Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ


Νομίζουμε ότι η ανάρτηση του σαιτ "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ" με τίτλο "Aυτό που θα κρατήσω από σένα, γλυκιά, Άννα" απηχεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα μιας μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που επικρίνει την κυβερνητική προπαγάνδα περί "εθνικής επιτυχίας" που μεταξύ άλλων στοχεύει όχι μόνο στην επικοινωνιακή-πολιτική εκμετάλλευση αλλά και στην συγκάλυψη των δραματικών συνεπειών των περικοπών και στον χώρο του αθλητισμού, αναγνωρίζει την νίκη που με τόσες θυσίες και χωρίς κρατική υποστήριξη κατέκτησε η νεαρή Ολυμπιονίκης.

Γράφει λοιπόν η Τ.Γ. με την εξαιρετική ικανότητα να αφουγκράζεται τους κοινωνικούς προβληματισμούς: 

"Όχι, δεν ένοιωσα καμιά εθνική υπερηφάνεια για τη νίκη της Άννας Κορακάκη! Δικός της ο αγώνας, δική της και η νίκη!

Κείνο το γλυκό, τρυφερό συναίσθημα με πλημμύρισε μόνο, αυτό που με κατακλύζει κάθε φορά που αντικρίζω κάποιο νέο παιδί, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, να παλεύει και να κατακτά το όνειρο του!

Δεν είδα την απονομή, δεν δάκρυσα στο άκουσμα του εθνικού ύμνου!

Μα είδα το καθαρό της πρόσωπο να χαμογελά στο μικρό προσφυγόπουλο, είδα τα όμορφα χέρια της να αγκαλιάζουν τον κατατρεγμένο μετανάστη! Και τότε τα μάτια υγράνθηκαν από συγκίνηση, όπως συμβαίνει κάθε φορά που συναντώ την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη!

Κι αυτό που θα κρατήσω από σένα, γλυκιά, λαμπερή Άννα, είναι η ομορφιά της ψυχής σου και η καθαρότητα του πνεύματος σου!

Και γι' αυτά σε ευχαριστώ!"

Για να τον συμπληρώσει ο Αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης, γενικεύοντας τα συμπεράσματα του:

"Σήμερα, η πολιτική της ΕΕ (που και οι κυβερνήσεις της χώρας μας υιοθετούν) όχι μόνο επιτρέπει αλλά δημιουργεί και τις προϋποθέσεις, βάζει τις βάσεις για τη μετατροπή της άθλησης σε εμπόρευμα σε μια βιομηχανία κέρδους από πλευράς επιχειρηματιών και πολυεθνικών, προκρίνοντας συνεχώς τις πολιτικές εμπορευματοποίησης του αθλητισμού.

Είναι αυτή η πολιτική που και στη χώρα μας έχει μετατρέψει την άθληση σε πολυτέλεια για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με στόχο την απαλλαγή του ίδιου του κράτους από οποιαδήποτε ευθύνη για ένα οργανωμένο σχέδιο που να αφορά τη μαζική και φυσικά δωρεάν άθληση του λαού. Φυσικό αποτέλεσμα αποτελεί το άνοιγμα του δρόμου για την εκμετάλλευση αυτής της ανάγκης για άθληση, από τα ιδιωτικά συμφέροντα".
Όμως υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, της αστικής τάξης, του κράτους και της κυβέρνησης της αυτή που στρώνει κόκκινα χαλιά για να υποδεχτεί την Ολυμπιονίκη για να μοιραστεί την επιτυχία, να την προβάλλει ως εθνική και να βγάλει πολιτική υπεραξία.
Αυτή η Ελλάδα λοιπόν παρέταξε άγημα για να την υποδεχτεί αλλά δεν είναι αυτό που της λείπει! Ένα σκοπευτήριο της προκοπής θέλει το κορίτσι για να μπορεί να προπονείται σωστά
Παράλληλα και ταυτόχρονα, αυτή η Ελλάδα που εκπροσωπεί ο Δήμαρχος Δράμας έτρεξε να γκρεμίσει το προπονητήριο παράπηγμα της στο νταμάρι του Κορυλόβου, ώστε να μην υπάρχουν αποδείξεις της εγκατάλειψης από το κράτος και τον Δήμο. 
Όπως τονίζει σε ανάρτηση του το newsbomb.gr κατηγόρησε την κυβέρνηση, η οποία ούτως ή άλλως δεν δίνει δεκαράκι τσακιστό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, και τώρα ανακοινώνει πως στη θέση του θα δημιουργηθεί ένα προπονητικό «κοντέινερ»! Ακριβώς αυτό γίνεται και στον απόηχο της σπουδαίας νίκης που κατόρθωσε η Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: οι δημόσιες υπηρεσίες τρέχουν και δεν... φτάνουν, για να καλύψουν, ως άλλες όρνιθες τις ακαθαρσίες τους αλλά και τη γύμνια του ελληνικού «ιδεώδους», που δεν επιτρέπει σε κανένα νέο άνθρωπο να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον.
Όμως η αστική Ελλάδα που εκπροσωπεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήρθε μέσω του ακροδεξιού εταίρου, ηγέτη των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου να δώσει μιλιταριστική και εθνικιστική διάσταση.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα "Αξιωματικό στις Ένοπλες Δυνάμεις θέλει να κάνει την Κορακάκη ο Καμμένος"
«Το τερμάτισε» ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη σκοποβολή από την Άννα Κορακάκη. Ο υπουργός Άμυνας όχι μόνο έστειλε άγημα για να υποδεχθεί την ολυμπιονίκη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αλλά σκέφτεται να κάνει την Άννα Κορακάκη αξιωματικό του στρατού, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.
Αξιωματικό στις Ένοπλες Δυνάμεις θέλει να κάνει την Κορακάκη ο Καμμένος«Κατ' απονομήν αξιωματικό, αφού δεν μπορεί πλέον να ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως γινόταν με τους παλιότερους ολυμπιονίκες» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμα.  Πηγή: www.thetoc.gr, www.politikanet.gr
Τέλος, δε θα μπορούσαν να λείπουν από όλη αυτή την αηδιαστική εκστρατεία και οι "διακινητές" επαίσχυντων ρατσιστικών αντιλήψεων. To pronews.gr, μιλιταριστικό σαιτ γνωστό για τα φιλοχρυσαυγίτικα αισθήματα, μέσο που σταθερά προβάλλει όχι απλώς ακραίες πολεμοκάπηλες και εθνικιστικές θέσεις, αλλά  τις αποκρουστικές απόψεις και τη δράση της δολοφονικής ναζιστικής χρυσαυγήτικης συμμορίας, το πήρε βαρέως  ότι την Άννα Κορακάκη υποδέχτηκαν μετανάστες και την αγκάλιασαν για να την συγχαρούν προσφυγόπουλα". 
Γράφει λοιπόν η συντάκτης του σαιτ: 
"Αντί να την υποδεχτούν Έλληνες πολίτες πήραν πρόσφυγες μουσουλμάνους από το κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών και τους «έστησαν» δίπλα από την Ολυμπιονίκη στέλνοντας σε όλο τον πλανήτη φωτογραφίες με μουσουλμάνους να υποδέχονται στην βορειοελλαδική πόλη της Δράμας την Ελληνίδα".

Εμείς επιστρέφουμε στην ανάρτηση του σαιτ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ δηλώνοντας ότι συμμεριζόμαστε πλήρως την τοποθέτηση του συντάκτη της ανάρτησης:
"Οχι, δεν ένοιωσα καμιά εθνική υπερηφάνεια για τη νίκη της Άννας Κορακάκη! 
Δικός της ο αγώνας, δική της και η νίκη!
Κείνο το γλυκό, τρυφερό συναίσθημα με πλημμύρισε μόνο, αυτό που με κατακλύζει κάθε φορά που αντικρίζω κάποιο νέο παιδί, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, να παλεύει και να κατακτά το όνειρο του!
Μα είδα το καθαρό της πρόσωπο να χαμογελά στο μικρό προσφυγόπουλο, είδα τα όμορφα χέρια της να αγκαλιάζουν τον κατατρεγμένο μετανάστη! Και τότε τα μάτια υγράνθηκαν από συγκίνηση, όπως συμβαίνει κάθε φορά που συναντώ την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη!
Κι αυτό που θα κρατήσω από σένα, γλυκιά, λαμπερή Άννα, είναι η ομορφιά της ψυχής σου και η καθαρότητα του πνεύματος σου!
Και γι' αυτά σε ευχαριστώ!"
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. Στημένη δουλειά από τους άπλυτους εναντίον της Ελλάδας και της αθλήτριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή