Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΝΟΟΠΟΛΙΤΙΚΗ Στρατιωτικά Σώματα Ψυχολογικού Πολέμου Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για την Κατάρρευση των Πολιτισμών

Σύμφωνα με τον Wiliam James στο βιβλίο του «Οι αρχές της Ψυχολογίας»(1890), η ψυχολογία ορίζεται ως εξής.
«Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ είναι η Επιστήμη της πνευματικής ζωής· και των φαινομένων της και των καταστάσεών της. Τα φαινόμενα είναι αυτά που αποκαλούμε συναισθήματα, επιθυμίες, νόηση, λογική, αποφάσεις, και τα συναφή.»
Ο ψυχολογικός πόλεμος λοιπόν, αφορά επιθέσεις στην λογική, τον νου, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες, με αντικειμενικό σκοπό την επιρροή των αποφάσεων των θυμάτων. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας το υπόδειγμα Ύβρις, Άτη, Νέμεσις, Τίσις, θα μπορούσαμε με σχετική ασφάλεια να ορίσουμε πως στην πραγματικότητα, ο ψυχολογικός πόλεμος στοχεύει στην δημιουργία τάσεων στις κοινωνίες να μην ακολουθούν τους φυσικούς νόμους, αλλά έχοντας την ψευδαίσθηση της ανθρώπινης υπεροχής έναντι της φύσης, ή την εσφαλμένη αντίληψη για το τι ορίζει η φύση, να διαπράττουν ύβρη, και να οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή. Έτσι, ο πόλεμος κερδίζετε χωρίς καμία σφαίρα.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, γνωρίζαμε πως ο ψυχολογικός πόλεμος διεξαγότανε μέσω των ΜΜΕ, των Πανεπιστημίων και των σχολείων, της τέχνης, της πολιτικής κλπ. Ωστόσο, ο ψυχολογικός πόλεμος στο πεδίο του internet έχει λάβει απίστευτα μεγάλες διαστάσεις. Κυβερνήσεις πέφτουν ή μένουν στην εξουσία χάρις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βλέπουμε αυτό στην Ουκρανία το 2014, και στην Τουρκία το 2016, όπου το twitter και το facebook έριξαν την κυβέρνηση Yanukovich, και το Skype κράτησε στην εξουσία τον Erdogan.

Το μέγεθος ωστόσο αυτού το πολέμου στο internet, αποκαλύπτεται από τα εξής στοιχεία. Σύμφωνα με δυο άρθρα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα νέο στρατιωτικό τμήμα του στρατιωτικού σώματος Ψυχολογικών Επιχειρήσεων «PSYOP», και η Μεγάλη Βρετανία μια νέα ταξιαρχία, με σκοπό την διεξαγωγή ψυχολογικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε κατόπιν συμβάσεως μεταξύ της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ και την εταιρία Centcom, ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει σε έναν οπλίτη του σώματος Ψυχολογικών Επιχειρήσεων «PSYOP» να δημιουργεί δέκα προσωπικούς λογαριασμούς στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων θα διεξάγει προπαγάνδα, ή ίσως θα καταγράφει ακόμη και πρόσωπα και απόψεις. Αυτό το τμήμα του PSYOP εδρεύει στην αεροπορική βάση McDill στην Φλόριντα, που είναι και το Κέντρο Διοίκησης των Ειδικών Αποστολών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Μεγάλη Βρετανία δημιούργησε την 77η Ταξιαρχία, που εδρεύει στην στρατιωτική βάση στο Hermitage του Berkshire, και επανδρώνετε από επαγγελματίες οπλίτες και έφεδρους. Η 77η ταξιαρχία, μεγέθους 1500 ατόμων, σύμφωνα με εκπροσώπους του Υπουργείου Αμύνης της Μεγάλης Βρετανίας, δημιουργήθηκε με σκοπό την αντιμετώπιση της Ρωσικής Απειλής και του ISIS, και λειτουργεί στα πρότυπα της Israel Defence Force.

Η Israel Defence Force ή IDF, έχει αντίστοιχα τμήματα που διεξάγουν ψυχολογικές επιχειρήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε πάνω από έξι γλώσσες, σε πάνω από 30 πλατφόρμες. Διάφορες καταγγελίες την συνδέουν με την «Jewish Internet Defence Force»(Ιουδαϊκή Διαδικτυακή Αμυντική Δύναμη), έναν οργανισμό ο οποίος στοχεύει στην «προαγωγή της Εβραικής Υπερηφάνειας, Γνώσης και Ενότητας». Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού, η JIDF ασκούσε αφόρητη πίεση στο Facebook για την διαγραφή ομάδων και σελίδων που ενοχλούσαν το εβραϊκό στοιχείο, υπό την πρόφαση του φασισμού, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Όταν το facebook δεν συνεργούσε στην λογοκρισία, ανελάμβανε το ίδιο να διεξάγει επιθέσεις εναντίων των σελίδων και των ομάδων, και να καταφέρνει να τις διαγράψει ή να σφετεριστεί την διαχείριση τους με πρακτικές hacking.

Αυτή η δραστηριότητα των κυβερνήσεων ωστόσο δεν μένει στα sock puppets, δηλαδή τους ψεύτικους λογαριασμούς που διαχειρίζονται από υπαλλήλους των στρατιωτικών και παρακρατικών σωμάτων. Η κυβέρνηση Obama έχει δεχθεί δριμεία κριτική για την προσπάθειά της να πιέσει τα διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να υιοθετήσουν έναν κανονισμό που θα συμφωνεί με τις επιταγές του «Πολιτισμικού Μαρξισμού». Σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να υιοθετούν ένα νομικό πλαίσιο το οποίο θα απαγορεύει οποιαδήποτε κριτική ενάντια στον επιβαλλόμενο εκ των άνω διεθνισμό σε όλο το διαδίκτυο, πέραν των ΜΜΕ, της Τέχνης, της Παιδείας και της καθημερινής ζωής.

Πρόσφατα είχαμε την ισόβια αποπομπή από το Twitter, του Milo Yannopoulos, ενός Ελληνο-Βρετανού δημοσιογράφου και ακτιβιστή, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως Gay Συντηρητικός και Χριστιανός, και μάχεται ενάντια στον πολιτισμικό μαρξισμό. Πολλοί άλλοι επιφανείς χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που μάχονται ενάντια στον Πολιτισμικό Μαρξισμό, ακόμη και εντός των πλαισίων του επιστημονισμού, καταγγέλλουν πως ο κίνδυνος να σιγήσουν εξαιτίας των νέων κανονισμών στο Internet είναι αρκετά μεγάλος.

Αν και όλα τα παραπάνω συνηγορούν πως ο πολιτισμικός μαρξισμός αποτελεί ένα μέσο για την επέκταση του ελέγχου του διαδικτύου από τις κυβερνήσεις, η πραγματικότητα δεν φαίνετε να είναι αυτή. Η πραγματικότητα φαίνετε να είναι πως οι κυβερνήσεις έχουν πρόθεση να επιβάλουν τον πολιτισμικό μαρξισμό. Όλες αυτές οι πρακτικές αποσκοπούν στο να πείσουν τον απλό κόσμο πως ο εσωτερικός του κόσμος, η ίδια του η φύση, είναι διεστραμμένη και εκτός πραγματικότητας. Η φίμωση των αντιφρονούντων, και η δίωξή τους δια των δήθεν αντιρατσιστικών νόμων, αποσκοπούν στο να πείσουν πως η επιστήμη επιτάσσει αυτή την εξέλιξη, άσχετα αν στην πραγματικότητα, η επιστήμη της ψυχολογίας, της οικονομίας, της ανθρωπολογίας κλπ, επιτάσσει το αντίθετο.

Ο Ψυχολογικός Πόλεμος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που διεξάγεται από τον ίδιο τον στρατό, έχει σκοπό να κάνει τους αγαθούς και αδαής χρήστες, να πιστέψουν πως ο πολιτισμικός μαρξισμός του Τρότσκι, του Gramsci, και της Σχολής της Φρανκφούρτης, είναι και ο λόγος της επιστήμης. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει, και ο απώτερος σκοπός είναι να μεθοδευτεί η διάπραξη Ύβρις από τα Ευρωπαϊκά Έθνη, για να επέλθει η αυτοκαταστροφή και η άλωση μας εκ των έσω.

Αποκάλυψη:Επιχείρηση των Αμερικανών κατασκόπων για την χειραγώγηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. – > https://www.theguardian.com/technology/2011/mar/17/us-spy-operation-social-networks

Ο Βρετανικός Στρατός δημιουργεί ομάδα «πολεμιστών» του Facebook. – > https://www.theguardian.com/uk-news/2015/jan/31/british-army-facebook-warriors-77th-brigade

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου