Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ-ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΜΜΕ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΟΥΜΠΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η συζήτηση που διεξάγεται στην Κρήτη και σε ολόκληρη την Ελλάδα σχετικά με την εγκατάσταση των 3000 χιλιάδων μεταναστών που διώχνει η Γερμανία, επιστρέφοντας τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής τους αντιμεταναστευτικής πολιτικής, των άθλιων και εξίσου απάνθρωπων συμφωνιών που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λαμβάνει πολύ ευρύτερα χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά το θέμα που έχει τεθεί είναι σε ποιον ανήκει το νησί, ποιος και πως δικαιούται να έχει λόγο για το παρόν και το μέλλον του. Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο το θέμα που έχει τεθεί είναι σε ποιον ανήκει το παρόν και το μέλλον του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
Εξάλλου, οι πόλεμοι κατά της τρομοκρατίας που επανεκινούνται από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, των κρατών μελών της Ε.Ε, με την συμμετοχή πάντα της ελληνικής κυβέρνησης, στρέφονται ξανά εναντίον των ασύμμετρων απειλών και στοχοποιούν μετανάστες και τον εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο λαό.
Σε αυτό το ερώτημα απαντούν τα κόμματα της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που από αντιμνημονιακά και φιλειρηνικά έχουν μετατραπεί σε αστικά κόμματα εξουσίας που εφαρμόζουν την πιο στυγνή-ταξική αντεργατική πολιτική. Στην πιο ταυτισμένη κυβέρνηση με τους νατοϊκούς και αμερικανικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και τους βρώμικους πολέμους τους, διεκδικώντας μερίδιο από την λεία σε Αφρική και Μέση Ανατολή, αλλά και την συνολική εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο πόλεμος που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση εναντίον των προσφύγων-μεταναστών, ο καθοριστικός ρόλος που παίζει στην εξυπηρέτηση της  Ευρώπης-Φρούριο ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους όρους συμμετοχής-συνενοχής στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα!  Την ίδια ακριβώς περίοδο η κυβέρνηση και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμέννος παρέχει την απεριόριστη χρήση της βάσης της Σούδας, παρακαλά συστηματικά τις ΗΠΑ για να κατασκευάσουν νέα βάση τους πολεμικό ορμητήριο παραχωρώντας την Κάρπαθο και θέλουν να μετατρέψουν το Καστέλι σε βάση ειδικού τύπου αεροπλάνων-UAV που θα απογειώνονται από εκεί για να βομβαρδίσουν τους λαούς σε Μέση Ανατολή-Αφρική, ώστε να τους αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο, να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους, να ελέγξουν πηγές και δρόμους ενέργειας. 
Η συγκυβέρνηση παράλληλα επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα όπου στην τουριστική βιομηχανία Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι καταρρέουν και δολοφονούνται από την εργοδοτική ασυδοσία, μας αναγκάζει να πληρώνουμε εμείς τους εργοδότες για να μην μας απολύσουν και να μας πληρώσουν τα χρωστούμενα μηνών όπως στη ΜΕΒΓΑΛ. Αυτή η κυβέρνηση μετατρέπει όλη τη χώρα σε φυλακή μεταναστών και ευθύνεται εξαιτίας των όρων εγκλεισμού-διαβίωσης τους για τη διάδοση μεταξύ των προσφύγων-μεταναστών τρομερά επικίνδυνων ασθενειών! Και ταυτόχρονα τους αντιμετωπίζει ως εφεδρικό στρατό για να εργαστούν με τους πλέον ταπεινούς όρους, αλλά και ως προϊόν με σκοπό το κέρδος, αφού την παραμονή τους στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης θα την μετατρέψουν σε εμπόρευμα που θα διαχειριστούν ΜΚΟ, ως πηγή κέρδους για εργολάβους, εμπόρους, ιδιωτικές εταιρείες φαγητού και Ιδιωτικά SECURITY!      
Όμως η Κρήτη ανήκει και στις ΗΠΑ. Αυτοί και αν δεν έχουν λόγο στο νησί.  Σύμφωνα με δημοσίευμα του ekriti.gr που επικαλείται ανώτερες στρατιωτικές πηγές οι ΗΠΑ δεν θέλουν “την έλευση προσφύγων και μεταναστών στο νησί, λόγω της σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης που έχει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως, την ύπαρξη και λειτουργία της Βάσης της Σούδας. Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θεωρούν ότι η παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη θα θέσει σε κίνδυνο τη Βάση, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα από επίδοξους τρομοκράτες, που θα διεισδύσουν ως πρόσφυγες στο νησί”.
Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ακριβώς ορολογία, την ίδια μπουρδολογία με έμφαση στην Ισλαμοφοβία" και την τρομολαγνία προβάλλουν τα διαπλεκόμενα καθεστωτικά ΜΜΕ-χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα του Πρώτου Θέματος"-, η ναζιστική δολοφονική  συμμορία Χρυσή Αυγή και οι ξενοδόχοι μαζί με τον επιχειρηματικό κόσμο... Αυτοί και αν δεν πιστεύουν ότι τους ανήκει το νησί... 
Με την προπαγάνδα τους επιχειρούν να γλυτώσουν την ευθύνη εκδικητικού πλήγματος που θα προέλθει από τις επεμβάσεις που επιχειρούν από τις ελληνικές βάσεις και παράλληλα απαιτούν ακραία τρομοκρατικά μέτρα που οικοδομούν το αυταρχικό κράτος του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Διαβάζουμε λοιπόν στο ακροδεξιό και μιλιταριστικό σαιτ http://www.defence-point.gr ανάρτηση με τίτλο "Μεταφορά μεταναστών στην Κρήτη… συνιστά Εθνικό Έγκλημα"  του Ειδικού Συνεργάτη, καθώς δεν είχε τα κότσια να το υπογράψει:

"Αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει η μονίμως Οθωμανόφιλη Γερμανία θα το πετύχει επί Μέρκελ: υπάρχει ο κίνδυνος της σταδιακής επανισλαμοποίησης της Κρήτης. Εξυφαίνεται κοινό τουρκογερμανικό σχέδιο αναθεωρητισμού στην περιοχή της Μεσογείου; Η Κρήτη βρίσκεται στο μέσο της Μεσογείου ως ένα μόνιμο-χερσαίο μεγάλο αεροπλανοφόρο. Ως εκ τούτου διαθέτει ανυπολόγιστη γεωστρατηγική θέση.  Σκεφτείτε μόνο πόσο κοντά βρίσκεται η Κρήτη από τα παράλια της Λιβύης, εκεί δηλαδή που ενδεχομένως έχει μεταφερθεί πλέον ο πυρήνας των τζιχαντιστών.  Τυχόν διάβρωση του πληθυσμού της Κρήτης μέσω της δήθεν αθώας (αλλά αθρόας;) εισαγωγής ισλαμιστών «μεταναστών» θα δημιουργούσε σημαντικά θέματα Εθνικής Ασφάλειας για την Ελλάδα, αλλά και για τους συμμάχους της Ελλάδας".

Δηλαδή, οι 3000 μετανάστες, σύμφωνα με κοινό σχέδιο των Μέρκελ-Ερντογάν θα κάνουν την Κρήτη ξανά μουσουλμανική και οθωμανική; Ή μήπως η πραγματική αγωνία του ελληνικού αστικού κατεστημένου είναι οι πλούσιοι τουρίστες και οι βάσεις; 

Οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης σε κοινή τους ανακοίνωση αναπαράγουν τις ίδιες ρατσιστικές και μισαλλόδοξες καφρίλες τονίζοντας "το αίσθημα ευθύνης στην παράδοση αλλά και στο μέλλον του τόπου μας". Στην σύσκεψη του Δημάρχου Χανίων με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων (Ένωση Ξενοδόχων, ΕΒΕΧ, ΟΕΒΕΧ, καταστηματάρχες Δημοτικής Αγοράς και τουριστικούς πράκτορες) οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών εξέφρασαν "την κάθετη αντίθεσή τους με την έλευση προσφύγων στο νησί, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε καταστροφή για τον τουρισμό και θα δημιουργούσε κλίμα ανασφάλειας στους ξένους επισκέπτες".
Αυτός είναι ο άθλιος αστικός κόσμος, αυτά είναι τα αιματοβαμμένα κέρδη τους, αυτή η οικονομική ανάπτυξη που σχεδιάζουν για το σύνολο των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών. Εμείς, κραυγάζουν οι επιχειρηματίες, θέλουμε μόνο τους πλούσιους τουρίστες και τα αεροπλανοφόρα να μας φέρνουν τους Μισθοφόρους να ξαποστάσουν, αφού διαλύσουν την Λιβύη και βομβαρδίσουν σε Μέση Ανατολή και Αφρική, μετατρέποντας τις πόλεις της Κρήτης σε σύγχρονη Τρούμπα. Εμείς θέλουμε τις βάσεις του θανάτου, πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού για να τις εφοδιάζουμε και να διεκδικούμε τη γεωστρατηγική αναβάθμιση μας στην Ανατολική Μεσόγειο, αρπάζοντας τμήμα από τη λεία του θανάτου. 

Αυτές είναι οι "παραδόσεις" του επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης και παντού. Όπως τότε που χρηματοδοτούσε ακροδεξιούς μπράβους να τραμπουκίζουν αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος που διαμαρτύρονταν στην παρουσία Αμερικανών ναυτών από τα αεροπλανοφόρα που βομβάρδιζαν στο Ιράκ (2003)!   
Στην Κρήτη όμως θέλει να έχει λόγο και η Γερμανία με την Ε.Ε, καθώς την συμπεριλαμβάνουν στα αντιμεταναστευτικά τους σχέδια.  Οι 3000 μετανάστες έρχονται στην Κρήτη στο πλαίσιο των αποφάσεων του κανονισμού Δουβλίνο-3, καθώς επιτρέπει στα κράτη της Ε.Ε. να επιστρέφουν όσους από αυτούς κρίνουν υπεράριθμους. Οι αποφάσεις αυτές υλοποιούνται από τη γερμανική κυβέρνηση με σχέδιο την αποστολή τους αεροπορικώς το Δεκέμβρη, παρέχοντας τη δυνατότητα στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να υπεκφεύγει λέγοντας ότι τότε δεν είναι τουριστική περίοδος.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΚΟΙΝΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΟΙΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ 
Για εμάς το θέμα δεν είναι το που θα πεταχτούν οι μετανάστες, που θα φυλακιστούν οι πρόσφυγες που προκαλεί η οξυμένη καπιταλιστική κρίση και οι βρώμικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, αλλά να ανατραπεί το σύστημα που γεννά τον πόλεμο-εθνικισμό-φασισμό, να ανατραπεί ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός.  
Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους και την νεολαία να γυρίσει την πλάτη στα εργοδοτικά συμφέροντα που προβάλλονται ως εθνικά, να απομονώσει τους ρατσιστές και τους φασίστες. Πρέπει τώρα ο λαός της Κρήτης να βγάλει στο προσκήνιο όχι μόνο τα πιο φιλόξενα χαρακτηριστικά του, αλλά να πιάσει ξανά το αγωνιστικό νήμα με τις πλούσιες παρακαταθήκες του αντιπολεμικού κινήματος και να απαιτήσει να κλείσουν οι Βάσεις του Θανάτου, να φύγουν οι Αμερικανοί και Νατοικοί Ιμπεριαλιστές Φονιάδες από το νησί.
Λέμε ΟΧΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης - hot spots στην Κρήτη και παντούΝα κατεδαφίσουμε και τα υπάρχοντα κολαστήρια. Πρόσφυγες, άστεγους, όσους πετιούνται στο δρόμο από την ανεργία και τα ληστρικά τραπεζικά δάνεια, τους θέλουμε στις γειτονιές μας, να γεμίσουν τα άδεια κτίρια που περιμένουν «αξιοποίηση» από το real estate. Κονδύλια υπάρχουν. Να διατεθούν για την επισκευή εργατικών κατοικιών με πρόσληψη άνεργων. Κανείς στις λάσπες της κάθε Ειδομένης ή στα χαρτόκουτα.
Αρνούμαστε να δουλέψουμε/λειτουργήσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης-hot spots.  Η πρόνοια επί χρόνια λεηλατείται, αποκλείοντας όλο και πιο πολλούς. Μόνιμες προσλήψεις σε δομές πρόνοιας, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ντόπιους και μετανάστες. Μόνιμες θέσεις, αξιοπρεπείς μισθοί και πλήρη δικαιώματα - με ταυτόχρονη καθολική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.
Αρνούμαστε κάθε ανάμειξη του Στρατού στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Ο στρατός ΔΕΝ θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων. Σπάμε στην πράξη το δόγμα άμυνας-ασφάλειας και αρνούμαστε το ρόλο «στοργικού πατέρα» του στρατού. Καμιά στρατιωτική ανάμειξη σε παροχές πρόνοιας, κατασκευή υποδομών. Κανένας φαντάρος στην καταστολή των αγώνων και αγωνιστών, σε επιχειρήσεις-σκούπα κατά μεταναστών.
Αρνούμαστε να πολεμήσουμε στον εμφύλιο των φτωχών που δημιουργούν. Μετανάστες, πρόσφυγες, εργαζόμενοι και νεολαία δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Έχουμε να χωρίσουμε με τις τράπεζες, τα κράτη, τους στρατούς, τις κυβερνήσεις και τους φασίστες κάθε είδους. Έχουμε κοινή ανάγκη για αξιοπρεπή ζωή κι ελευθερία. Μόνο μέσα από κοινό αγώνα θα κερδίσουμε. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι προσπάθεια συλλογική ντόπιων και μεταναστών με τις δικές μας διαδικασίες. Δομές που δεν θα ξεχωρίζει αυτός που δίνει την αλληλεγγύη από αυτόν που την δέχεται. Μακριά από κάθε κρατική παρέμβαση, τη μέγγενη των ΜΚΟ και επαγγελματιών ανθρωπιστών. Οι κοινοί μας αγώνες απαιτούν κοινή ζωή και συλλογικότητες.
Καλούμε εργαζόμενους, ανέργους, πρόσφυγες, άστεγους, φοιτητές, σωματεία, κινήσεις-συνελεύσεις γειτονιάς, κοινωνικά κέντρα και αυτοδιαχειριζόμενες δομές να μπλοκάρουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις εργασίες ανθρωποφυλάκων. Να δημιουργήσουμε μαζί το κίνημα που χρειάζονται αυτές οι προτάσεις. Με συνελεύσεις και συζήτηση και δράσεις παντού, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας που μας κυκλώνει. Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες-μετανάστες και ελεύθερη-ασφαλή μετακίνηση σε όποιο κράτος επιλέξουν. 
Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικούς κινήματος ενάντια στην ταξική αστική πολιτική και την κυβέρνηση, στους πολέμους και στις επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437              http://diktiospartakos.blogspot.com

21 σχόλια:

  1. Ολοι αυτοί φτιάχτηκαν επί χούντας τότε άρχισε να παίρνει τουριστικά τα πάνω του το νησί!
    Δάνεια επί χούντας γιά να κατασκευαστούν τουριστικές μονάδες,πρώην πειναλέοι βρέθηκαν μεγαλοξενοδόχοι καί λίγδωσε τό έντερο τους,οι βάσεις άφηναν ζεστό χρήμα όταν έκλεισε η Βάση στο Ηράκλειο στίς Γούρνες συγκεκριμένα οι Ηρακλειώτες τα έβαψαν μαύρα έρρεε ζεστό δολλάριο στη περιοχή πάνω από όλα το χρήμα ο παράγων άνθρωπος έρχεται σε δεύτερη μοίρα οι ίδιοι συντηρούν και τη ναζιστοσυμμορία στο νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάθεμα στην χούντα που έδωσε λεφτά και λίγδωσε τ άντερο των Κρητικών. Αυτοί ψήφισαν μαζικά αριστερά για να τους τα πάρει και να ζουν ευτυχισμένοι χωρίς φραγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ;

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ μας τα παίρνει η αριστερά. Το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός μας τα παίρνει, με τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Με χτεσινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ. Και με μαντρόσκυλο των πλουσίων την Χρυσή Αυγή.

      ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. ΟΧΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
    3. Πάντως στο οτι τα έδωσε η χούντα δεν υπάρχει αντίρρηση.

      Διαγραφή
    4. Καλά, και για τον Στάλιν, ο Τρότσκι και ο Μπουχαριν φασίστες ήταν. Τώρα τον ΣΎΡΙΖΑ δεν θα βγάλετε ακροδεξιό? Αστεία πράγματα! .

      Διαγραφή
  3. Σωστά. Ξέχασα πως το πρότυπο σας είναι η πλέρια δημοκρατία της Βορείου Κορέας του δημοκράτη Κιμ Γιονκ Τον. Πραγματικά συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ πρότυπό μας είναι η πλέρια δημοκρατία των εργαζομένων και του λαού. Με ελευθερία λόγου και έκφρασης. Με τα μέσα παραγωγής, να τα διαχειρίζεται η κοινωνία και ΟΧΙ λίγοι πλούσιοι. Χωρίς φτωχούς ή πλούσιους. Χωρίς ανέργους, αστέγους και ανθρώπους που καρδιοχτυπούν για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και λοιπους φόρους! Με Υγεία, Παιδεία, στέγη, δουλειά εξασφαλισμένα για όλο τον κόσμο.

      ΑΥΤΗ είναι η κοινωνία για την οποία αγωνιζόμαστε. Ούτε καπιταλισμός, ούτε Βόρεια Κορέα.

      ΕΣΥ για ποιά κοινωνία παλεύεις;

      Διαγραφή
    2. Αυτή η κοινωνία που περιγράφεις είναι ιδανική. Κανείς δεν λέει όχι. Και φυσικά ούτε εγώ.

      Διαγραφή
    3. Εφόσον συμφωνείς με τον αγώνα για μια τέτια κοινωνία, το επόμενο λογικό βήμα είναι να σκεφτείς ΠΩΣ διάολο θα συμβάλλεις και εσύ και όλοι, για να φτιάξουμε μια τέτια κοινωνία. Οσο δύσκολο και αν είναι -που είναι- ένα τέτιο εγχείρημα.

      Και ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κοινωνία είναι να υποβληθούν σε σκληρή κριτική -και απόρριψη λέω εγώ- αντιλήψεις που προωθούν τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την παγίωση του χωρισμού της κοινωνίας σε κοινωνικές τάξεις.

      Διαγραφή
    4. Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι τραγικά δύσκολο, όπως λες, διότι έχει να δώσει διμέτωπο αγώνα. Από την μια έχει να αντιπαλέψει τους πλουτοκράτες καπιταλιστές και από την άλλη τους εθνομηδενιστες. Μια δίκαιη κοινωνία με τα γνωρίσματα που ανέφερες /έχω βέβαια αντιρρήσεις σε ορισμένα πράγματα / μπορεί να διαμορφωθεί μόνον μέσα στα πλαίσια μιας ομοιογενους, εθνικής και θρησκευτικής, κοινωνίας. Αυτό είναι το εθνικό κράτος. Μην μπερδεύετε τον σοβινισμό με τον εθνικισμό. Είναι λάθος .Μέσα στα πλαίσια του εθνικού κράτους μπορούν να αναπτυχθούν δράσεις προς όφελος του λαού. Ο εθνικισμός δεν έχει πρόβλημα με κανένα οικονομικό σύστημα, αρκεί αυτό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του έθνους την δεδομένη στιγμή. Γι αυτό πρέπει πρώτα να αγωνιστούμε για την μη αλλοίωσης της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας της χώρας ώστε να είναι δυνατή η περετερω ανάπτυξη.

      Διαγραφή
    5. Ο εθνικισμός στέκεται αντίπαλος στην προσπάθεια για φτιάξιμο μιας δίκαιης και ελεύθερης κοινωνίας. Γιατί όμως;

      1. Διότι ο εθνικισμός είναι η ιδεολογία που επιδιώκει στο πλαίσιο ενός έθνους, να ενώσει πλούσιους και φτωχούς! Πρόσεξε: ΟΧΙ να καταργήσει την φτώχεια και να μοιραστεί ο πλούτος σε όλη την κοινωνία, αλλά να ενώσει πλούσιους και φτωχούς. Γίνεται αυτό; Μόνο ΑΝ οι φτωχοί υποταχθούν στους πλούσιους και στα συμφέροντα των πλουσίων. Δες ΤΙ έγινε στην Ελλάδα του Μεταξά, στην Ιταλία του Μουσολίνι, στην Γερμανία του Χίτλερ, στην Ισπανία του Φράνκο. Οι πλούσιοι μια χαρά πέρναγαν, ενώ οι φτωχοί δούλευαν σαν τα σκυλιά για να καλοπερνάνε οι πλούσιοι.

      2. Ο εθνικισμός θεωρεί πως υπάρχουν ανώτερα και κατώτερα έθνη: Κάθε εθνικιστής πιστεύει πως το έθνος του είναι ανώτερο και πως όλα τα άλλα έθνη είναι κατώτερα: Για αυτό και ο Τούρκος εθνικιστής πιστεύει πως η Ελλάδα είναι κατώτερη. Το ίδιο όμως πιστεύει και ο έλληνας εθνικιστής για την Τουρκία, κλπ κλπ. Οι Γερμανοί εθνικιστές μάλιστα, μαζί με τους Ιάπωνες εθνικιστές και τον Μουσολίνι επειδή θεώρησαν πως τα άλλα έθνη είναι κατώτερα και πως πρέπει να εξαφανιστούν, προκάλεσαν πόλεμο με 60.000.000 νεκρούς.

      Συνεπώς, οι εθνικισμοί πάντα οδηγούν σε πόλεμο. Και ΠΟΙΟΣ ωφελείται από τον πόλεμο; Οι βιομηχανίες όπλων και οι πλούσιοι. Ποιοί σκοτώνονται στον πόλεμο; Οι φαντάροι που στην πλειοψηφία τους είναι φτωχοί που παραμυθιάζονται από τον εθνικισμό.

      Για αυτό είναι αληθές το γεγονός πως ο εθνικισμός είναι ΕΧΘΡΟΣ της ελευθερίας και του ανθρώπου τελικά.

      Προφανώς άλλο πράγμα ο εθνικισμός και άλλο ο πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός είναι η αγάπη τόσο για την πατρίδα σου, όσο και για κάθε πατρίδα του κόσμου! Ο πατριωτισμός μπορεί κάλλιστα να συνδεθεί (και συνδέθηκε πάρα πολλλές φορές) με τον διεθνισμό!

      Διαγραφή
    6. Σαν συνολική σκέψη: Ο εθνικισμός πιστεύει εντελώς λαθεμένα, πως υπάρχουν ανώτερα και κατώτερα έθνη. Αυτό είναι ψέμμα και οδηγεί πάντα σε πόλεμο. Δεν υπάρχουν ανώτερα και κατώτερα έθνη, και είναιπια καιρός να απορρίψουμε αυτό το ψέμμα.

      Επίσης ο εθνικισμός πιστεύει πως ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν πλούσιοι κα ιφτωχοί εντός ενός έθνους. Και θέλει να ενώσει πλούσιους και φτωχούς, υπό τη σκέπη του έθνους. Γίνεται όμως αυτό, ή αποτελεί ακόμα μια αυταπάτη, ακόμα ένα ψέμμα του εθνικισμού;

      Η ιστορία μας δείχνει πως όπου επικράτησαν εθνικιστικά καθεστώτα (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία κλπ) οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και δεν μιλώ για 1-2 μέτρα για ξεκάρφωμα. Μιλώ για την ουσία του πράγματος: Τα κέρδη των πλουσίων και η εκμετάλλευση των φτωχών ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΥΨΗ όπου πήρε την εξουσία ο εθνικισμός.

      Διαγραφή
    7. Αυτό που περιγράφεις ποιο πάνω είναι ο ναζισμός και όχι ο εθνικισμός. Γι αυτό και οι Έλληνες εθνικιστές θεωρούν ρετσινιά κα ύβρη τον χαρακτηρισμό τους ως ναζί ή νεοναζί. Επειδή μιλάμε για την Ελλάδα θα σου θυμίσω ότι επί Μεταξά έγιναν τόσα πολλά προς όφελος του λαού, σε μόνο 4 χρόνια και σε περίοδο πολεμικών προετοιμασιών, που δεν έγιναν ποτέ. ΠΧ ΙΚΑ, οκτάωρο κλπ. Και επειδή όπως σου είπα ο εθνικιστής βλέπει μόνον το συμφέρον του έθνους και του λαού, ο υπουργός εργασίας του Μεταξά ήταν κομουνιστής

      Διαγραφή
    8. Δεν είναι αλήθεια αυτά που γράφεις:

      1. Το ΙΚΑ συγκροτήθηκε με νόμο το 1934 επί της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Αλ. Παπαναστασίου (αν ενθυμούμαι καλώς). Ιδρύθηκε τυπικά τον Ιανουάριο του 1935. Ο Μεταξάς έκανε πραξικοπηματική κυβέρνηση (με την στήριξη του βασιλιά) τον αυγουστο του '36. Αυτό που έκανε ο Μεταξάς ήταν να υλοποιήσει περαιτέρω (αλλά πολύ ψαλιδισμένο), τον ήδη ισχύοντα νόμο των σοσιαλδημοκρατών. Το δε οκτάωρο ήταν πολύ νωρίτερα ψηφισμένο.

      2. Ο αριστείδης Δημητράτος (ο υπουργός εργασίας του Μεταξά για τον οποίο γράφεις), όντως υπήρξε κομμουνιστής έως το.... 1925! Ομως το 1925 αποχώρησε από το ΚΚΕ και έγινε εθνικιστής αντικομμουνιστής, εντασσόμενος σε τέτιες ομάδες. 11 χρόνια μετά έγινε υπουργός εργασίας του Μεταξά. Συνεπώς, ούτε κομμουνιστής ήταν τότε, ούτε τίποτα.

      Εδώ δυστυχώς ισχύει το "που ήσουν νιότη που δειχνες πως θα γινόμουν άλλος".... Ο Μεταξάς, κυνήγησε κάθε αριστερό και προοδευτικόν άνθρωπο, βασάνισε πάρα πολύ κόσμο, έδωσε πολλά περισσότερα προνόμια στους πλούσιους.

      Διαβασε και το παρακάτω λήμμα, όπου με τεκμηριωμένα στοιχεία επιβεβαιώνεται η καπιταλιστική πολιτική των εθνικιστών.

      Διαγραφή
    9. Η αλήθεια για τον Μεταξά:

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%8E%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_4%CE%B7%CF%82_%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85

      Διαγραφή
    10. Είναι εντελώς αλήθεια. Συζητήσεις για το ΙΚΑ γινόταν από το 1920 αλλά καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να το υλοποιήσει. Το υλοποίησε λοιπόν ο Μεταξάς. Όσο για τον Δημηυράτο, το ότι διεγράφη από το ΚΚΕ δεν σημαίνει ότι απαρνήθηκε τις ιδέες του. Απλά κατάλαβε ο άνθρωπος ότι το ΚΚΕ ήταν ένα προδωτικό κόμμα /βλέπε προδωσία στην μικρασιατική καταστροφή /και απεχώρησε. Εξ άλλου τα μέτρα υπέρ των εργαζομένων δεν ήταν μόνον αυτά. Η καθιέρωση της Κυριακάτικης αργίας, η προστασία των εργαζομένων από ατυχήματα, το ωράριο και πολλά άλλα είναι έργο της κυβέρνησης Μεταξά

      Διαγραφή
  4. Κιμ Γιονκ Ουν τον λένε. /λες να έχω προβλήματα με την πρεσβεία για το λάθος? /

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν συνολική σκέψη: Ο εθνικισμός πιστεύει εντελώς λαθεμένα, πως υπάρχουν ανώτερα και κατώτερα έθνη. Αυτό είναι ψέμμα και οδηγεί πάντα σε πόλεμο. Δεν υπάρχουν ανώτερα και κατώτερα έθνη, και είναιπια καιρός να απορρίψουμε αυτό το ψέμμα.

    Επίσης ο εθνικισμός πιστεύει πως ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν πλούσιοι κα ιφτωχοί εντός ενός έθνους. Και θέλει να ενώσει πλούσιους και φτωχούς, υπό τη σκέπη του έθνους. Γίνεται όμως αυτό, ή αποτελεί ακόμα μια αυταπάτη, ακόμα ένα ψέμμα του εθνικισμού;

    Η ιστορία μας δείχνει πως όπου επικράτησαν εθνικιστικά καθεστώτα (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία κλπ) οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και δεν μιλώ για 1-2 μέτρα για ξεκάρφωμα. Μιλώ για την ουσία του πράγματος: Τα κέρδη των πλουσίων και η εκμετάλλευση των φτωχών ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΥΨΗ όπου πήρε την εξουσία ο εθνικισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επί τέλους μια σοβαρή συζήτηση χωρίς ανοησίες. Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες. Ενδιαφέρων διάλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή