Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Πάλι καταγγελία από την 31η Μ/Κ Ταξιαρχία: στο 536 Μ/Κ ΤΠ κάνουν λούφα ΕΠ.ΟΠ. και στελέχη, χώνοντας ασύστολα τους φαντάρους!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Πήραμε την απόφαση να σας γράψουμε για να σας εκθειάσουμε κάποια πράγματα για την μονάδα που έτυχε να μετατεθούμε από τον Ελληνικό Στρατό για να υπηρετήσουμε την θητεία μας.

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε, αναφέροντας ότι στο Τάγμα μας (καθαρά για ονομαστικούς λόγους το αναφέρουμε Τάγμα, μιας και αριθμητικά οι αριθμοί δεν βγαίνουν... και λυπούμαστε που το αναφέρουμε αλλά η κατάσταση δεν πάει άλλο) αυτή τη στιγμή οι ένοπλοι στρατιώτες που κάνουν την θητεία τους είναι μονοψήφιος αριθμός.

Όσον αφορά τα εκ των έσω, στελέχη "χώνουν" τους έχοντες υπηρεσία ένοπλους στρατιώτες σε αγγαρίες και κουβάληματα στους όρχους (με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελλειπή ξεκούραση και τις συνέπειές της), για καθαριότητες στα γραφεία και σε τουαλέτες δικές τους (στελεχών), ενώ αυτοί κάθονται. 

Επίσης, μας υποχρεώνουν να κάνουμε σκοπιά στην Αποθήκη οπλισμού του Τάγματος (ΑΟΤ) τα πρωινά, γιατί εκείνοι (ΕΠΟΠ) δεν πάνε στην πρωινή τους υπηρεσία πάντα. Στέλνουμε επίσης άτομα για θαλαμοφύλακες σε άλλες μονάδες της Ταξιαρχίας, λες και είμαστε πολλοί.
Και όλα αυτά εν γνώση της Διοίκησης του 536 Μ/Κ ΤΠ. Και να μην ξεχάσουμε, οι πρωινές ασκήσεις(ΤΧΕ) και η υποχρεωτική συμμετοχή σε αυτές, έχει δεν έχει υπηρεσία κάποιος...αυτές που τις βάζει κανείς; 
Αναγνωρίζουμε στο ότι με το να υπάρχει κινητικότητα σε ένα Τάγμα είναι καλό. Όταν όμως υπάρχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συνεχίζεις τις ασκήσεις το μόνο που προβάλεις στο προσωπικό σου είναι πως το να πατήσεις επί πτωμάτων για να ανεβείς ιεραρχικά, δεν σου κοστίζει ηθικά.
Υ.Γ. Ένας στρατιώτης μάλιστα την ώρα άσκησης από την κούραση και την αϋπνία λόγο των συνεχόμενων υπηρεσιών που ξεπερνάει τις 25 τον μήνα έπεσε κάτω και πήγε να λιποθυμήσει.
Όσον αφορά το φυλάκιο της Γεμιστής του 534ΤΠ (που μας στέλνουν για υπηρεσίες μιας και δεν έχουν άτομα και αυτοί) μας βάζουν να κάνουμε δουλειές που δεν προβλέπονται για στρατιώτες όπως κουβαλήματα, ξεχορταριάσματα με τα χέρια, βαψίματα, και όλα αυτά μεσημέρι, κάτω από τον ήλιο, επειδή πρέπει να τελειώσουν οι δουλειές (κατόπιν εντολής). Υπηρεσιακό δεν μας δίνουν όπως γίνεται σε άλλες μονάδες. 
Γιατί χρειαζόμαστε υπηρεσιακό όχημα; 
Γιατί πρέπει να πάμε σε καθαριστήριο τα ρούχα μας μετά από 10ήμερη+ παραμονή, μιας και δεν υπάρχει έστω ένα πλυντήριο. 
Το φαγητό δεν τρώγεται αρκετές φορές. Το ψωμί έρχεται από την Αλεξανδρούπολη (κατά της 15:00) και το τρώμε μετά το μεσημεριανό (13:00) 2 ώρες μετά δηλαδή!!!
Ξέρουμε ότι είστε η μοναδική δύναμη που έχουν οι στρατιώτες και ελπίζουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα στο μέλλον προς το καλύτερο.
Αλήθεια το ΓΕΣ τι λέει για όλα αυτά;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

3 σχόλια:

  1. Μια χαρά είναι τώρα αυτά που διαβάζω, να δεις τι κάνανε το 91-92. Ειχαν έρθει εντολές για ερπιστριοφόρους όποιος θέλει για το Κόσοβο και δεν μας άφηνε να φύγουμε ο διοικητής. Μας είπε υπογραφή γονέων λες και ήμασταν ανήλικα. Αυτό και η Σαντα τα χειρότερα στρατόπεδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή