Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Νέο «Γκουαντάναμο» στη Γαλλία προτείνουν πολιτικοί για να «απομονώσουν τους εξτρεμιστές»


Η Γαλλία θα πρέπει να φτιάξει το δικό της «Γκουαντάναμο» για τους υπόπτους για τρομοκρατία, δήλωσε ο George Fenech, ο πρόεδρος της γαλλικής κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την τρομοκρατία, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro.
Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να περιμένει ένα «παλιρροϊκό κύμα» των ανθρώπων που σήμερα πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία και θα επιστρέψουν στη Γαλλία λόγω του ότι ο ISIS συνεχίζει να χάνει εδάφη.
Ο κ Fenech υποστηρίζει ότι ένα κέντρο κράτησης «θα είναι μια αποτελεσματική επιλογή» για να «απομονώνουν τους εξτρεμιστές».

Σύμφωνα με μια ομιλία του Γάλλου Πρωθυπουργού Manuel Valls νωρίτερα τον Ιούλιο, συνολικά 2.147 Γάλλοι υπήκοοι έχουν ταξιδέψει για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ. Είπε ότι πάνω από 1.000 ήταν ακόμη στο εξωτερικό.

Τόνισε ότι 203 ισλαμιστές εξτρεμιστές ήταν στη διαδικασία της επιστροφής στη Γαλλία.

Ο κ Fenech ανήκει στο Les Republicains, το δεξιό κόμμα του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Η έκκλησή του για την κατασκευή μιας φυλακής σαν το Γκουαντάναμο στιλ συμπληρώνει μια σειρά από προγράμματα που προτείνονται από άλλους ακροδεξιούς νομοθέτες.

Η Nathalie Kosciusko-Morizet, ο οποίος ανήκει επίσης στο Les Republicains, πρότεινε την απαγόρευση της Salafism, της υπερ-συντηρητικής, φονταμενταλιστικής μορφής του σουνιτικού Ισλάμ.

Εν τω μεταξύ, η Marie-Christine Arnautu του Εθνικού Μετώπου ζήτησε την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Ο κ Fenech πιστεύει ότι μια ιδανική τοποθεσία για το νέο κέντρο κράτησης θα ήταν το Île de Ré, ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της La Rochelle, όπου υπάρχει ήδη μια ερειπωμένη φυλακή στην πόλη Saint-Martin de Re, που ο κ Fenech πιστεύει ότι θα μπορούσε να ανακαινιστεί και να μετατραπεί σε νέα φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου