Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Μετά το «κράξιμο» βρήκε χρήμα για το επίδομα παραμεθορίου ο ΥΕΘΑ ΠΚαμμένος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΤο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει το χθεσινό δημοσίευμα του «Onalert» για την μη καταβολή του αποκαλούμενου «επιδόματος παραμεθορίου», το οποίο χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήριζε ως «ψευδή ανάρτηση».
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Σήμερα με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίς το βράδυ, παραδέχεται ότι το επίδομα δεν έχει καταβληθεί και υπόσχεται ότι θα υπογράψει την καταβολή του για δυο ακόμα μήνες. Ωστόσο, δεν διευκρινίζει σε ποιους από τους έξι μήνες αναφέρεται. Είναι γεγονός ότι όπως ο ίδιος ο υπουργός έχει ενημερώσει την Βουλή, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος έχουν οριστικά χαθεί.

Το ερώτημα είναι εάν έχουν χαθεί ο Μάιος και ο Ιούνιος, καθώς όπως πληροφορείται το Onalert.gr το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επιτρέπει την καταβολή αναδρομικών, ειδικά εάν δεν έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό, και όπως ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε εγγράφως στη Βουλή, παρά τις υποσχέσεις του για το επίδομα, δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό.

Η ανακοίνωση γίνεται μετά τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του «Onalert.gr» για την καταβολή της αποζημίωσης για τις υπηρεσίες στην παραμεθόριο, την οποία λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, κανονικά, πλην των στρατιωτικών.

Η πλήρης ανακοίνωση του ΥΕΘΑ είναι η ακόλουθη:

Το επίδομα παραμεθορίου, το οποίο σταμάτησε να χορηγεί η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, επανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο ήταν η πρώτη εντολή που έδωσε ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις 29 Ιανουαρίου 2015.

Με την απόφασή του ξεκίνησε εκ νέου και χωρίς καμία καθυστέρηση η χορήγηση ημερών εκτός έδρας στους υπηρετούντες στην παραμεθόριο που είχε σταματήσει επί δύο έτη να χορηγεί η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, της οποίας ήταν μέλος ο κ. Α. Δαβάκης. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει και θα συνεχίσει να καταβάλει τα εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, έστω και με μικρή καθυστέρηση λόγω της ρευστότητας. Ήδη υπογράφεται η καταβολή του για ακόμα δύο μήνες.

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Η ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ(ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ, ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)Η ΚΑΘΟΛΟΥ. ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή