Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΧΩΣΙΜΟ, ΣΕΞΙΣΜΟΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ στο 558 Μ/Κ ΤΠ στο Πρωτοκκλήσι

            Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γράψει κανείς για καταπατήσεις δικαιωμάτων σε έναν χώρο όπως ο Στρατός που το σύνολο θεωρεί πως είναι λογικό να καταπατούνται. Αν λάβουμε υπόψη πως ο φασισμός μπορεί να είναι σε μορφή αερίου και μπορεί να πάρει το σχήμα από όλα τα δοχεία τότε ίσως μπορούμε να κάνουμε και μια αρχή για να μπορέσουμε να δούμε τι καταπατήθηκε σε (τουλάχιστον) ένα στρατόπεδο και το κατά πόσο αυτό είναι εύκολο να φανεί σε μια εποχή που η απάντηση σε τέτοια θέματα στρατού είναι "εντάξει ρε φίλε στρατός είναι, τι περίμενες;".
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και το γεγονός πως είναι δύσκολο στους ανθρώπους όχι απλά να υποστηρίζουν τα βασικά τους δικαιώματα αλλά είναι δύσκολο ακόμα και να τα γνωρίζουν.
Σε ένα στρατόπεδο που δυσλειτουργεί και που οι αξιωματικοί προβαίνουν σε βιαστικές κινήσεις προκειμένου να το κάνουν να λειτουργήσει όσο το δυνατόν προβλεπόμενα, περιμένεις τουλάχιστον να πορεύεται προβλεπόμενα. Αλλά τελικά ακόμα και αυτό είναι δύσκολο όταν τα όργανα που το λειτουργούν έχουν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και συγκεκριμένες ιδεολογίες. Αυξημένα ωράρια σκοπιάς λόγω ελλείψεων, σπασμένα κράνη, στελεχώσεις θέσεων από ΕΠΟΠ και οπλίτες, ποντίκια στα μαγειρεία, οι υπηρεσίες της ημέρας να ξεκινάνε στις 14:00 και οι φρουρές του Σαββάτου και της Κυριακής να μπλέκονται, κομμένες άδειες, χαμένα υλικά από τις αποθήκες οπλισμού, χαλασμένα ράκαλ, χαλασμένες εξαρτήσεις και τέλος οι στρατιώτες των γραφείων που τελειώνουν το πόστο τους στις 14:00 να έχουν και υπηρεσία που ξεκινάει επίσης εκείνη την ώρα με αποτέλεσμα να μένουν άυπνοι για αρκετές ώρες και πολλές φορές να πρέπει να μείνουν ξύπνιοι λόγω καθαριοτήτων και πάει λέγοντας.
            Σαφώς όλα αυτά δεν είναι τίποτα όταν συμβαίνουν μεμονωμένα και εν γνώση πως ένα στρατόπεδο μπορεί να δυσλειτουργεί λόγω χαμηλού αριθμού ατόμων. Όμως όλο αυτό το σκηνικό ολοκληρώνεται σε ένα περιβάλλον οπού η απανθρωπιά είναι τρόπος ζωής.
Εκεί που ο σεξισμός και ο ρατσισμός κυριαρχούν: "Τώρα αυτή είναι ικανή να βγάζει υπηρεσίες; Γιατί δεν βάζουν έναν άντρα; Έχουμε γίνει κουλουβάχατα τελείως" λέει το στέλεχος την ώρα που στρατιώτης εκτελεί παράτυπη εντολή για να του φέρει τσιγάρα "όπως ανεβαίνει". Σε συνδυασμός με ακραίους και πεζοδρομιακούς σεξιστικούς χαρακτηρισμούς που κυριαρχούν τις μέρες εκπαίδευσης αλλά και συνολικά στην καθημερινότητα της μονάδας. Αυτές βλέπεις είναι οι σχέσεις μεταξύ του μόνιμου προσωπικού, που φυσικά αποκρύπτει η υποκρισία και η φιλολογία περί συναδελφικότητας…
Και φυσικά, οι μόνιμοι που φέρονται έτσι μεταξύ τους, δε θα μπορούσαν να φερθούν διαφορετικά στα ζώα που ατύχησαν να ζήσουν ανάμεσα μας. ΕΠΟΠ κλωτσάει για πολλοστή φορά σκύλο και ύστερα απειλεί τον στρατιώτη που παραπονέθηκε για αυτό. "Η σκύλα να φύγει από εδώ" ακούγεται να λέει ο διοικητής σε στρατιώτη στην περίοδο των καθαριοτήτων εν όψη επισκέψεως υψηλόβαθμου.  "Δεν γίνεται κύριε διοικητά. Η σκύλα βυζαίνει" απαντάει ο στρατιώτης προφανώς σαστισμένος μπροστά από την σκύλα που μόλις μια μέρα πριν είχε γεννήσει 6 σκυλάκια τα οποία και βύζαινε "και τι δηλαδή επειδή βυζαίνει θα πρέπει να την έχουμε έτσι εδώ πέρα;" ακούστηκε η αποστομωτική απάντηση. Λίγες μέρες αργότερα όλα της τα κουτάβια είχαν πλέον πεθάνει, τα περισσότερα χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο, μα το ένα είχε πατημένο κεφάλι και το άλλο είχε θαφτεί ζωντανό.
Ο καταιγισμός ομοφοβίας, σεξισμού και σπισισμού [Ο όρος σπισισμός (speciesism στα αγγλικά, species=είδος) αναφέρεται στον διαχωρισμό όπου το ανθρώπινο είδος θεωρείται ανώτερο σε μία ιεραρχική κλίμακα από τα άλλα είδη] συνεχιζόταν καθημερινά.
Και βέβαια σε όλα έρχεται να προστεθεί η φασιστική προπαγάνδα και η διαφήμιση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, την ίδια περίοδο που σημειώνονται τα δραματικά γεγονότα στην Τουρκία. Προπαγάνδες από οδηγό επιφυλακής υπέρ της δικτατορίας του Μεταξά, υπέρ των εκτελέσεων και της καταλύσεως της δημοκρατίας (της οποιασδήποτε συγκεκριμένα). Δεκανέας αλλαγής να φωνάζει περπατώντας υπέρ του απαγχονισμού των "πούστ..." σε έναν χώρο που θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να είναι ομοφυλόφιλος. Υποδείξεις και προειδοποιήσεις σε αγρότη στρατιώτη για τους αλλοδαπούς που εργάζονται σε εκείνον επειδή τους κόβει ένσημα (!) και πως έτσι "θα τον γαμ… κανένα βράδυ οι Αλβανοί και θα το μετανιώσει", σε μία στιγμή που ήταν παρόν τουλάχιστον 5 αλλοδαποί καθώς και πανηγυρισμοί πως θα "γαμ… τους Τούρκους" την νύχτα του πραξικοπήματος και μια γενικευμένη φασιστοειδής κινηματογραφικής καλτ συμπεριφοράς σε ένα στρατόπεδο που αν ρίξει κανείς μια ματιά στα εγκαλτήρια της ταξιαρχίας θα δει μέχρι και ατυχήματα Λοχαγών για "λάθος μέτρα ασφαλείας σε κλειστό χώρο με αποτέλεσμα την εκπυρσοκρότηση όπλου" πράξη ιδιαίτερα επικίνδυνη όπως μπορείτε να σκεφτείτε.
            Ξεφεύγοντας ελάχιστα από τις ανεκπαίδευτες σε κοινωνικό επίπεδο υπάρξεις που πλαισιώνουν το στρατόπεδο, αξίζει να σημειώσουμε τις αρκετές καταγγελίες για χαλασμένες Καναδέζες που άλλες αναποδογύρισαν εν ώρα υπηρεσίας, άλλες "κόλλησαν" επανδρωμένες και κατέληξαν στον τοίχο του Λόχου και άλλες για να ξεκινήσουν χρειάζονται κάθε φορά σπρώξιμο (το οποίο μαντέψτε ποιοι το κάνουν και σε ποιες ώρες).
            Καταλήγει κανείς να απορεί εάν τόσες προσπάθειες από τους αξιωματικούς και τον διοικητή για την ορθή λειτουργία του 558, τόσες προετοιμασίες και καθαριότητες, αν στο τέλος αξίζει τον κόπο και αν αξίζει μια μονάδα να λειτουργεί με αυτές τις συνθήκες και αυτόν τον, κατά κανόνα πλέον, τρόπο σκέψης.
Μία εικόνα που το κάνει να φαίνεται δυσλειτουργικό από απόσταση και επικίνδυνο ιδεολογικά σε μακροσκοπικό πλαίσιο, που ακόμα και πατριωτικά να το δει κανείς είναι εναντίων του κράτους και του πολιτεύματος, ακόμα και του όρκου που έδωσαν οι μόνιμοι και οι αξιωματικοί αυτοί.
Αλήθεια τι έχει να πράξει το ΓΕΣ για όλα αυτά;
Καταλαβαίνει βεβαίως κανείς γιατί οι ΝΑΖΙ της δολοφονικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, έχοντας επικεφαλής τον Παναγιώταρο επιτίθενται στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ. Επικ. 6932 955437 
Φυσικά αυτή η μονάδα έχει έρθει πρόσφατα στο προσκήνιο μετά τις καταγγελίες των φαντάρων. Το Φεβρουάριο του 2016 το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκάλυπτε τα εξής. 
Παραλογισμός στο 558 Μ/Κ ΤΠ στο Πρωτοκκλήσι-Αν αναρωτιέται κανείς πως οι διοικητές χτίζουν καριέρες ας διαβάσει την καταγγελία των φαντάρων
Είμαστε στρατιώτες που μας έστειλε η «μαμά πατρίδα» στον μακρινό Έβρο και συγκεκριμένα στο Πρωτοκκλήσι Έβρου για να υπηρετήσουμε τη θητεία μας, αλλά η κατάσταση εδώ δεν πάει άλλο. Κάθε φορά που έχει επίσκεψη στο στρατόπεδο από κάποιον ανώτερο, δηλαδή στρατηγό κλπ, ο διοικητής του 558 Μηχανοκίνητου Τάγματος, Αντισυνταγματάρχης Νίκος Οδυσσέας, μας βάζει να κάνουμε παράλογα πράγματα. 

Αν ήταν απλές καθαριότητες στους θαλάμους και στις τουαλέτες-μπάνια, θα το καταλαβαίναμε. 

Αλλά εκτός από αυτά εμείς κατεβαίνουμε κάτω στους όρχους και στα ερπυστριοφόρα που υπάρχουν εκεί. Δίνει τη διαταγή να σφουγγαρίσουμε το εσωτερικό για να μην έχει λάσπες το εσωτερικό του οχήματος, λες και είναι θάλαμος που κοιμόμαστε!

Θέλει να είναι το σφουγγαρισμένα!!!!! 

Αυτό είναι αδύνατον γιατί αυτή την εποχή, με τις βροχές, ο όρχος έχει γεμίσει λάσπη και είναι αδύνατον να καθαριστούν. Πως γίνεται να έχει λάσπες κάτω και μέσα στα οχήματα να μην έχει; 

Και από την αρχή να το κάνεις, τα άρβυλα της υπηρεσίας που φοράμε, είναι γεμάτα και αφήνουν πατημασιές. 

Και το κορυφαίο είναι, ότι σε μια επίσκεψη που περιμέναμε τον Επιθεωρητή Στρατού ακούσαμε το τελείως παράλογο: να καθαρίσουμε τα λάστιχα από τα οχήματα που έχουν λάσπες πάνω!!!

Πως γίνεται ενώ έχει λάσπη κάτω να μην έχει λάσπη το λάστιχο του οχήματος;

Και στο συγκεκριμένο στρατόπεδο όταν βρέχει η λάσπη γίνεται μισό μέτρο. Ακόμα και στο πιεστικό που υπάρχει στο τάγμα να πάμε τα οχήματα, είναι άδικος κόπος, γιατί στο γυρισμό τα οχήματα γίνονται πάλι χάλια. θα γίνουν γιατί είναι μακριά το πιεστικό από τον όρχο. Οπότε η λάσπη μένει στα λάστιχα και αναγκαστήκαμε να βγάλουμε την λάσπη που έχει στεγνώσει με τα χέρια, λες και είμαστε τίποτα δούλοι..

Το ξαναλέμε, ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν ούτε καν σε επίσημη επιθεώρηση, αλλά σε μια επίσκεψη, γιατί ο επιθεωρητής στρατού ήθελε να δει τα έργα που γίνονται στο στρατόπεδο.

Όλα αυτά που κάνουμε είναι τελείως παράλογα. 

Και το ακόμα πιο κορυφαίο είναι ότι στο τέλος ο επιθεωρητής στρατού δεν ήρθε καν στο Τάγμα!!! Οπότε όλη αυτή η ταλαιπωρία που φάγαμε ήταν τσάμπα...
Αλήθεια, ο Επιθεωρητής Στρατού, ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής, τι λέει για όλα αυτά;
Το ΓΕΣ και ο Αντιστράτηγος Τελλίδης;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου