Slider

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΑΥ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΧΑΤΙΡΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Πολλές φορές η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έχει αναδείξει το ζήτημα της χρήσης στρατευμένων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ως Υπηρετικό Προσωπικό προκειμένου το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση να προσφέρουν φθηνές διακοπές τους στρατιωτικούς. 
Παρέχοντας φυσικά δουλικές υπηρεσίες πάντα με πρόσχημα την εκπλήρωση της υποχρεωτικής θητείας.
Το μόνο που έχει αλλάξει με τα όσα ίσχυαν στο παρελθόν είναι η ανάδειξη της Υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ. Tα πολιτικά στελέχη του κόμματος αυτού ως αντιπολίτευση καταδίκαζαν την εκμεταλλευτική και καταπιεστική πρακτική του Υπουργείου Πολέμου, για να τη διατηρήσουν μόλις πήραν την εξουσία.
Για να δούμε όμως τι σημαίνει να υπηρετείς σε ΚΑΑΥ.
Ξύπνημα νωρίς το πρωί και αμέσως μετά καθαριότητες. Η μάχη με τα φύλλα έχει αποφασιστική σημασία όπως και η φροντίδα της εκκλησίας.  
Ακολουθεί υπηρεσία από τις 13.00-24.00 σερί: πάσο, λάντζα, καθαριότητες ενώ μετά ακολουθούν υπηρεσίες φρούρησης, σκοπιά και περίπολο.
Συχνότατα όμως είναι και τα γλέντια των στελεχών που απαιτούν οι φαντάροι να είναι μάχιμοι υπηρέτες τους έως τις 2.30-3.00 π.μ.     
Φυσικά, οι φαντάροι δεν αντέχουν σε όλα αυτά και είναι ζήτημα χρόνου πότε θα καταρρεύσουν. 
Σύμφωνα με καταγγελία, ένας στρατιώτης παρουσίασε έντονους πόνους στη μέση και ο γιατρός της μονάδας έκρινε ότι έπρεπε να ακολουθήσουν πιο ουσιαστικές εξετάσεις σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Αυτό που δεν έκανε ο γιατρός, όπως ήταν υποχρεωμένος, ήταν να ενημερώσει για την κίνηση που απαιτούνταν με αποτέλεσμα οι φαντάροι να περιμένουν άδικα την επόμενη μέρα και να μην καταφέρουν να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο.
Η ταλαιπωρία όμως είχε και συνέχεια όταν έπεσαν θύματα μιας ακραίας βάναυσης, παράνομης και αυθαίρετης κίνησης από γυναίκα υπαξιωματικό με καθοριστικό ρόλο στο Α’ Γραφείο. 
Η σατράπης αυτή, έκρινε ότι οι φαντάροι έκαναν θέατρο για να αποφύγουν υπηρεσίες και έσκισε τις γνωματεύσεις του γιατρού!    
Φυσικά, σε αυτή τη μονάδα η έξοδος είναι άγνωστη λέξη! 
Ενώ το φαγητό δεν τρώγεται με τίποτε. Την ίδια στιγμή που οι φαντάροι τρέχουν σαν τρελοί για να εξυπηρετήσουν τους στρατιωτικούς, στους ίδιους προσφέρονται άθλια γεύματα. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι το κρέας-γκοτζίλας  είναι γαλλικής εισαγωγής!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1ο: Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη μονάδα υπήρξαν αντιδράσεις από τους φαντάρους. Βγήκαν μαζικά παραπονούμενοι, ανέφεραν με θάρρος την αδικία, τις αυθαιρεσίες και τις παράνομες πράξεις των στελεχών.
Ο διοικητής της μονάδας, χαμηλόβαθμος στρατιωτικός έδειξε ότι δεν τα γνώριζε. Και με τις πρωτοβουλίες που έλαβε απέδειξε ότι δεν τα επικροτούσε. Έγιναν δριμείες συστάσεις στην υπαξιωματικό και δόθηκαν οδηγίες για τον καλύτερο καταμερισμό των υπηρεσιών.
Φυσικά, στη διάθεση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ βρίσκονται τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων. Και θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πραγμάτων, δηλώνοντας ότι είμαστε κάθε στιγμή στο πλευρό των φαντάρων.    
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2ο: Το υποκριτικό ενδιαφέρον των Καμμένου-Βίτσα-Αποστολάκη για τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων ξεπερνά κάθε όριο όταν οι ίδιοι, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του πελατειακού κράτους που συντηρούν, διατηρούν εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα και μετατρέπουν τους φαντάρους σε δούλους. 
Μερίδιο στην εκμετάλλευση μας διεκδικούν και οι στρατιωτικοί που παρουσιάζονται υπέρμαχοι της αύξησης της θητείας. 
Βεβαίως οι ίδιοι απολαμβάνουν τα προνόμια τους σε βάρος των συναδέλφων στρατιωτών. Χιλιάδες φαντάροι για ένα ολόκληρο εξάμηνο αποσπασμένοι από τις μονάδες τους ή έχοντας πάρει μετάθεση στα ΚΑΑΥ αναλαμβάνουν την συντήρηση-φρούρηση αυτών, τη μέρα υπηρέτες των αξιωματικών, το βράδυ σκοπάνθρωποι. 
Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή των φαντάρων από ΚΑΑΥ-Λέσχες Αξιωματικών. 
Οι ανάγκες αυτών να καλυφθούν από πολιτικό προσωπικό. 
Καμιά αύξηση στην στρατιωτική θητεία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

6 σχόλια:

 1. Μπράβο μάγκες. Συνεχίστε να βγαίνετε παραπονούμενοι. Αφού σας χαλάνε την θητεία, χαλάστε τις διακοπές τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπηρέτες των δημοσίων υπαλλήλων....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ναι ανα εξερεσεις καπιους που οντος δεν θελουν να πανε οι περισσοτροι εχουν ριξει τηλεφωνο τα κααυ παντος είναι σελφ σερβισ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΨΕΜΑΤΑ!

   Διαγραφή
 4. ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΓΡΑΦΕΙΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ. ΟΣΟ ΒΡΙΖΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Ξύπνημα νωρίς το πρωί και αμέσως μετά καθαριότητες. Η μάχη με τα φύλλα έχει αποφασιστική σημασία όπως και η φροντίδα της εκκλησίας."
  Τι ώρα ξυπνούν το πρωί. Πάντως όχι την ίδια ώρα που θα ξυμνούσαν στο οποιοδήποτε στρατόπεδο μάχιμης μονάδας. Επίσης, κάθε μέρα μαζεύουν φύλλα και καθαρίζουν την εκκλησία; Και όλοι τους;
  "Ακολουθεί υπηρεσία από τις 13.00-24.00 σερί: πάσο, λάντζα, καθαριότητες ενώ μετά ακολουθούν υπηρεσίες φρούρησης, σκοπιά και περίπολο."
  Αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον παλαιότερα οι σκοπιές και τα περίπολα εκτελούνταν από στρατιώτες από άλλες μονάδες που πήγαιναν στα ΚΑΑΥ μόνο και μόνο γιαυτό το λόγο.
  Ο/οι αρθρογράφος/οι έχουν πάει σε ΚΑΑΥ και έχουν δει με τα ίδα τους τα μάτια την κατάσταση που επικρατεί σαυτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή