Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΗΠΑ και Πολωνία θα προστατεύουν τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Πολωνία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για κοινές περιπολίες του βουλγαρικού εναέριου χώρου και την περίοδο αυτή το θέμα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με την βουλγαρική κυβέρνηση.
Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ θα έχει τον τελικό λόγο για τη δράση των μαχητικών αεροσκαφών που θα εκτελούν από κοινού για την ασφάλεια του εναέριου χώρου και θα έχει τη δυνατότητα οποιασδήποτε εντολής για τον εισβολέα. Η απόφαση αυτή του υπουργού Άμυνας θα κυριαρχεί, ακόμη και αν η Εθνική Συνέλευση εξουσιοδοτήσει τα ξένα αεροσκάφη να περιπολούν οπλισμένα τη χώρα.
Αυτό διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, στρατηγός Ατανάς Ζαπριάνοφ. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η πρώτη αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και πιθανότατα θα γίνει από αμερικανικά και πολωνικά αεροσκάφη, καθώς με τους αξιωματούχους των χωρών αυτών, βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση.
Στην ουσία, οι ΗΠΑ και η Πολωνία έχουν αναλάβει τη διαφύλαξη του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας και τώρα γίνεται διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις που θα καθορίσουν τις ώρες και τη διάρκεια των πτήσεων, τα καθήκοντα και τις οικονομικές παραμέτρους, όπως δήλωσε ο Ζαπριάνοφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα κεφάλαια για την πληρωμή των ξένων αεροσκαφών θα αντληθούν από τον προϋπολογισμό του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας.
http://www.echedoros-a.gr/2016/08/blog-post_94.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου