Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Τουρκία: "Δολοφόνε Ερντογάν" φωνάζει το πλήθος - Ανήλικος ο δράστης λέει η κυβέρνηση

ImageΗ επίθεση ήταν πιθανόν επίθεση καμικάζι, καθώς από την εισαγγελία έγινε γνωστό πως στον τόπο της έκρηξης βρέθηκε ένα κατεστραμμένο γιλέκο εκρηκτικών. "Υπεύθυνοι πήγαν με την αστυνομία στον τόπο της έκρηξης και βρήκαν τα υπολειμματα ενός γιλέκου εκρηκτικών για επίθεση καμικάζι", ανακοίνωσε η εισαγγελία, σύμφωνα με τον Τύπο.
Σε σχόλια του Ερντογάν, που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο "σουλτάνος" επιβεβαίωσε πως 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη και 69 είναι τραυματίες. Δεκαεπτά από τους τραυματίες έχουν τραυματισθεί "βαριά", δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο καμικάζι βομβιστής, ήταν ένα παιδί ηλικίας 12 έως 14 ετών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας πως το παιδί είτε πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο είτε αυτά πυροδοτήθηκαν από απόσταση.
Σήμερα οι κηδείες των δώδεκα θυμάτων που έχουν αναγνωριστεί μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις όταν αξιωματοούχοι της κυβέρνησης επιχείρησαν να παρευρεθούν. 
Το εξαγριωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει "δολοφόνε Ερντογάν" καθώς χρεώνουν την επίθεση στην κυβέρνηση. Ήδη το φιλοκουρδικό κόμμα HDP το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά υπό διωγμόν, έβγαλε σχετική ανακοίνωση, καθώς οι οικογένειες των νεόνυμφων ήταν μέλη του.
Η νύφη και ο γαμπρός επέζησαν της επίθεσης, αν και ο γαμπρός είναι τραυματισμένος, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Ήταν η παραδοσιακή βραδιά της χέννας, μια γιορτή που κάνει η οικογένεια της νύφης πριν από τον γάμο και στη διάρκειά της βάφονται με χέννα τα μαλλιά των επισκεπτών.
Οι κηδείες των υπολοίπων θα πρέπει να γίνουν αργότερα επειδή πολλά από τα θύματα έχουν διαμελιστεί και χρειάζονται τεστ DNA για την ταυτοποίησή τους, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου