Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις των Τσίπρα-Καμμένου έχουν την αντίστοιχη αξιοπιστία με αυτές των Σαμαρά-Βενιζέλου!

Κάποιοι υποσχέθηκαν ότι όσοι στρατιωτικοί "βοηθούν" στα hotspots θα πάρουν έξτρα χρήματα.

Μέχρι τώρα από ότι λένε οι ίδιοι οι στρατιωτικοί αυτά ήταν υποσχέσεις και δεν έχουν δει ούτε ευρώ μέσα στους λογαριασμούς τους.
Από ότι φαίνεται το κράτος έχει τζάμπα υπηρετικό προσωπικό και οι υποσχέσεις για επιδόματα απλά ήταν στα λόγια!
Αυτά επισημαίνει το σαιτ http://stratiotikathemata.blogspot.gr/
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τονίζαμε:
ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOT-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΑΜΟΙΒΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ!
Από την πρώτη στιγμή είχαμε τοποθετηθεί δημόσια εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την πολιτική του στελέχους της ΛΑΕ Κ.Ήσυχου –βασικού διαμορφωτή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τους τομείς άμυνας και εξωτερικών σχέσεων-, αντιμετωπίζει τους στρατιωτικούς ως Πραιτοριανούς. Η εξαγορά και αφομοίωση τους στα αντιδραστικά κυβερνητικά σχέδια τους που στοχεύουν στη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής –σχέδια που δικαιολογούνται στο όνομα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης της «εθνικής απειλής» που συνιστούν οι προβαλλόμενες «ασύμμετρες απειλές», δηλαδή οι πρόσφυγες, οι τρομοκράτες, τα κοινωνικά κινήματα-, επιταχύνεται το τελευταίο διάστημα.

Αν δηλαδή ήταν αναγκαία μια φορά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιδιώχθηκε με το παραμύθιασμα της υλοποίησης της απόφαση του ΣτΕ και το επίδομα παραμεθορίου. Έγινε πιο επιτακτική πρόσφατα με την Στρατιωτικοποίηση του Προσφυγικού ζητήματος και την ανάληψη της κατασκευής-διαχείρισης των HOT SPOT Στρατοπέδων Συγκέντρωσης από τον Στρατό. Τώρα που η κυβέρνηση έχει βάλει τον Στόλο να κυνηγά μετανάστες και διατάζει τον Στρατό να αναλάβει ρόλο Ανθρωποφύλακα στις σύγχρονες Μακρονήσους, στα κλειστά δηλαδή «Κέντρα Φιλοξενίας», προθάλαμο χιλιάδων παράνομων Απελάσεων στην Τουρκία. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο απαραίτητο είναι να τους εξαγοράσει.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση χαρτζιλικώνει τους Στρατιωτικούς, που ουσιαστικά επιτηρούν χιλιάδες στρατιώτες που δουλεύουν ως δούλοι στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και σταδιακά αναλαμβάνουν και τη φύλαξη αυτών. Έτσι λοιπόν, πληροφορούμαστε από την Ιωάννα Ηλιάδη και το onalert.gr ότι οι Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας προσανατολίζονται σε ένα επίδομα που θα δοθεί προς το παρόν μια φορά και θα επανεξεταστεί εάν, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα δοθεί και άλλη φορά. Η εισήγηση που φαίνεται να κυριαρχεί είναι η χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου τριών ημερών, το οποίο αντιστοιχεί σε 90 ευρώ μεικτά (περίπου 81 καθαρά) αν και καταβάλλονται προσπάθειες να δοθεί ένα ολόκληρο επίδομα τεσσάρων ημερών (120 ευρώ μεικτά). Μέχρι στιγμής όμως δεν φαίνεται να μπορούν να δοθούν 4 ημέρες. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας πάντως είναι η επανάληψη του επιδόματος εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Και μπορούν να το επιτρέψουν εάν χρησιμοποιηθούν κάποια από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό
Δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ίδια περίοδο που προχωρά σε Απελάσεις Μεταναστών και τους κλείνει σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς γιατρό και στοιχειώδεις όρους υγιεινής για να τους ωθήσει να φύγουν, ουσιαστικά εφαρμόζει την πολιτική των Ακροδεξιών πολιτικών της Αυστρίας-Τσεχίας-Πολωνίας! Και μάλιστα για να υλοποιήσει την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, το Μνημόνιο εναντίον των μεταναστών -αντίστοιχης ταξικής βιαιότητας με το Μνημόνιο εναντίον του εργαζόμενου λαού μας, επιχειρεί να συμμαχήσει με το Στρατιωτικό κατεστημένο, τους ανθρώπους που για πολλές φούχτες ευρώ συμμετείχαν σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια έως την Σομαλία και από την Λιβύη έως το Αφγανιστάν.
Χαρτζιλικώνει λοιπόν αυτούς που ως δύναμη επέμβασης και κατοχής προκάλεσαν τα ποτάμια της προσφυγιάς.
Μάλιστα, την ίδια περίοδο πραγματοποιείται η Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2016» μεταξύ τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ στο πλαίσιο των πολεμικών προετοιμασιών νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ελληνική φρεγάτα περιπολεί μαζί με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συλλαμβάνοντας και προχωρώντας άμεσα σε απελάσεις μεταναστών-προσφύγων, ενώ ελληνικό υποβρύχιο και άλλα πολεμικά μέσα συμμετέχουν στην αποστολή του ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΥ στα χωρικά ύδατα της Λιβύης καθώς πλησιάζει η ώρα της νέας γενικευμένης ευρωπαϊκής επέμβασης εναντίον της. 
Όμως, οι παραπάνω δραματικές εξελίξεις αποκαλύπτουν και τον πραγματικό αντιδραστικό και εχθρικό προς την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία ρόλο και των Ενώσεων Στρατιωτικών. Που έχουν αποδεχτεί πλήρως τον νέο κατασταλτικό-πολεμικό ρόλο του Στρατού και την ανάδειξη των Στρατιωτικών σε χακί Πραιτοριανούς του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.Δεν αποδεικνύει μόνο ο Ελληνικός Στρατός την πραγματική του αποστολή ως το πιο βίαιο μέσο ταξικής-αστικής κυριαρχίας, αλλά και οι ίδιοι οι Στρατιωτικοί. Το γιατί αποκαλύπτεται όταν επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η επιλογή του 75% των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές βασίζεται στο κριτήριο της επαγγελματικής αποκατάστασης και των σταθερών απολαβών-επαγγελματικών σχέσεων.
Είναι λοιπόν οι Ενώσεις Στρατιωτικών που ποτέ δεν αμφισβήτησαν τους πολέμους και τις επεμβάσεις, που ποτέ δεν αμφισβήτησαν την Στρατιωτικοποίηση της πολιτικής-κοινωνικής ζωής, που αποκτά τώρα άλλη ποιότητα και μέγεθος με αφορμή (και όχι ως αιτία) το προσφυγικό ζήτημα. 
Αυτές οι αντιδραστικές συλλογικότητες του Συντεχνιασμού και του Μιλιταρισμού, που δεν απαίτησαν να μην εμπλακούν τα μέλη τους στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ζήτησαν λεφτά, απαίτησαν να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν ως επιστάτης των δούλων φαντάρων.
Στη μεγάλη λίστα των ΜΚΟ και των επιχειρηματιών που προσδοκούν να βγάλουν κέρδος από το δράμα προσφύγων-μεταναστών μπήκαν και οι Ενώσεις των Στρατιωτικών. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) έχει ήδη θέσει θέμα ωραρίου απασχόλησης, ενώ η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ) έχει ζητήσει και την καταβολή επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ
Εμείς θέλουμε να τονίσουμε στους συναδέλφους ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Είναι η Άρνηση Εκτέλεσης Παράνομων Διαταγών, όπως αυτές που αφορούν τις Μεταθέσεις-Αποσπάσεις-Υπηρεσίες ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. 
Συνάδελφοι, ήδη φαντάροι από μονάδες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχουν βγει Παραπονούμενοι και έχουν Αρνηθεί να εκτελέσουν υπηρεσίες στα HOT SPOT. Παρά το γεγονός ότι αρχικά οι διοικήσεις των μονάδων επιχείρησαν να τους τρομοκρατήσουν, απειλώντας τους με Στρατοδικείο. Γρήγορα η αποφασιστική τους στάση υποχρέωσε τους διοικητές να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να τους απαλλάξουν από τις υπηρεσίες που παραβιάζουν τα δικαιώματα μας και το Σύνταγμα. 
ΟΔΗΓΙΕΣ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ HOT SPOT ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ στρατιώτες χρεώθηκαν και υποχρεώθηκαν στο ρόλο του Ανθρωποφύλακα. Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, Δυνάστες και δεσμοφύλακες των ανθρώπων της τάξης μας. 
Και με υπευθυνότητα ενημερώνει τι προβλέπει το Σύνταγμα, ποιο είναι το όριο των υπηρεσιών που προσφέρει ο Στρατευμένος στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Στράτευσης: 
Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ
Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος, κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της χώρας. Εκεί αρχίζει και τελειώνει κάθε υποχρέωση, αλλά και δικαίωμα, των στρατευμένων και του στρατού γενικότερα. Στην άμυνα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενη στρατιωτική απειλή.
Οι πρόσφυγες δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα ούτε συντρέχει νόμιμος λόγος άμυνας της χώρας έναντι των προσφύγων. Αντιθέτως, αποτελεί καθήκον για τις πολιτικές αρχές της χώρας, η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και η προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειάς τους.
Σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, η πρόσφυγες έχουν απόλυτο δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους, από κάθε χώρα στην οποία εισέρχονται. Στο καθήκον της προστασίας τους, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί συνυπογράφοντας τη συνθήκη αυτή και άλλες διεθνείς συνθήκες που αποτελούν πλέον διεθνές δίκαιο υποχρεωτικό για όλες τις χώρες που συνυπέγραψαν. Πρόσφατες επιμέρους συνθήκες, δεν μπορούν να αλλάξουν τα προβλεπόμενα στη σύμβαση της Γενεύης, δεδομένου ότι αυτά έχουν περιβληθεί τον ανώτατο Συντακτικό τύπο, έχουν συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα της χώρας και έχουν αυξημένη τυπική ισχύ.
Στο δε ελληνικό Σύνταγμα, ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν απόλυτης προτεραιότητας υποχρέωση της πολιτείας και θεμέλια λίθος του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Επιπλέον, η αποστολή στρατευμάτων εντός της χώρας και η ανάθεση σ’ αυτά πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του Συντάγματος και οπισθοδρομεί την πολιτική κατάσταση της χώρας σε περασμένες, μαύρες δεκαετίες, πριν από την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Κανένας νόμος δεν μπορεί να καταλύσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να αναθέσει στο στρατό πολιτικά καθήκοντα. Για την αποφυγή ακριβώς τέτοιων διολισθήσεων, ο Συνταγματικός νομοθέτης προέβλεψε το άρθρο 120 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, «Η τήρηση του Συντάγματος, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».
Συνεπώς, η αποστολή στρατιωτικών τμημάτων για οποιονδήποτε σκοπό, πολλώ δε μάλλον, με σκοπό την άσκηση κατασταλτικών πολιτικών ή καθηκόντων περιορισμού και περιφρούρησης προσφύγων, αποτελεί πράξη παράνομη και αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει πλείστες όσες διατάξεις της εγχώριας και διεθνούς νομοθεσίας. Επιπλέον δε, η χρήση του στρατού για την άσκηση πολιτικών καθηκόντων, παραβιάζει τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Συνεπώς, νομίμως και κατ’ άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, οι στρατευμένοι μπορούν να αρνηθούν την άσκηση οποιουδήποτε καθήκοντος σχετίζεται με την υπηρεσία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων (στους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, οι πολιτικές αρχές της χώρας, οφείλουν να εξασφαλίσουν ελευθερία, υγιεινή και ασφάλεια από κάθε επιβουλή). Επιπλέον, οι στρατευμένοι, πρώτοι απ’ όλους τους πολίτες, δύνανται νομίμως να αρνηθούν παράνομες και αντισυνταγματικές διαταγές, σε εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου