Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Τούρκοι αστυνομικοί πυροβόλησαν την ανταποκρίτρια του YURUYUS

Αστυνομικοί πυροβόλησαν την ανταποκρίτρια του περιοδικού YURUYUS (Πορεία) την EBRU YEŞİLIRMAK στην περιοχή Γκαζί στην Κωνσταντινούπολη. Το YURUYUS είναι πολιτικό εβδομαδιαίο περιοδικό που το εκδίδει το Λαϊκό Μέτωπο.

Το περιστατικό αναφέρει ο Gökhan Yıldırım (Γκιοκχάν Γιλδίριμ) που ήταν μαζί της.
“Μαζί με την ανταποκρίτρια του περιοδικού YURUYUS (Πορεία) την EBRU YEŞİLIRMAK την Δευτέρα στις 27 Ιουνίου στην περιοχή Γκαζί είχαμε κάνει την διανομή του περιοδικού.
Μόλις τελειώσαμε την διανομή πήραμε το αμάξι. Ακριβώς από το αντίθετο ρεύμα 2 αυτοκίνητα (μάρκας transporter) και ένα γκρι αμάξι (μάρκας doblo) προσπάθησαν να μας σταματήσουν. Εμείς μόλις είδαμε τα όπλα δεν σταματήσαμε αλλά συνεχίσαμε. Τότε αυτοί από την πίσω πλευρά του αυτοκινήτου μας πυροβολήσαν. Η ΕΜΠΡΟΥ ΓΕΣΙΛΙΡΜΑΚ, η οποία καθόταν διπλά μου τραυματίστηκε κάτω από αριστερό ώμο της. Στη συνέχεια την κατέβασα και την άφησα σε ένα σπίτι. Συνέχισαν να με πυροβολούν. Οι αστυνομικοί γνώριζαν βέβαια πολύ καλά, ότι η Εμπρου είναι ανταποκρίτρια του περιοδικού YURUYUS και ότι εγώ είμαι μέλος του ΄΄ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΚΑΖΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΄΄ (Gazi Özgürlükler Derneği). Εάν είχαμε σταματήσει θα μας δολοφονούσαν. Διότι τραβήξαν κατευθείαν τα όπλα εναντίον μας και άνοιξαν πυρ.

Εμείς κάθε εβδομάδα κάνουμε εκεί την διανομή του περιοδικού. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι αστυνομικοί. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί εμπόδιζαν το ασθενοφόρο . Ήταν τραυματισμένη παρ΄ όλα αυτά έκλεισαν το στόμα της και με τα χέρια δεμένα στην πλάτη με χειροπέδες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.”

Η Εμπρου εγχειρίσθηκε και αφαιρέθηκε ένα κομμάτι του πνεύμονα της και της σπλήνας της.

1 σχόλιο: