό Δόγμα προβλέποντας την χρήση του Στρατού στο εσωτερικό της χώρας για λόγους «ασφάλειας» και ξεχνά τις δεσμεύσεις του στους φαντάρους.
Θυμίζουμε τι έγραφε κείμενο που η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε στα Στρατόπεδα (2009): Δημοκρατικά δικαιώματα και ελεύθερο συνδικαλισμό – Διανομή του στρατιωτικού κανονισμού στους νεοσύλλεκτους. Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή – Ούτε σκέψη για συμμετοχή φαντάρων στην καταστολή διαδηλώσεων. Και τέλος, καταδικάζει σε 2χρονη φυλάκιση μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων επιδιώκοντας να καταστείλει το κίνημα των στρατιωτών, να εξαφανίσει την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή!   
Τι προβλέπει όμως η τροπολογία των 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη νομοθετική πρόβλεψη λειτουργίας συνδικαλιστικών δομών στις Ένοπλες Δυνάμεις που τελικά ψηφίστηκε;
Ø  Θα υπάρχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (η οποία έχει ήδη συσταθεί με επικεφαλής έναν αξιωματικό του Δικαστικού) και σε πρωτοβάθμιο επίπεδο θα λειτουργούν κατά τόπους στρατιωτικά σωματεία σε επίπεδο περιφέρειας ή και περιφερειακής ενότητας (δηλαδή, νομού ή νησιού).
Ø  Δεν θα υπάρχει διάκριση ανάμεσα στα Όπλα και τα διάφορα σώματα, αλλά στα σωματεία θα συμμετάσχουν αξιωματικοί από τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.
Ø  Στις εκλογές για ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων θα συμμετάσχουν όσοι αξιωματικοί επιθυμούν, ενώ με απόφαση του ανώτερου στρατιωτικού διοικητή μιας περιφέρειας θα παραχωρούνται και γραφεία για τη στέγαση των σωματείων. Σχετικός χώρος θα παραχωρηθεί και στο Πεντάγωνο.
Ø  Η τροπολογία περιέχει συγκεκριμένες απαγορεύσεις που αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της συγκυβέρνησης σε μια εποχή που αλλάζει ο ρόλος του Στρατού, τα Μνημόνια εξαφανίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και το όποιο κράτος πρόνοιας, μειώνονται ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των στρατιωτικών και αποφασίζεται η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, με την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία να καθορίζει ότι το 40% των εθνικών στρατιωτικών δυνάμεων θα εντάσσονται στις Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης της δολοφονικής συμμαχίας. Διαβάζουμε λοιπόν:
Ø  Οι εκπρόσωποι και τα μέλη των σωματείων δεν θα επιτρέπεται να κάνουν δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Ø  Απαγορεύεται η απεργία ή οι στάσεις εργασίας.
Ø  Η ανάμειξη των συνδικαλιστών «με οποιονδήποτε τρόπο» σε θέματα διοίκησης, οργάνωσης ή δομής των Ε.Δ.
Ø  Απαγορεύονται, τέλος, η άσκηση κριτικής και οι χαρακτηρισμοί για τη στρατιωτική ιεραρχία.
Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο ενσωματώνει τις απαιτήσεις πειθάρχησης της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του Στρατιωτικού κατεστημένου –θυμίζουμε την ποινικοποίηση της δράσης των συνδικαλιστών του ΣΥΣΜΕΔ, την απαγόρευση συμμετοχής ένστολων σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες, η συμμετοχή τους στα ΜΜΕ, όταν ο τότε ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος έλεγχε πειθαρχικά τους στρατιωτικούς και τους τιμωρούσε με ποινές-, αλλά θα επιχειρήσει τώρα να ελέγξει και ποδηγετήσει τους μόνιμους μέσω της ΠΟΕΣ!   
Και μάλιστα, αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια πειθάρχησης και ταύτισης του στρατιωτικού προσωπικού στα πιο πολεμικά και κατασταλτικά σχέδια του το Υπουργείο Πολέμου θα βρει στο πρόσωπο των ανθρώπων που «έστησαν» τον Συνδικαλισμό στους Ένστολους και που σήμερα κυριαρχούν στην Ομοσπονδία (ΠΟΕΣ).
Ο νόμος για τον Συνδικαλισμό των στρατιωτικών προβλέπει πλήθος προνομίων, που σε προηγούμενες φάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, όντας στην αντιπολίτευση καταδίκαζε, καθώς σε ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ καθόριζαν τους όρους μετατροπής των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλισμών σε υπεύθυνους κοινωνικούς εταίρους, σε φορείς συνδιαμόρφωσης-συνδιαχείρισης-επιβολής  της αστικής πολιτικής, δηλαδή των βίαιων αντεργατικών μέτρων.
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να πράξουν τα ίδια, εγκολπώνοντας τους στρατιωτικούς στους μεγάλους «εθνικούς στόχους» του ελληνικού κεφαλαίου, αναθέτοντας τους τον ρόλο του αναλώσιμου Πραιτοριανού. Εξαγορασμένοι όμως με κάποιες αισθητές πριμοδοτήσεις που τους διαφοροποιούν από την αγρίως πληττόμενη εργαζόμενη πλειοψηφία, επιχειρείται να προσδεθούν στο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και να αναλάβουν όταν διαταχθούν ρόλο καταστολής των κοινωνικών αντιδράσεων στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΣ παίζουν και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο σε όλα αυτά. Βέβαια το δέλεαρ είναι σημαντικό και εκτιμάται ιδιαίτερα από ανθρώπους, εν ενεργεία ή αποστρατεία, που έχουν ήδη διαπραγματευτεί, στο κεντρικό αστικό πολιτικό σκηνικό, την εκπροσώπηση των στρατιωτικών!  
Ας δούμε λοιπόν τι προβλέπει για αυτούς ο Νόμος για τον Συνδικαλισμό, που ουσιαστικά οικονομικά και πολιτικά πριμοδοτεί την ΠΟΕΣ:
ü  Με τη θεσμοθέτηση των Ενώσεων, προβλέπεται τα μέλη των Δ.Σ. τους να είναι αμετάθετα (με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις).  Κανείς δεν διευκρινίζει για πόσο θα συμβαίνει αυτό; Πόσες θητείες μπορεί κάποιος να είναι μέλος Δ.Σ. Ενώσεων; Δηλαδή, η αλλεπάλληλη επιτυχής εκλογή ενός συνδικαλιστή θα εξασφαλίζει ότι θα παραμένει αμετάθετος; Καταλαβαίνουμε όλοι τι σχέσεις συνδιαλλαγής διαμορφώνει αυτό τόσο μεταξύ των μονίμων, όσο και με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία στο ΥΠΕΘΑ!
ü  Προβλέπεται χρήση επιπλέον αδειών για τους συνδικαλιστές ενώ όλες οι εργασίες των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ προβλέπεται να γίνονται σε ώρες εκτός ωραρίου.  
ü  Σύμφωνα με την τροπολογία, η συνδρομή των μελών θα ορίζεται από την Ομοσπονδία και θα παρακρατείται από την μισθοδοσία. Μάλιστα τα 2/3 αυτής θα πηγαίνουν στην ΠΟΕΣ (!) και το 1/3 θα πηγαίνει στην Περιφερειακή Ένωση που ανήκει το μέλος. Με ποια λογική τα 2/3 πηγαίνουν στην Ομοσπονδία; Ποια τα έξοδα της Ομοσπονδίας και ποια τα έξοδα μιας Περιφερειακής Ένωσης;
ü  Οι Ενώσεις δεν μπορούν να διαθέτουν επίσημη ιστοσελίδα (όλες αυτή τη στιγμή διαθέτουν), ούτε άλλη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά μόνο να προβάλλονται μέσω αυτής της Ομοσπονδίας. Γιατί άραγε; Εύκολη η απάντηση.
ü  Επίσης αναφέρεται πως οι Ενώσεις, δεν θα μπορούν να απευθύνονται στον ΥΕΘΑ, στον ΑΝΥΕΘΑ και στον Επιθεωρητή Στρατού αλλά αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η ΠΟΕΣ. 
Ουσιαστικά, με τα παραπάνω αναδεικνύεται ότι δεν μιλάμε για κανένα εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά για απόλυτο έλεγχο του μόνιμου προσωπικού διαμέσου της ΠΟΕΣ, ανάδειξη νέων όρων συνδιαλλαγής και Διαπλοκής, με την μετατροπή της Ομοσπονδίας σε ένα ακόμη οχυρό του κρατικού συνδικαλισμού. Ο στρατός που καλείται να εφαρμόσει τα Δόγματα Πολέμου-Καταστολής και έχει ήδη στραφεί εναντίον του λαού μας, έχει ως κύριο  μέλημα του τη Πειθάρχηση-Υποταγή του προσωπικού του, έφεδρου και μόνιμου!
Εμείς θεωρούμε ότι μόνο με ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι όπως στον Νόμο του Υπουργείου Πολέμου έτσι και στις προτάσεις  Συνταγματικής Αναθεώρησης, που διαφημίζεται από την κυβέρνηση με τα ίδια κλισέ περί εκδημοκρατισμού και λαϊκής συμμετοχής, ουσιαστικά Απαγορεύεται στον εργαζόμενο λαό μας να συζητήσει και αποφασίσει για την ασκούμενη αστική πολιτική και τα Μνημόνια, το σύγχρονο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και του Στρατού του. Ποιος δηλαδή είναι ο ρόλος και η αποστολή του.    
Να αναπτύξουμε λοιπόν Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό, ενάντια σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και την κυβερνητική πολιτική της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Στο κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και με τον αστικό κόσμο που επιβάλλει το καθεστώς κυριαρχίας του με τους πλέον αυταρχικούς και τρομοκρατικούς όρους, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτε να μοιραστούν.
Μονόδρομος η ανατροπή του αστικού καθεστώτος που μας επιφυλάσσει το ρόλο ένοπλου φρουρού των σχεδίων αστικής κερδοφορίας, Πραιτοριανού του καθεστώτος βάρβαρης εκμετάλλευσης και καταπίεσης, καθιστώντας μας συμμέτοχους-συνένοχους στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.    
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

 1. Πότε συνδικαλισμος στο στρατό. Πότε και πουθενά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Μαδούρο στέλνει τους πάντες στο… χωράφι για παραγωγή
  01/08/2016 00:44

  Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως από Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά θα πρέπει να σας ενημερώσω, σαν κάτοικος της Βενεζουέλας που έχουν δει τα μάτια του πολλά, ότι αυτοί που εξεπλάγησαν λιγότερο με αυτή την είδηση είναι οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι.

  Προεδρικά διατάγματα σαν το συγκεκριμένο που καταλύουν κάθε έννοια Συνταγματικότητας, Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινής λογικής και σοβαρότητας δεν είναι είδηση πια για τους κατοίκους της υπό κατάληψη χώρας αλλά ούτε και για μένα. Είναι η πραγματικότητα, η καθημερινότητα και η αιτία της καταστροφής αντί της προόδου μιας χώρας που θα μπορούσε να είναι Βασίλισσα, αλλά οι ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ την κατάντησαν ζητιάνα.
  Ο ΜΑΡΞ, Ο ΛΕΝΙΝ, Ο ΣΤΑΛΙΝ, Ο "ΑΡΗΣ" ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΑΙΝΑ, Ο ΜΑΟ, Ο ΠΟΛ ΠΟΤ, Ο ΚΙΜ ΙΛ ΣΟΥΝΓΚ, Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΙ Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ! ΣΚΑΤΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΘΩΟΥΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή